Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Quoted post

Lovászi Friuzsina-JGE

#198 Re: Re: Re: Az érettségivel minden rendben volt!

2014-05-13 06:30

#193: Aggódó anyuka - Re: Re: Az érettségivel minden rendben volt!

1. Ha az Ön lányának van már egy felsőfokúja akkor ez a megmérettetés nem jelentett volna neki problémát!

2. Ha van már egy felsőfokúja mit keresett emelt érettségin? Egy felsőfokú nyelvvizsga egyen értékű egy emelt érettségivel - Most van két angol nyelvvizsgája gyakorlatilag így ez nem fog plusz pontnak számítani.
Úgyhogy emeletes kamu az egész- ez egy jól kitervelet provokáció a diákok részéről, mert nem készültek amiben a kedves lánya nem volt rest részt venni. Én az ilyen júzereket magasról letojtam mindig, úgy látszik a kedves jánya a nagy esze ellenére iylenekkel szeretné megosztani az egyetem padsorait. Ehhez csak garatulálni tudok!

Válaszok


Vendég

#201 Re: Re: Re: Re: Az érettségivel minden rendben volt!

2014-05-13 07:08:46

#198: Lovászi Friuzsina-JGE - Re: Re: Re: Az érettségivel minden rendben volt! 

 

Lovászi Fruzsinának Az én fiamnak is van felsőfokú nyelvvizsgája (hallásértése 91% volt). Ha utána néz, rájön, hogy a diákok nagy része nem a nyelvvizsga miatt megy emelt angol/német stb. érettségire, mert az érettségi mellé kapott nyelvvizsgát nem is mindenhol fogadják el. Azért mennek emeltre mert erre van szükségük a továbbtanulásukhoz. Nem túlzás sokaknak a jövőjük múlhat ezen. Vannak angol tanár ismerőseim, szerintük is rémes volt a hanganyag, be is jelentették OH-nak és a szintje sem B2 szint volt, mint aminek amúgy lenni kellene. Az, hogy a diákok a szüleik pénzén élnek vagy sem ahhoz Önnek semmi köze egyébként, de hozzátenném, hogy a szüleik is adóznak, nemcsak Ön!! Ha egyszer az Ön gyereke is ilyen helyzetbe kerül mindjárt megérti miről van szó.
Aggódó anyuka

#203 Re: Re: Re: Re: Az érettségivel minden rendben volt!

2014-05-13 08:37:25

#198: Lovászi Friuzsina-JGE - Re: Re: Re: Az érettségivel minden rendben volt!

Kedves Lovászi Fruzsina!

1. A lányom a többi részt várhatóan 90-100% között teljesítette. A hanganyagot is globálisan értette, de főként az első részben leírandó szavak voltak nehezen kihámozhatóak.

2. Igen, van felső fokú komplex nyelvvizsgája, kiváló eredménnyel. Ettől függetlenül mindenkinek kell nyelvből érettségiznie.

3. Nem a plusz pontért csinálja, mert az a jövő évi két természettudományi tárgy emelt szintű érettségijéből meglesz.

4. A lányom semmiféle provokációban nem vesz részt, a kommentet én írtam.

A vele együtt vizsgázó 3 osztálytársa ( mindnek van felsőfokú nyelvvizsgája, tanári ajánlással vizsgáznak, egyikük 4 évet    élt    angol nyelvterületen) véleménye szerint is rosszul hallható/érthető volt egyes szövegrész)

5. A stílus, amellyel Ön és néhányan írnak, Önöket minősíti. Jó lenne higgadtabban beszélgetni, a megoldásra törekedni.

Magam is a felsőoktatásban tanítottam, vizsgáztattam, államvizsgáztattam. Én azt vélelmezem, hogy az a diák, aki emelt szinten érettségizik, az készül is. Ha az eredmények úgy alakulnak, hogy az írásbeli többi része jó, és a hallott szövegértés eredménye jelentősen rosszabb, akkor ezen mindenképpen gondolkodni kellene, hogy mi az oka.

Ahol az írásbeli minden része alacsony pontszámú, ott nyilvánvalóan az angol tudás nem éri el az emelt szinten kívántakat.

Én úgy gondolom, hogy, ha ilyen sok észrevétel érkezik, és ezt a pontok az előbb leírt szelektív módon tükrözik is, mindenképpen vizsgálni kellene az okokat.

A jelenlegi egyetemi felvételi pontszámítás a százalékokon alapszik, és nem mindegy például, hogy valaki 80%-kal vagy 95 %-kal kap jeles (5) eredményt, hiszen ez 15 pont veszteséget jelent számára, ami akár a felvétel vagy az államilag támogatott képzés esélyét is veszélyeztetheti.

Egyébként pedig nem értem ezt az ellenséges hozzáállást, hiszen mindenkinek joga van észrevételt tenni.

Az OH a CD-kről nyilatkozott, rendben találták. A helyszíneket a technikával megvizsgálták?

Az Eduline-nak nyilatkozó informatikus 3 helyen volt... és a többi helyszín?

(Annak idején az én Rigó utcai nyelvvizsgámkor megkérdezték, hogy fülhallgatót akarok-e használni.)

Ha pedig az a követelmény, hogy ilyen szinten tudjanak angolul, akkor kérdés, hogy az iskola megfelelően fel tudta-e készíteni őket.

Az érintett diákok nem mentesülni akarnak a vizsgától, hanem újra írni a vitatott részt!