ELÉG A KUTYÁK LEVADÁSZÁSÁBÓL !

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) ELÉG A KUTYÁK LEVADÁSZÁSÁBÓL ! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2013-12-12 21:10


Vendég

#2

2013-12-12 21:30

hfqkeuunm

#3 avzgf

2013-12-31 04:29



Vendég

#4

2014-01-08 12:29

Szomorúnak tartom hogy erre egyáltalán petíciót kell írni. Ideje lenne végre jobban szabályozni, és komolyabban büntetni az állatok ellen elkövetett bűntetteket. Személyem szerint ilyen esetekben ugyanolyan súlyú büntetést szabnék ki, mint ha ember ellen követné el, vagy talán még súlyosabbal, lévén hogy egy önmagánál védtelenebb, fegyvertelen élőlény ellen elkövetett bűn.
Válassz egy nicknevet!

#5 Javítsátok

2014-01-08 13:27

Sziasztok!

Nagyon egyetértek a petíció tartalmával, és ez valóban egy olyan probléma amivel kezdeni kell valamit. Azonban jelen formájában ez a petíció szerintem inkább káros, mint hasznos.

Kérlek titeket, hogy fogalmazzátok meg a problémát értelmesen, ne úgy mint egy 15 éves emós gyerek, javítsátok ki a helyesírási hibákat, és írjatok használható megoldási javaslatokat!

Köszi! :)
kemira

#6 jószándékú "kritika"

2014-01-08 23:12

Ahhoz, hogy KOMOLYAN foglalkozzanak az ügyetekkel át kéne fogalmazni a petíciót. A lényeg, lehetőség szerint törekedjetek a tárgyilagosságra, észérvek felsorakoztatására, jogi, etikai és anyagi kérdések kihangsúlyozására. Az nem megoldás, hogy ilyet írtok; "lesz pénzük kamerára". Gondoljatok ki használható, logikus, ésszerű megoldási javaslatokat.
Nos a vadászatokat jogszabály szerint eddig is rögzíteni kellett a beírókönyvekbe stb.
Nézzetek utána a jelenlegi legális kereteknek (vadászat rendje, az állatok védelméről szóló törvénynek, a kedvetelésből tartott állatokról szólónak stb. ), valamint érvényesüljön a kötelezettségek és jogok aránya (legalább nagyjából). Ha egy ajtót tokostól bedöntesz,az ugyan nemes és érzelemdús esemény,de akihez így mész be, nem fog szívesen leülni tárgyalni veled (Te sem tennéd),ahhoz eredményt érjetek el, felkészült, lehetőség szerint higgadt, nyitott, DE határozott partnerekként közelítsetek.
Érme

#7 két oldal!!!

2014-01-09 09:08

Teljesen egyetértek azzal, hogy a gazditól 5 méterre elbóklászó, szaglászó házikedvencünket ne lőhessék ki, de gondoljunk bele, ha a vadász nem lőhet ki kutyát, akkor nézze végig, ahogy egy csapat éhes kóborkutya hajszol majd öl meg egy őzet?
Mi ez a petícióban, hogy ezer nyúlból nem tűnik fel, ha elkap egyet a kutya, de azért ha bizonyítható, kifizetem???
Én is sétáltatom a határba, erdőbe póráz nélkül a kutyám, de rászoktattam, hogy mellőlem nem mehet el, ködben, sötétben pedig alapból pórázra kötöm!!!
Jó lenne megérteni, hogy a vadászok nem az aranyos kis szobakutyánkat akarják kilőni, de Ő nem tudja eldönteni, hogy kóbor kutya-e, vagy ott van vele a gazdi, Ő csak védi a vadászterületén a vadállományát, neki ez a dolga!!!
Mindezek ellenére jó a szigorítás, csak a dolognak két oldala van. Tévedés ne essék, nem támogatom a vadászatot, én is mérges vagyok rájuk ha lelövik az ártatlan álatokat, és biztos beperelném Őket ha az Én kutyám lövik ki, de a gazdi tehet az ellen, hogy ez ne történjen meg!!!

