Tégy a szexista reklámok ellen

Quoted post

szerintem

#75

2014-04-03 17:20

Vagy ha egy férfi könnyűvérű és azonnal lefeküdne bárkivel, őt talán joga van bárkinek lefogni, beledugdosni dolgokat, emberi, személyi méltóságától, személyiségétől megfosztani és folyamatosan eltekinteni attól, mit akar, mit szeretne és mit nem szeretne kapni másoktól? Mert ilyen alapon szinte az összes férfi 24/7 megerőszakolható bárki által, mégsem akarják vállalni a könnyűvérűségükért a felelősséget, hiszen annak ellenére, hogy többségük minden jó nő ágyába bebújna, azonnal feljelentene egy olyan nőt vagy férfit, aki nem tetszik neki és számára kellemetlen dolgokat tesz vele.

Válaszok

szerintem is

#76 Re:

2014-04-03 18:08:12

#75: szerintem -

Ezeken a dolgokon azért nem érdemes vitatkozni, mert ezek a dolgok ma is így vannak. Az most is teljesen világos hogy mit szabad és mit nem. Viszont létezik olyan jelenség is, mint deviancia. Ha kiteszem a pénztárcámat és ellopják, igenis van benne felelősségem saját magamnak is. A bűnt valaki más követte el, de én voltam aki az elővigyázatlanságommal felhívtam rá a figyelmet és ezt elősegítettem.
Ilyen jelenségek ellen naív dolog tüntetni, a büntetéseket az egekig fokozni és stb. Hidd el, az elkövető is nagyon jól tudja, mit szabad és mit nem. Mégis mindig akad aki elköveti a bűnöket, főleg ha akad aki a dolgát még meg is könnyíti, a könnyű préda irányába tereli. Ha kihívod magad ellen a sorsot, az előbb fog rád lecsapni, mint arra aki képes és halandó saját magára is vigyázni. Nem véletlen a bűnmegelőzés szaktudományi szintű létezése. Normálisan átmehetnék még a zebrán is csukott szemmel, hiszen elsőbbségem van. Mégis jobban teszem ha körülnézek, megelőzendő a bajt.
El lehet képzelni egy szép új, virágokkal beültetett mesevilágot, de a valóság közel se így működik.Olyan ez, hasonló, mint amikor a kommunisták azt képzelték, hogy majd szépen kitermeli magát a szocialista embertípus.