Petíció az Autisták gyógyításáért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Petíció az Autisták gyógyításáért petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2013-03-08 14:39

S nem mellékesen: biztosítsanak elérhető tanintézményeket országszerte gyermekeinknek, mert a biomedikális kezelés mellett igenis szükség van a fejlesztő intézményekre is!

Vendég

#2

2013-03-08 14:43

Ennyi ostobaságot egy helyen:(

Vendég

#3 Re:

2013-03-08 17:41

#2: -

Mi a probléma?
Miért is lenne ostobaság?
Ha megtennéd, hogy felvilágosítanál minket!

Kisvakond

#4 Re:

2013-03-09 15:20

#2: -

De jó neked, hogy csak ostobaságnak tartod az egészet! Ezek szerint vagy olyan szerencsés, hogy  a te gyermekedet ez nem érinti!

 

És igen, nagyon is szükség lenne a megfelelően fejlesztő és ELFOGADÓ/BEFOGADÓ intézményekre!!! Sajnos abból is egyre kevesebb van...

mamu

#5 Re:

2013-03-09 17:41

#2: -

Sajnos,azt kell gondolnom,Te vagy az ostoba,ha ilyen véleményed van.!! Fogalmad sincs,miről van itt szó,pedig nagyon tragikus és komoly dologról. Nem kívánom,hogy valaha is szükséged legyen erre a "sok ostobaságra".


Vendég

#6

2013-03-10 08:02

Bar keves az informaciom a kezelesek siekerereol, kulfoldi eredmenyeket sem ismerek, ami a bizalmamat novelhetne. Amiert gyogypedagogus terapeutakent alairtam, az az hogy teljes mertekben egyetertek azzal, hogy no az autistak es egyeb magatartasi, figyelem, szocialaizacios, reszkepessegzavaros, sni gyermekek szama, s biztos vagyok abban, hogy amit megeszunk - megetetnek velunk; gyogyszeripar, elelmiszeripar -az mind mi vagyunk, vagyis hat a szervezet biokemiai mukodesere a taplalkozas, s okozhat akar genetikai karosodasokat is. Az is igaz, hogy 1 autizmussal elo gyermek egy egesz nagycsalad eletet valtoztatja meg. A magyarorszagi helyzetetet  neheziti az ellatasi halozat gyengesege is!
Ugyhogy nagyobb figyelmet kerunk rendszerszinten az egeszseghez, egeszseges eltmodhoz valo jogaink ervenyesulesehez!


Vendég

#7

2013-03-14 20:17

ya és ne oltsák már a gyermekeket ha amúgy is érzékenyen reagálnak a relatív toxikus környezeti mérgekre...

Vendég

#8

2013-03-14 20:33

Vessenek véget a mesterséges immunizálásnak, amely hihetetlen mennyiségű betegséget zúdít egyre növekvő mennyiségben az újabb generációkra !

Vendég

#9

2013-03-14 21:24

Nagyon jó lenne ha eljutna azokhoz is akik tehetnének valamit csak "süket"FÜLEKET TALÁLUNK SAJNOS.
brutalistigris

#10 Re:

2013-03-22 22:23

#2: -

Ha már vagy olyan merész/empátiahiányos/neveletlen/tudatlan, hogy azt mondod, ennyi ostobaságot egy helyen, akkor én rámutatnék arra az egy kis helyre, ahol tényleg ennyi ostobaság van: Te.


Vendég

#11

2013-05-29 15:36

Teljesen egyet értek vele mint gyógypedagógus logopédus autista gyermekeket tanító tanár

Vendég

#12

2013-05-29 15:45

Ismét írok mert a védőoltás igen fontos lásd megjelent a szamárköhögés betgségnek igen veszélyes egyre több betegseg jön újra immunizálás nélkülÜdv Lengyel Éva aki majdnem belehalt a szamárköhögésbegyermekkorában mert még nem volt vakcina kifejlesztve

Vendég

#13

2013-07-24 05:33

félek,hogy a döntéshozókat ez egyáltalán nem érdekli,de egyetértek a peticióval

Vendég

#14

2013-08-08 11:51

Szólj hozzá!...
KNiki

#15

2014-01-17 20:31

Kedves Mindenki!

Először is az a szerény véleményem, hogy nem veszekedéssel és vitával kellene eltölteni az időt és az energiákat erre elfecsérelni. Ezzel egyáltalán nem segítünk az autista embereknek.

Autista gyermek szülője vagyok. Mi is, mint minden más szülő igyekszünk megtenni mindent gyermekünk érdekében és sajnos én sem tudtam eddig milyen hihetetlen nehézségekkel kell szembenéznünk majd nekünk és kisfiúnknak is.

