Petíció az Autisták gyógyításáért

Quoted post

KNiki

#15

2014-01-17 20:31

Kedves Mindenki!

Először is az a szerény véleményem, hogy nem veszekedéssel és vitával kellene eltölteni az időt és az energiákat erre elfecsérelni. Ezzel egyáltalán nem segítünk az autista embereknek.

Autista gyermek szülője vagyok. Mi is, mint minden más szülő igyekszünk megtenni mindent gyermekünk érdekében és sajnos én sem tudtam eddig milyen hihetetlen nehézségekkel kell szembenéznünk majd nekünk és kisfiúnknak is.

Mi februárban megyünk tanácsadásra és aztán próbáljuk bevezetni az említett GAP diétát. Lehet, hogy hülyeség, de ezt én nem tudom felülbírálni, nem vagyok orvos. Egy biztos, amiben kicsi igazságot is látok, és aki elolvassa a Natasha Cambell által írt könyvet találhat is, és úgy érzem segíthet, akkor azt úgy gondolom a kisfiam és családom érdekében meg kell próbálnom.

Az intézményi nehézségek pedig egyértelmű problémát jelentenek Magyarországon. Mi bölcsi és ovi problémával küzdünk jelenleg, hogy őszinte legyek nem tudom van-e egyáltalán megfelelő hely a számára.

A társadalmi elfogadottság és az emberek hozzáállása, tisztelet a kivételnek, pedig már nem is érdemel szót.

Sok mindenről lehetne még írni, de összességében azt gondolom, és nem csak miattunk, hanem mert olyan nagy mértékben és gyorsasággal növekszik az autista gyermekek száma tényleg végig kellene gondolni azt mit lehetne tenni értük.

Így autista gyermek szülőjeként támogatok bármilyen kezdeményezést, mely érdekükben történik.

Válaszok

Edit

#23 Re:

2014-02-16 08:14:12

#15: KNiki -

Kedves KNiki ! Mi is a Gap diétát csináljuk ,már két éve.Nem árt elvégeztetni egy ételintolerancia vizsgálotot is,ami persze nehezitheti a diétát ,de ha elég kitartó vagy meglátod megéri.Van akinél pár hét után látványos az eredmény.Nekünk nem volt ilyen szerencsénk.Egy év után kezdett nagyon lassan javulni.Mivel nagyon lassan javult a kisfiam viselkedése,ezért bizonyitani sem tudtam ,hogy a diétátol.Mindenki azt mondta ,biztosan csak ahogy nőtt megerősödött az imunrendszere stb.,Egészen addig,mig a suli kezdése miatt ,úgy döntöttem megpróbálunk leállni a diétával.Két hét alatt esett vissza arra az állapotra ,mielőtt a diétát kezdtük.Rettenetes volt ujra átélni,hogy kisfiamat nem lehet megölelni,pedig a diéta alatt bójóssá vált,minden virust összeszedett ,mig a diéta alatt szinte sosem volt beteg,olyan hiperaktivvá vált ,hogy semmire nem figyelt már,és időnként látszólag minden ok nélkül sirvafakadt ,majd nevetett,ilyesztő volt.Mindez k

ét hét alatt.Mondanom sem kell,hogy úgy döntöttem ,a nehézségek ellenére folytatjuk a diétát és néhány hét után visszakaptam a kisfiamat.Azért meséltem ezt el neked ,hogy legyen benned kitartás ,akkor is ha látszólag nem látsz változást a diétátol.Én többször feladtam,majd eröt vettem magamon és folytattam,abban az időben mikor még nem volt változás a viselkedésében,de hálát adok Istennek,hogy mégis kitartottam a diéta mellett.Kitartás!

Edit

#24 Re:

2014-02-16 08:33:36

#15: KNiki -

Kedves KNiki! Annyit fűznék még az előző üzenetemhez,hogy a Gap diéta a nehézségek ellenére nagy mértékben megkönnyitette az életünket,de az autizmusa nem tünt el.A kisfiam most is autista,de boldogabb ,nyugodtabb,igy könnyebben tud tanulni is .Igy a körülötte élö emberek is nyugodtabbak és boldogabbak.

 


Vendég

#26 Re: kati

2014-02-16 11:25:36

#15: KNiki -

igen, jó lenne ha minden ember megértené:Nem sajnélni kell minket hanem segíteni, és minden segítséget megadni ahoz hogy tovább tudjunk lépni!

SORA

#31 Re:

2014-03-05 18:00:32

#15: KNiki -

Ha a "terápia" nem válna be, nagyon hálás lennék, ha azt is megírnád, miután abbahagytátok. Természetesen NEM ezért drukkolok, de ez a GAPS/DAN történet szöges ellentétben áll a tudomány, orvoslás jelen állásával, semmilyen nagymintás klinikai kutatás nem bizonyítja ezen módszerek hatékonyságát - kismintás vizsgálatok pedig cáfolják a diéta szorosan autizmusra vonatkoztatott hatását.

(Természetesen olyan, hogy ételallergia létezik - de semmi köze nincs az autizmushoz!) Biztos vagyok benne, hogy ha mindenki megírná, hogy használt/nem használt ez a megközelítés, akkor az interneten is pontosabb képet kaphatnánk a dolgok igazi állásáról...