ELÉG A KUTYÁK LEVADÁSZÁSÁBÓL !

Szinte mindennapossá váltak azok a hírek , hogy ártatlan gazdás kutyákat, akik békésen sétálnak a természetben minden előzmény nélkül kilőnek. Arról nem is beszélve , hogy ezek nem a sűrű erdőségekbe hanem a lakóövezetek közvetlen közelébe történtek.

Sajnos nem lehet biztosan állítani , hogy vadász , orvvadász  vagy valaki fegyverrel gyilkol mindenesetre tény , hogy a jelenlegi vadász társadalom nem emel szót amellett , hogy ez nem helyes sőt sok esetben BÜSZKÉK arra , hogy ilyet tesznek.

Ezért - hozzá téve , hogy vannak emberségesek közöttük - kénytelenek vagyunk feltételezni , hogy valaki ilyen berkeken belül követi el ezeket a tetteket.

Az állatok és a természet tisztelete és szeretete nem abban nyilvánul meg , hogy ártatlan kutyákat , macskákat lövök ki hanem ,  hogy mindent elkövetek az egyensúly megtartására !

EZÉRT:

- Vizsgálják felül minden bejegyzett vadász aktuális engedélyét és egyúttal egy átfogó elmeorvosi vizsgálatnak is vessék alá őket

- Vizsgálják felül az aktuális törvényeket, jogszabályokat ami a békés együttélés segíti elő és nem a félelembe tartást a kutyás társadalomra.

- Minden vadásznak kötelező legyen dokumentálni a vadászatot bármilyen is az. Drága sport telik majd ilyen kamerára.

- Minden vadásznak kötelező legyen egy betárazott altató lövedékes fegyvert magánál tartani az olyan esetekre , amikre általában hivatkoznak.

- A kutya - bár normális ember ilyet nem mond csak a jog - tulajdon ezért ha abban valaki kárt tesz kártérítést kell , hogy fizessen.

- Ugyanez fordítva is: Ha a kutyám megeszik egy nyulat kifizetem  az értékét ha bizonyítható hogy ő volt (ugye , hogy kell az a kamera) de a gyilkolás továbbra sem megoldás.  Plusz: Egy nyúl a sok ezerből vagy egy éveken át szolgáló társ elvesztése a nagyobb veszteség ?

VÉGEZETÜL:  NEM LEHET MENTSÉG A PÓRÁZ NÉKÜLISÉG !

TEHÁT A LÉNYEG: AKI TÁRSÁLLATOT VAGY NEM HASZON ÉS TAKARMÁNY ÁLLATOT GYILKOL KIVÉVE HA KÖZVETLEN ÉLETVESZÉL ÁLL FENT AZT VONJÁK FELELŐSSÉGRE, BÜNTESSÉK MEG !