Mi februárban megyünk tanácsadásra és aztán próbáljuk bevezetni az említett GAP diétát. Lehet, hogy hülyeség, de ezt én nem tudom felülbírálni, nem vagyok orvos. Egy biztos, amiben kicsi igazságot is látok, és aki elolvassa a Natasha Cambell által írt könyvet találhat is, és úgy érzem segíthet, akkor azt úgy gondolom a kisfiam és családom érdekében meg kell próbálnom.

Az intézményi nehézségek pedig egyértelmű problémát jelentenek Magyarországon. Mi bölcsi és ovi problémával küzdünk jelenleg, hogy őszinte legyek nem tudom van-e egyáltalán megfelelő hely a számára.

A társadalmi elfogadottság és az emberek hozzáállása, tisztelet a kivételnek, pedig már nem is érdemel szót.

Sok mindenről lehetne még írni, de összességében azt gondolom, és nem csak miattunk, hanem mert olyan nagy mértékben és gyorsasággal növekszik az autista gyermekek száma tényleg végig kellene gondolni azt mit lehetne tenni értük.

Így autista gyermek szülőjeként támogatok bármilyen kezdeményezést, mely érdekükben történik.

Vendég

#16

2014-01-20 09:01

Nagyon nagy szükség lenne olyan tanintézetekre ahol az ilyen betegekkel szakszerűen, és odaadóan foglalkoznának.
Kniki

#17

2014-01-22 15:29

Egyetértek. Én most pont ezért küzdök kisfiammal és érte. Remélem jól teszem...

Vendég

#18

2014-02-15 17:11

Csak támogatni tudom. Nagyon sokat költöttünk különböző gyógymódokra, de javulás nem volt.
FVÁ

#19

2014-02-15 20:50

Érintett szülőként írom, amit írok!
Az én gyermekem NEM AKAR kigyógyulni az autizmusából. Megkérdeztem, elmondta. Ő úgy szereti önmagát, ahogy van, nem akarja, hogy önmagából kigyógyítsák (pláne, hogy az autizmusnak rengeteg ELŐNYE is van, például egy olyan speciális gondolkodásmód, amit én roppantul irigylek).
Véleményem szerint roppant káros az a hozzáállás, hogy "gyógyítsuk meg" az autistákat! Ez számomra azt jelzi, hogy a szülő nem képes elfogadni ezt az állapotot, a saját gyermekét! Pedig ők azt szeretnék, ha olyannak fogadnánk el őket, amilyenek, és ETTŐL (és véleményem és tapasztalataim alapján CSAK EBBŐL építkezve tudnak LÁTVÁNYOSAN fejlődni).
Én soha nem akartam kigyógyítani a gyermekem, hanem elfogadtam olyannak, amilyen, megtanultam alkalmazkodni az ő speciális gondolkodásához, látásmódjához és csodák csodája, megtanulta kompenzálni a hiányosságait...
Ugyanezt javaslom minden érintett szülőnek, pedagógusnak: ahelyett, hogy gyógyítani akarnák az autizmust, inkább tanulják meg megérteni és elfogadni!
A világnak ugyanis szüksége van az autista elmékre, ők a feltalálók, a problémamegoldók, ők mutatnak nekünk teljesen új szempontokat, amelyekre soha nem gondolnánk. És NEM AKARNAK kigyógyulni önmagukból! Az elfogadással az összes tünet mérsékelhető, kompenzálható, de attól a gyerek még autista marad, csak megtanulja kihozni önmagából a lehető legtöbbet.
Elfogadó intézményekre szükség van, ezzel egyetértek!
Ám én azt javaslom, kedves szülők, hogy inkább fogadjátok el ezeket a kis csodákat úgy, ahogy vannak! Mert csodák! Autista csodák!

Vendég

#20

2014-02-15 21:11

Sajnos Natasa Cambell és a GAPS szindróma szélhámosságok.Nagyon irritál, amikor kiszolgáltatott és ezért ijeszgethető csoportokra szélhámosok repülnek rá.

