Tiltakozás a roma gyerekek szegregációjának legalizálása ellen

Quoted post

szülő

#13

2014-11-27 10:06

A háborgóktól kérdezném: Járt már a gyermekük kezelhetetlen, fegyelmezhetetlen roma gyerekekkel egy osztályba?

Lehet háborogni, de ha valakinek a gyermekét naponta terrorizálják az ilyen osztálytársak, lopják el a létfontosságú dolgait, mint mondjuk egy cukorbeteg kislánytól a vércukormérőt, vagy az ehhez tartozó tollat és az évekkel idősebb, többször bukott cigány lány csak heccből tönkreteszi, valószínűleg már asztalt borogatna, hogy tűntessék el ezeket a gyerekeket onnan.

Úgy gondolom, ebben a kérdésben az foglaljon állást, ki a saját gyermeke bőrén tapasztalja, mit is jelent egy olyan osztályba járatni a sajátját, ahol a javarészt túlkoros cigány gyerekek lehetetlenné teszik a munkát, terrorizálják a fiatalabb gyerekeket, elveszik a tízóraijukat, eltépik a könyvüket, füzetüket, elveszik az írószereiket, zavarják az órát, bekiabálnak, tiszteletlenek a tanárokkal, stb.

A normális cigány gyerekeket nem emelik ki a normál osztályból, mert megvannak mind nevelésben, mind szocializációban, mind képességekben az alapjaik, így be tudnak illeszkedni az osztályközösségbe, tudnak haladni a tananyaggal, tudnak viselkedni a tanárokkal.

Aki viszont teljesen híján van az otthoni nevelés, sőt a kedves familia is hasonló kaliberű, mint a gyerekeik, az nem való normál közösségbe!

Vagy a kedves háborgók vágynak rá, hogy a gyerek kék-zöld foltokkal, kizsebelve, éhesen, összetépett könyvekkel, füzetekkel, sírva jöjjön haza?!

Tessék kipróbálni, aztán tiltakozni a szegregáció ellen!!!

 

 

Válaszok

mokus777

#14 Re:

2014-11-27 10:19:08

#13: szülő -  

 Kedves Szülő!

 

Nekem is volt cigány osztálytársam, nem is egy,és egyikük se volt rosszabb az átlagnál, sőt, a "fehérek" sokkal rosszabbak voltak!! És ma is ez van, az unokaöcsémet is a gazdag(!), fehér fiú veri meg, nem a roma!  Az említett esetben pedig a pedagógus felelőssége (lett volna), hogy felügyelje és fegyelmezze a gyerekeket!!!

nini

#17 Re:

2014-11-27 10:40:18

#13: szülő -  

 Persze, hogy előfordul, hogy roma gyerekek, mint ahogy nem romák is verekszenek, elvesznek tízórait mástól, zavarják az órát, stb. Mutasson nekem valaki egyetlen megbízható információforrást azzal kapcsolatban, hogy ez az ugyanolyan szociális helyzetben lévő roma gyerekek esetében gyakrabban fordul elő, mint a nem romák esetében! És nekem senki ne jöjjön azzal az olcsó érveléssel, hogy "De hát itt van az én kislányom is, akinek ... ez tehát így van, és kész". Ami "így van", az az, hogy közülünk számosan az eléjük kerülő - még egyszer: nyilván előforduló - esetekből hamis általánosításokat fabrikálnak. Mert azt akarnak!!! Csinálhatjuk még ezt egy darabig, de ebbe (is) tönkre mehet az ország.

bpetya

#47 Re:

2014-11-28 23:27:13

#13: szülő -  

 Egyetértek. Azzal a kiegészítéssel, hogy nem szabad az integrációban akadályozni azt, aki(nek a családja) integrálódni szeretne. Aki(nek a családja) viszont lényegében önként szegregálódik a normáinktól gyökeresen eltérő viselkedéssel, életvitellel, azt miért, hogyan és hova kéne integrálni?