Tiltakozás a roma gyerekek szegregációjának legalizálása ellen

szülő

/ #13

2014-11-27 10:06

A háborgóktól kérdezném: Járt már a gyermekük kezelhetetlen, fegyelmezhetetlen roma gyerekekkel egy osztályba?

Lehet háborogni, de ha valakinek a gyermekét naponta terrorizálják az ilyen osztálytársak, lopják el a létfontosságú dolgait, mint mondjuk egy cukorbeteg kislánytól a vércukormérőt, vagy az ehhez tartozó tollat és az évekkel idősebb, többször bukott cigány lány csak heccből tönkreteszi, valószínűleg már asztalt borogatna, hogy tűntessék el ezeket a gyerekeket onnan.

Úgy gondolom, ebben a kérdésben az foglaljon állást, ki a saját gyermeke bőrén tapasztalja, mit is jelent egy olyan osztályba járatni a sajátját, ahol a javarészt túlkoros cigány gyerekek lehetetlenné teszik a munkát, terrorizálják a fiatalabb gyerekeket, elveszik a tízóraijukat, eltépik a könyvüket, füzetüket, elveszik az írószereiket, zavarják az órát, bekiabálnak, tiszteletlenek a tanárokkal, stb.

A normális cigány gyerekeket nem emelik ki a normál osztályból, mert megvannak mind nevelésben, mind szocializációban, mind képességekben az alapjaik, így be tudnak illeszkedni az osztályközösségbe, tudnak haladni a tananyaggal, tudnak viselkedni a tanárokkal.

Aki viszont teljesen híján van az otthoni nevelés, sőt a kedves familia is hasonló kaliberű, mint a gyerekeik, az nem való normál közösségbe!

Vagy a kedves háborgók vágynak rá, hogy a gyerek kék-zöld foltokkal, kizsebelve, éhesen, összetépett könyvekkel, füzetekkel, sírva jöjjön haza?!

Tessék kipróbálni, aztán tiltakozni a szegregáció ellen!!!