Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

penznyelo

#33 nem kéne kamuzni

2015-03-14 20:06

Értem, hogy sokaknak fáj a bukó, de azért kamuzni nem kéne!

Íme a kötvény kibocsátási tájékoztatója.

A 12. oldalon világosan le van írva, hogy se a BEVA, se az OBA nem biztosítja a kötvényt (mint semmilyen kötvényt vagy részvényt, mert ezek a számlavezetést biztosítják, nem a befektetést magát). 

Egyszerűen az emberek a magasabb kamatot nézték csak és leszarták a kockázatokat. Pont, mint a devizahitelnél. Meg kéne végre tanulni felelős döntést hozni és viselni annak következményeit (nem csak a nyerőjét, hanem a bukóét is) és nem folyotn felelősséget elhárítani, meg tartani a markot állambácsinak.

Megjegyzem: természetesen a csaló gazdasági bűnözőknek sitten a helyük (ha valóban bűncselekményt követtek el). Ettől függetlenül érvénye, amit fent írtam.

Tudom, hogy itt nem lesz népszerű, amit írok, egy focimeccsen sem népszerű, aki kimondja, hogy mi vagyunk a bénábbak, amikor vesztésre állunk. Markot tartani mindig egyszerűbb és népszerűbb, mint gondolkodni (előre).

 

Válaszok

penznyelo

#34 Re: nem kéne kamuzni

2015-03-14 20:09:41

#33: penznyelo - nem kéne kamuzni 

Nem tudom egyben elküldeni a linket.

Darabokban beírom, 12. oldal. És egy érdekesség a 15. oldalról:

"Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Kötvényeknek a Kötvényprogram keretében történő forgalomba hozatala következtében a Kibocsátó hiteltartozásainak összege meghaladhatja saját tőkéjének összegét, ezért a Kötvényprogram keretében forgalomba hozandó Kötvények a szokásostól eltérő kockázatúnak minősülnek." 

Nem véletlenül nem vettek ebből a kötvényből intézményi befektetők.

penznyelo

#38 Re: nem kéne kamuzni

2015-03-14 20:18:01

#33: penznyelo - nem kéne kamuzni 

 "Felhívjuk a Befektetők figyelmét arra, hogy a Kötvényekre nem terjed ki az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) védelme (vagy más hasonló biztosítás, így a Befektető-védelmi Alap védelme sem). Ennek megfelelően a Kötvényekkel kapcsolatos esetleges nem teljesítés esetén harmadik személy nem áll helyt."

penznyelo

#41 Re: nem kéne kamuzni

2015-03-14 20:26:31

nem kamuzok

#854 Re: nem kéne kamuzni

2015-03-21 20:37:58

#33: penznyelo - nem kéne kamuzni 

 A szerződés megkötésekor egyetlen lapot katam amin semmilyen  olyan jellegű tájékoztatás nem szerepelt, hogy a BEVA, vagy az OBA  nem biztosítja a kötvényt. Szó sem volt több oldalas tájékoztatóròl!! Csak szóban az ügyintéző rèszéről, hogy 6 millió forintig BEVA biztosítás van a kötvényen!!!!

TE OKOS? ÖRÜLHETSZ

#1463 Re: MOST ÖRÜLHETSZ, NINCS IGAZAD

2015-03-29 08:04:31

#33: penznyelo - nem kéne kamuzni 

  NEM ÉRTED? HOGY EZT NEM BOCSÁTOTTÁK A RENDELKEZÉSRE ! A BEVA SOKÁIG SZEREPELT
 AHONLAPON? SZT IS OLVASD EL: BUMERÉNG,80 -lAPOT SENKI NEM LÁTOTT !!

  TOVÁBBI BIZTOS MAGYAR LEKÖTÉST KÍVÁNOK ... BIZOM A HELYZETBEN. TE OKOS VAGY

 BIZTOS? HOGY NEM JÁRSZ IGY  " JAVASLOM A BÉKEKÖLCSÖNT "