Tégy a szexista reklámok ellen

szerintem is

/ #76 Re:

2014-04-03 18:08

#75: szerintem -

Ezeken a dolgokon azért nem érdemes vitatkozni, mert ezek a dolgok ma is így vannak. Az most is teljesen világos hogy mit szabad és mit nem. Viszont létezik olyan jelenség is, mint deviancia. Ha kiteszem a pénztárcámat és ellopják, igenis van benne felelősségem saját magamnak is. A bűnt valaki más követte el, de én voltam aki az elővigyázatlanságommal felhívtam rá a figyelmet és ezt elősegítettem.
Ilyen jelenségek ellen naív dolog tüntetni, a büntetéseket az egekig fokozni és stb. Hidd el, az elkövető is nagyon jól tudja, mit szabad és mit nem. Mégis mindig akad aki elköveti a bűnöket, főleg ha akad aki a dolgát még meg is könnyíti, a könnyű préda irányába tereli. Ha kihívod magad ellen a sorsot, az előbb fog rád lecsapni, mint arra aki képes és halandó saját magára is vigyázni. Nem véletlen a bűnmegelőzés szaktudományi szintű létezése. Normálisan átmehetnék még a zebrán is csukott szemmel, hiszen elsőbbségem van. Mégis jobban teszem ha körülnézek, megelőzendő a bajt.
El lehet képzelni egy szép új, virágokkal beültetett mesevilágot, de a valóság közel se így működik.Olyan ez, hasonló, mint amikor a kommunisták azt képzelték, hogy majd szépen kitermeli magát a szocialista embertípus.