Petíció az Autisták gyógyításáért

NEM TUDHATJA, HOGY NEM AZ ÖN GYEREKE LESZ-E A KÖVETKEZŐ ÁLDOZAT !

Tisztelt Hölgyem, Tisztelt Uram!

Egy igen súlyos, és napjainkban egyre inkább teret hódító közegészségügyi problémára szeretném felhívni a figyelmét és egyúttal kérni az erkölcsi támogatását. Ez, közismert nevén az AUTIZMUS. Kevésbé ismert,de PONTOSABB meghatározása:

Bél és Pszichológia Szindróma avagy GAPS syindróma (Gut and Psychology Syndrome, GAPS).

Ez egy olyan állapot, melyben az emésztőrendszer és az agy kapcsolata jelenik meg. A szakkifejezést 2004-ben Dr.Natasha Campbell-McBride, MD (neurológus és dietetikus) alkotta meg több száz neurológiai és pszichológiai zavarban (autizmus spektrum zavar, hiperaktivitással vagy anélkül járó figyelemzavar, skizofrénia, diszlexia, diszpraxia, depresszió, kényszerbetegség, bipoláris zavar és más neuro-pszichológiai és pszichiátriai betegségekben) szenvedő gyerek és felnőtt kezelése során.

Dr. Endrődi László, az USA tiszteletbeli konzulja, és Dr. Ugrai Tamás hívták fel a figyelmét döntéshozatalban illetékes szakpolitikusoknak arra, hogy ezt az állapotot a gyermek szervezetét terhelő kóros anyagcsere-zavarok, fertőzések, paraziták, és a helytelen immunizációs gyakorlat okozzák, de az élelmiszeriparban használt "E" tipusú vegyületek is felelősek az idegrendszeri zavarokért, annak  tönkretételéért és a  szervezet teljes leépüléséért. A betegségben szenvedő gyermekek szervezetében a táplálék intolerancia miatt étrendi ópiátok szabadulnak fel, kazein morfin, glutein morfin, valamint a kandidától az alkohol. A gazda szervezetben élősködő paraziták és toxinjai kóros ideg-immun és biokémiai folyamatokat tartanak fenn,  folyamatosan, súlyosan károsítva a máj működését is. Az autisták száma mára járványos sebességgel nő és egyes becslések szerint meghaladja a százezret. Ez a szám jelentős mértékben megemelkedik, ha hozzászámoljuk az idegrendszer fejlődészavarainak enyhébb formáit, mint pld.: szocializációs zavar, agresszióra való hajlam, rész-képesség zavarok ( diszlexia stb ) akkor az érintetek száma akár 250000 fő is lehet. Mindezek csúcsán az autisták állnak.

Társadalmi fontosságát tekintve óriási a családromboló hatása, hisz az ezen tünetek együttes zavaraival terhelt gyermekek állandó törődést, fokozottabb odafigyelést igényelnek. Emiatt általában az egyik házastárs munkavégző képessége is veszélybe kerülhet, így egy keresőre hárul a betegséggel megterhelt költségvetés egyensúlyban tartása. A betegség és annak tünetei miatt a gyermekek is fokozottabb törődést, speciális kezelést, étrendet, képzést igényelnek, ami szintén a kiadások emelkedésével jár. A család társadalmi értelemben megbomlik. Eltolódnak a szerepek. 8-10 év múlva a családtagok pszichikálisan és szervileg is egyaránt megbetegednek. Ezen okok miatt nem ritka, hogy a betegséggel küzdő szülők és gyerekeik egészségi, és egzisztenciális állapota is leromlik, családok hullnak szét. A jelenlegi helyzetben meglévő segítségnyújtások még csak tűzoltásnak sem elegendőek. A csupán pedagógiai fejlesztések nem alkalmasak a betegséget kiváltó okok megszüntetésére. Ezek alapján kimondjuk :GYEREKEINK EGYFAJTA AKTÍV ÉS PASSZÍV EUTANÁZIA ÁLDOZATÁVÁ VÁLNAK! Csak a vakszerencsén múlik, hogy kinek a jövőben megszülető gyermeke lesz a következő.

Ennek nem így kellene történnie!

Hazánkban ezt a betegséget még mindig rosszul, csupán csak mint egyfajta tünetcsoportosítással definiálják ! Ezért  a gyógyításához minimálisan szükséges jogi feltételek sincsenek biztosítva. Többnyire, a drága, magánúton -ÖNKÖLTSÉGBŐL- finanszírozott lehetőségek érhetők el, amelyeket 3000.Ft-tól akár 8-9000.Ft-ot is elérő óradíj fejében lehet igénybe venni. Ezt egy EGYKERESŐS család esetében lehetetlen kifizetni.

