ELÉG A KUTYÁK LEVADÁSZÁSÁBÓL !

Quoted post

Érme

#7 két oldal!!!

2014-01-09 09:08

Teljesen egyetértek azzal, hogy a gazditól 5 méterre elbóklászó, szaglászó házikedvencünket ne lőhessék ki, de gondoljunk bele, ha a vadász nem lőhet ki kutyát, akkor nézze végig, ahogy egy csapat éhes kóborkutya hajszol majd öl meg egy őzet?
Mi ez a petícióban, hogy ezer nyúlból nem tűnik fel, ha elkap egyet a kutya, de azért ha bizonyítható, kifizetem???
Én is sétáltatom a határba, erdőbe póráz nélkül a kutyám, de rászoktattam, hogy mellőlem nem mehet el, ködben, sötétben pedig alapból pórázra kötöm!!!
Jó lenne megérteni, hogy a vadászok nem az aranyos kis szobakutyánkat akarják kilőni, de Ő nem tudja eldönteni, hogy kóbor kutya-e, vagy ott van vele a gazdi, Ő csak védi a vadászterületén a vadállományát, neki ez a dolga!!!
Mindezek ellenére jó a szigorítás, csak a dolognak két oldala van. Tévedés ne essék, nem támogatom a vadászatot, én is mérges vagyok rájuk ha lelövik az ártatlan álatokat, és biztos beperelném Őket ha az Én kutyám lövik ki, de a gazdi tehet az ellen, hogy ez ne történjen meg!!!

Válaszok

Robin Hood

#11 Re: két oldal!!!

2014-01-09 10:17:39

#7: Érme - két oldal!!!

Tegnap előtt ködben lőttek ki egy sétáló kutyát... a gazdájának letagadták és elvitték a tetemet, hogy ne legyen bizonyíték... Köd... ködben tilos vadászni... pontosan hány olyan eset van amikor kóborkutyák ölnek meg nagyvadat? létecik altató lövedék... sorolhatnám. A pilisi parkerdő ahol az általam említett eset történt pedig tömve van túristákkal kutyákkal gyerekekkel és mégis megy a lövöldözés.. itt lakom úgyhogy tudom... és mégvalami nem a vadállományban okozott kár  a kilövések elsődleges oka! Leggyakrabban a kutya megzavarja a vadászatot és ezért dühükben lövik ki a kutyákat... a nagyon sportszerű vadász lesben ül a távcsövessel (ami véleményem szerint célbalövés, nem vadászat) és ha a beetetett területen feltűnik a kutya akkor arra lő célba ...mert neki "szabad"  EZ A BAJ... nem szabad neki ha nem lesznek véresen megtorolva ezek az esetek akkor nem térnek észhez.


Vendég

#14 Re: két oldal!!!

2014-01-09 10:48:11

#7: Érme - két oldal!!!

igazad van.... tudni kell hogy hova viszed a kutyat..es tudni kell vigyazni ra... en is vadasz sarj vagyok es tudom vannak seggfej vadaszok akik beleszarnak ugy kb mindenbe..csak akkor nem ertem mi a fasznak vadaszok... vannak a normalisak akik valoban a vadaszat szenvedelyeert vadasznak..a hivatasosok akik elhivatottan kontrolaljak mind a vadallomanyt mind a tobbi vadaszt ha az epp nem tudja hol a helye..:D.. de bizony vannak azok a nagykepu segfejek akik barmit lelonnek es meg a kocsmaba is azzal kementkednek hogy lelonnek teged is...igen a fegyvertartas komoly dolog es en is megvizsgalnam megegyszer hogy kinek adok fegyvert a kezebe..de ne altalanositsunk nem minden vadasz rossz..ugy mondanam hogy 80% ertelmes es felfogja hogy mi a vadaszat es szereti ,odafigyelessel teszi azt.es van az a kb20% aki divatbol meg arcoskodasbol lesz vadasz...na azokkal van a gond szerintem

438-as aláíró

#41 Re: két oldal!!!

2014-01-10 06:55:41

#7: Érme - két oldal!!!

Ha a vadász nem tudja eldönteni, hogy kóbor kutya vagy házikutya, akkor ne is lőjön, és ezt jogszabályban kellene megtiltani!

Ismétlem, a vadásznak nincs joga védeni a vadállományt, ameddig a vadállomány által okozott károkért nem vállal erkölcsi és anyagi felelősséget!

 

Egyszer egy őszi napon, vadász szezon idején az autóm elé ugrott egy őz, és mivel kb., 70-el mentem, az autó lebólintott a vészfékezéstől, az őz nem jött be a szélvédőn, hanem oldalra félrdobdta, de a kocsi eleje, a gépháztető, a  hűtő, a lámpák komoly kárt szenvedtek, úgy félmilla értékben. Kihívtam a rendőrséget a rend kedvéért, ki is jöttek, megállapították, hogy vétlen vagyok. Kérdezte a  rendőr van-e cascom, mire mondtam, hogy nincs, de majd perlem a vadásztársaságotba kárért. Azt mondta megtehetem, de a vadásztársaság viszont pert fog indítani, az elütött őzért, a feltételezett elmaradt szaporulatért és ennek összege pontosan annyi lesz, mint az én károm összege!!! Aztán viszamentünk megnéznibaz őzet, amin nem volt külsérelmi nyom, nem voltbrajta véres seb, minthogyvaz autómon se voltbvér, mirev azt mondta a rendőr, hogy a vadászati hajtásvsorán felizgatott, halálra rémült őzbszámára, az autóm volt az utolsó csepp a pohárban, amikor kiugrott az út melleti bokrokból, és valszeg az ugrás során szívrohamot kapott és már magatehetetlenül zuhant az autómra.... Én elmehettem a vad által okozott kárommal a búsba, da ha ugyanott kiteszem a kocsiból a kutyámat pisilni, bármely vadász lelőheti a vadállomány védelme érdekében.

Biztos, hogy rendben van ez így???

 

K.

#59 Re: két oldal!!!

2014-01-10 13:55:25

#7: Érme - két oldal!!!

Azért szépszámmal vannak ám olyanok is, akik élvezik, ha kilőnek egy állatot,-és az ilyen ???-nek hidd el, teljesen mindegy, hogy kutya vagy macska... vagy,hogy  Tied, vagy az enyém..!!


Vendég

#62 Re: két oldal!!!

2014-01-10 14:51:06

#7: Érme - két oldal!!!

Maximális egyetértésem!


Vendég

#77 Re: két oldal!!!

2014-01-11 18:51:48

#7: Érme - két oldal!!!

T. Poszotló?

A vadász mi mást tesz, ha nem őzet, és egyéb vadat öl - károsítja a vadállományt???