Tiltakozás a roma gyerekek szegregációjának legalizálása ellen

Quoted post

nini

#17 Re:

2014-11-27 10:40

#13: szülő -  

 Persze, hogy előfordul, hogy roma gyerekek, mint ahogy nem romák is verekszenek, elvesznek tízórait mástól, zavarják az órát, stb. Mutasson nekem valaki egyetlen megbízható információforrást azzal kapcsolatban, hogy ez az ugyanolyan szociális helyzetben lévő roma gyerekek esetében gyakrabban fordul elő, mint a nem romák esetében! És nekem senki ne jöjjön azzal az olcsó érveléssel, hogy "De hát itt van az én kislányom is, akinek ... ez tehát így van, és kész". Ami "így van", az az, hogy közülünk számosan az eléjük kerülő - még egyszer: nyilván előforduló - esetekből hamis általánosításokat fabrikálnak. Mert azt akarnak!!! Csinálhatjuk még ezt egy darabig, de ebbe (is) tönkre mehet az ország.

Válaszok

szülő

#19 Re: Re:

2014-11-27 10:55:32

#17: nini - Re:  

 A probléma ott kezdődik, hogy szó sincs azonos szociális helyzetű gyerekekről! Nálunk cigánytelpről szociális segély és családi pótlék miatt iskolába hajtott neveletlen porontyokról van szó, olyan környezetből, ahol a szülők körében nem divat a bérből és fizetésből fenntartott egzisztencia, sok olvasni sem tud, a gyereket meg előbb megtanítják lopni, mint beszélni. Akkor még arról nem is beszéltünk, milyen állapotban küldik a gyerekeiket iskolába! Koszosak, büdösek, ápolatlanok és rendszeresen fertőzik le a fél iskolát fejtetűvel. A sokkal fiatalabb osztálytársaik hallgathatják a beszédüket, ami magyar szókincsben szegény és ennek is nagy része nemi szervek és nemi aktusok alpári szinonímája.

De gondolom Ön is örülne, ha 3 osztályos gyermekének olyan osztálytársai lennének, akik 2-3 évvel idősebbek, minden második szavukat ki kéne fütyülni, büdösek, koszosak, agresszívek és még fejtetűjük is van, néha pillangókéssel járnak iskolába, dohányoznak, isznak.

Továbbra is fenntartom, hogy témában annak legyen véleménye, aki már a saját bőrén tapasztalta, milyen kellemes is, ha gyermeke osztálytársai ilyenek.


Vendég

#33 Re: Re:

2014-11-27 23:01:18

#17: nini - Re:  

 Egyetertek. Szerintem sincs kulonbseg egy alacsony iskolazottsagu, szegeny csaladbol szarmazo feher vagy cigany gyerek viselkedeseben. Nem az a lenyeg, hogy milyen a szine, hanem hogy milyen a hatter. Sajnos Magyarorszagon nincs lehetoseg (penz, extra tanar..) a felzarkoztatasra... :(