Jelenleg Nyugat-Európában, Az USA-ban, Mexikóban, de még az északi szomszédainknál Csehországban és  Szlovákiában is teljesen más szemlélet érvényesül! Ezeket a gyerekeket különböző protokollok szerint kiválasztott és megalapozott biomedikális kezelésekkel gyógyítják.  Hazánkban annak ellenére, hogy 2006-ban parlamenti keretek között döntöttek az autisták érdekvédelmével kapcsolatosan, és ezt akkor jegyzőkönyvben deklarálták, hangfelvételen rögzítették, mely szerint " elfogadják , megértik és tudomásul veszik, azt a tényt, hogy az autizmus mint betegség nem neurológiai kérdés hanem kóros és bonyolult biokémiai immunuloógiai folyamatok végterméke és gyógyításához megteremtik a DAN „Defeat Autizmus Now”(tegyünk az autistákért most) protokollokban leírtakat, " mégsem történt változás.

Akkor és ott megegyeztek, hogy az ehhez szükséges laboratóriumot-laboratóriumokat létrehozzák, szakembereket képeznek nyugati mintára, és elkezdik a betegséggel élők ez irányú kezelését. Kidolgoztak a megfelelő orvosi protokollokat.  Mindezek ellenére ebből nem hogy nem valósult meg semmi, de a kormányzat, és az "AOSZ" akinek minket kellene támogatni, kategórikusan gátolja és ellehetetleníti az ügyet és mindenkit lebeszélni igyekeznek arról, hogy gyermekének - hozzátartozójának a fentebb felsorolt kezeléseket kérje. Óriási mennyiségű pénzek vándorolnak ki tudja hová, mindenki előadásokat tart arról, hogyan bánjunk gyerekeinkkel, hogyan kezeljük a viselkedési zavarokat,doktorálnak belőle DE NEM VESZIK TUDOMÁSUL, SŐT EGYENESEN ELHALLGATJÁK azt a tényt, hogy ha a biokémia uralja a testet, akkor a pedagógia egyáltalán nem, vagy csak csekély hatásfokkal működik. Magatartásukkal arra próbálják irányítani a szülőket, hogy tényként fogadják el : nincs mit tenni.

Gyógyításuk idehaza a SÖTÉT KÖZÉPKORI SZINTEN TART!

Mi az ilyen betegséggel terhelt gyermekek szülei egymást és önmagukat tanítva, képezve próbálkozunk mindennel amit csak elérhetünk. Vannak jelentős sikerek, ám sajnos a szükséges laboratóriumi kontroll nélkül csak véletlenszerű lehetséges bármilyen hatásos eredményt elérni, fejlődni. Aki tehette és teheti elmegy az országból, hogy gyerekét gyógyíttassa. Sérül az alaptörvényben leírt egészséghez való jogunk! Ezek tények és nem hipotézisek! 2002-ben a statisztikai adatok hazánkban még csak 20000 fő érintettel számoltak, de a 2006-os adatok már 60000, míg a 2009 évi 100000 főről tesznek jelentést. Ezek az adatok kétségbeejtőek, de ennek ellenére NEM TESZ SENKI SEMMIT! Hány gyereknek és családnak kell még megsemmisülnie? Épp ezért MI az autista gyerekeket nevelő szülők az alábbiakhoz kérjük a támogatását!

Követeljük 

- az autizmusnak NEURO-IMMUN-BIOKÉMIAI megbetegedéskénti definiálását !

- a betegség gyógyításához a szükséges szakorvosok képzését !

- hogy a betegség kezelése kapja meg az OEP támogatását !

- hogy azonnal kezdjék el a betegségben szenvedők oki kezelését és ne csak a tüneteket csillapítsák !

- hogy tegyék lehetővé a biomedikális kezelések DAN protokoljait !

- tegyék kötelezővé és kezdjék el végezni az anyák terhesség előtti célirányos szűrését !

- tegyék OEP finanszírozottá és kezdjék el elvégezni az újszülötteknek a fenilketanuriához hasonlóan a

  " ópiát " tesztelését is !

- vizsgálják felül az immunizációs protokollokat

- hogy azonnal kezdődjenek meg az egyeztetések az érintett szülők képviselői és a szakemberek között !

- hogy a Franciaországban és Hollandiában már létező laboratóriumok mintája alapján azonnal hozzák

  létre a  hazánkban is működő laboratóriumokat, vagy tegyék OEP által támogatottá a működő külföldi

  intézetekben a kivizsgálást és a gyógykezelést !

- a kormány végre váltsa be azon ígéretét,hogy Magyarország ne legyen Európa élelmiszeripari    

  szemétlerakója mely nagyban hozzájárul a betegségek kialakulásába!