Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Quoted post

Aggódó anyuka

#193 Re: Re: Az érettségivel minden rendben volt!

2014-05-12 15:03

#191: - Re: Az érettségivel minden rendben volt!

Kislányom az általános iskola első osztályától tanul angolt. Iskolai angol versenyt nyert, kerületi angol versenyen 2. helyezést ért el, később az OÁTV-n az első 20-ban volt. 2 éve felsőfokú nyelvvizsgát tett. Nemrégiben egy nemzetközi diákkonferencián tartott előadást angolul. Minden tantárgyból kiemelkedő eredménye van, szorgalmas, a jövője iránt elhivatott diák. Az ország egyik legjobb iskolájában az egyik legjobb angol tanártól tanul, osztályozó vizsgát tett a jövő év anyagából is, hogy előrehozott angol érettségit tehessen, mert jövőre 5 tantárgyból fog érettségizni (kettőből emelt szinten).

Az ő elmondása szerint a hallás utáni szövegértési rész nehezen érthető volt a vizsgán, különösen a beírandó szavak. Úgy érzi, ez a rész sokkal rosszabbul sikerült, mint a többi rész. ( CD minőség?,lejátszó eszköz?, akusztika?) A többi rész várhatóan 90-100 %-os lesz. Az interneten hallható anyag véleménye szerint jobban érthető. Én hiszek a lányomnak.

Várjuk az eredményt... Ha ez a rész a diákoknál sokkal rosszabb eredményű lesz, mint az írásbeli többi része, akkor biztos, hogy valami nincs rendben. (Vagy túlzó az elvárás, vagy rossz az oktatás)

Válaszok

Lovászi Friuzsina-JGE

#198 Re: Re: Re: Az érettségivel minden rendben volt!

2014-05-13 06:30:08

#193: Aggódó anyuka - Re: Re: Az érettségivel minden rendben volt!

1. Ha az Ön lányának van már egy felsőfokúja akkor ez a megmérettetés nem jelentett volna neki problémát!

2. Ha van már egy felsőfokúja mit keresett emelt érettségin? Egy felsőfokú nyelvvizsga egyen értékű egy emelt érettségivel - Most van két angol nyelvvizsgája gyakorlatilag így ez nem fog plusz pontnak számítani.
Úgyhogy emeletes kamu az egész- ez egy jól kitervelet provokáció a diákok részéről, mert nem készültek amiben a kedves lánya nem volt rest részt venni. Én az ilyen júzereket magasról letojtam mindig, úgy látszik a kedves jánya a nagy esze ellenére iylenekkel szeretné megosztani az egyetem padsorait. Ehhez csak garatulálni tudok!