Vendég

#21 FVÁ

2014-02-16 01:12

Még annyit hozzáfűznék a fentiekhez, hogy belegondoltak az autizmust gyógyítani kívánó szülők abba, hogy a gyerek hogy éli meg a gyógyítási kényszert? Nem érzi magát betegnek, csak annyit érzékel, hogy nem jó úgy a szüleinek, ahogy van, nem fogadják el bizonyos tulajdonságait (amelyekkel neki magának nincs problémája), hogy ki akarják gyógyítani a különlegességéből (amiben ő jól érzi magát), hogy a hozzá legközelebb állók nem kíváncsiak az ő világukra, hanem valami olyasmit várnak el tőlük, amilyenné ők nem akarnak válni!
Persze, vannak az autizmusnak nehézségei, én ezt elismerem! De MINDEN ember a Földön egy dologra vágyik leginkább: arra, hogy úgy fogadják el, úgy szeressék, amilyen! Hogy ne akarják mássá tenni, mint aki!
Inkább ismerjétek meg a gyermekeitek világát, mert csodálatos világ, ha nyitottak vagyunk rá! Én naponta rácsodálkozom, hogy az autizmus milyen különleges világ! Okoz ugyan nehézségeket a mindennapokban, de korántsem annyit, hogy emiatt a gyereket ki kelljen fordítani önmagából, és higgyétek el, hogy az elfogadás és a szeretet önmagában is "gyógyító" hatású, olyan szinten tudnak az autik kompenzálni elfogadó közegben, hogy akár komoly meglepetéseket is tudnak okozni!
Eddig még aki nyitottnak mutatkozott az autik gondolkodásának megismerésére, mindenki azt vallotta, hogy rengeteget lehet tőlük tanulni. Én állítom, hogy ez a világ sokkal szebb lenne, ha tanulnánk az autiktól, nem pedig kigyógyítani akarnánk őket!
Gyermekem 6 éves kora előtt egy légóti betegség miatt kórházba került, és mivel az orvosok tudták, hogy auti, borzasztóan érdekelte őket a téma (ritkán találkoznak ilyen kis csodabogárral), sokat kérdezgettek róla. Gyermekem ebből annyit érzékelt, hogy minden egyes vizitkor az autizmusa volt a téma. Egyik vizit után odaszólt nekem: "Anya, légy szíves szólj a doktor néniknek, hogy az autizmusomat NEM KELL meggyógyítani!"
És ki vagyok én, hogy felülbíráljam az ő akaratát?

Vendég

#22

2014-02-16 08:11

Teljes mertekben egyetertek a peticio szerzojevel, mert valoban nagyon sok a beteg gyermek, de nem csak otthon Magyarorszagon, hanem itt az Egyesult Kiralysagban is!
Szukseg van az osszefogasra!

Zsuzso
Edit

#23 Re:

2014-02-16 08:14

#15: KNiki -

Kedves KNiki ! Mi is a Gap diétát csináljuk ,már két éve.Nem árt elvégeztetni egy ételintolerancia vizsgálotot is,ami persze nehezitheti a diétát ,de ha elég kitartó vagy meglátod megéri.Van akinél pár hét után látványos az eredmény.Nekünk nem volt ilyen szerencsénk.Egy év után kezdett nagyon lassan javulni.Mivel nagyon lassan javult a kisfiam viselkedése,ezért bizonyitani sem tudtam ,hogy a diétátol.Mindenki azt mondta ,biztosan csak ahogy nőtt megerősödött az imunrendszere stb.,Egészen addig,mig a suli kezdése miatt ,úgy döntöttem megpróbálunk leállni a diétával.Két hét alatt esett vissza arra az állapotra ,mielőtt a diétát kezdtük.Rettenetes volt ujra átélni,hogy kisfiamat nem lehet megölelni,pedig a diéta alatt bójóssá vált,minden virust összeszedett ,mig a diéta alatt szinte sosem volt beteg,olyan hiperaktivvá vált ,hogy semmire nem figyelt már,és időnként látszólag minden ok nélkül sirvafakadt ,majd nevetett,ilyesztő volt.Mindez k

ét hét alatt.Mondanom sem kell,hogy úgy döntöttem ,a nehézségek ellenére folytatjuk a diétát és néhány hét után visszakaptam a kisfiamat.Azért meséltem ezt el neked ,hogy legyen benned kitartás ,akkor is ha látszólag nem látsz változást a diétátol.Én többször feladtam,majd eröt vettem magamon és folytattam,abban az időben mikor még nem volt változás a viselkedésében,de hálát adok Istennek,hogy mégis kitartottam a diéta mellett.Kitartás!

Edit

#24 Re:

2014-02-16 08:33

#15: KNiki -

Kedves KNiki! Annyit fűznék még az előző üzenetemhez,hogy a Gap diéta a nehézségek ellenére nagy mértékben megkönnyitette az életünket,de az autizmusa nem tünt el.A kisfiam most is autista,de boldogabb ,nyugodtabb,igy könnyebben tud tanulni is .Igy a körülötte élö emberek is nyugodtabbak és boldogabbak.

 


Vendég

#25

2014-02-16 11:20

Tisttelt Cím!
Nagyon örülnénk ennek a dolognak mivel az én gyermekem is autista!10 éves és kazincbarcikára hordom mindennap suliba.Nem tudok tőle elmenni dolgozni így semmilyen lehetőségem nincs ezt a módszert még akkor sem kipóbálni ha létezik ilyen mert anyagi fedezetem nincs rá!Szeretnénk azok közé tartozni akkikel kisérleteznek!Kérem segítsenek ebben,hogy meg gyógyuljon a gyerekem és vége legyen ennek a szenvedésnek!!Mert szenvedünk mint anyagilag mint érzelmileg!Teljesen tönkre megy a családunk!Előre is köszönöm.Tisztelettel:Munkácsi Gáborné