Vendég

#8

2014-01-09 09:28

Felháborítónak, és elkeserítőnek tartom, hogy ilyen esetek megtörténhettek.
Szevike

#9

2014-01-09 09:56

Hajrá!

Vendég

#10

2014-01-09 10:00

Egyre durvábbak az un "vadászok" megnyilvánulásai! Itt már minden fegyvert birtoklónak elment az esze!!!! Ami mozog arra lőnek, ezt mutatja a szaporodó vadászbaleset is. Amit a kutyák ellen művelnek az már felháborító és nem az állatok, természet tiszteletéről szól.
Ez az Alkotmánybírósági döntés pont erről szól:

Ügyszám: 581/B/1995
Első irat érkezett:
Az ügy tárgya:
Előadó alkotmánybíró: Erdei Árpád Dr.
Támadott jogi aktus:
Határozat száma: 64/2003. (XII. 18.) AB határozat
ABH oldalszáma: 2003/698
Kelte: Budapest, 2003.12.16
Robin Hood

#11 Re: két oldal!!!

2014-01-09 10:17

#7: Érme - két oldal!!!

Tegnap előtt ködben lőttek ki egy sétáló kutyát... a gazdájának letagadták és elvitték a tetemet, hogy ne legyen bizonyíték... Köd... ködben tilos vadászni... pontosan hány olyan eset van amikor kóborkutyák ölnek meg nagyvadat? létecik altató lövedék... sorolhatnám. A pilisi parkerdő ahol az általam említett eset történt pedig tömve van túristákkal kutyákkal gyerekekkel és mégis megy a lövöldözés.. itt lakom úgyhogy tudom... és mégvalami nem a vadállományban okozott kár  a kilövések elsődleges oka! Leggyakrabban a kutya megzavarja a vadászatot és ezért dühükben lövik ki a kutyákat... a nagyon sportszerű vadász lesben ül a távcsövessel (ami véleményem szerint célbalövés, nem vadászat) és ha a beetetett területen feltűnik a kutya akkor arra lő célba ...mert neki "szabad"  EZ A BAJ... nem szabad neki ha nem lesznek véresen megtorolva ezek az esetek akkor nem térnek észhez.

paulo

#12

2014-01-09 10:31

hat ez az hogy csak feltetelezik hogy vadaszok lovik ki a kutyakat..feltetelezesnek helye nincs az igazsagszolgaltatasban...sok mindent felteteleznek manapsag az emberek..en is kutyatulajdonos vagyok...es tisztaban vagyok azzal hogy az en felelosegem a kutyam..es ugy viszem ki minden nap a hatarba hogy onnan egyutt terjunk vissza..se a kutyam ne seruljon se a kutyam ne zavarja a vadallomanyt...sok kutyatulaj jo vicnek tartja a ha a kutyaja uzi a nyulakat,mondvan legalabb fut a kutya a nyul meg ugy is gyorsabb..ez ok...de a vadasz a vad vedelmeben van es kilovi a kutyat...gondoljatok bele ha a kutyasnak lenne fegyvere es egy medve kergetne a kutyajat....asszem nem is folytatom...

Vendég

#13 Re: Re: két oldal!!!

2014-01-09 10:38

#11: Robin Hood - Re: két oldal!!!

draga!! a vadasz nem azert lesz vadasz hogy fegyvere legyen es lojjon mindenre ami mozog..a vadaszatnak megvannak a szabalyai amit ha valki nem tart be akkor az engedelyet rizikozza..olyasmi mint a vezetes.. nagyvadra pedig lesbol szokas vadaszni...mert setalgathatsz te az erdobe de ugy se tudsz olyan halk es eszrevetlen lenni mozgas kozben hogy a vad ne vegyen eszre...ha setalgatsz akkor kb eselyed sincs teritekre vagni egy allatot..ezert vannak a lesek..ott kell ulni es varni es ha jon a vad lonni..ha uzod akkor nagyon jo szelednek es ugyesnek kell lenned hogy kilodd...na mindegy ha mar ott elsz..menj be a vadasztarsasaghoz es kerd meg oket hogy tobbet szeretnel tudni a vadaszatrol es erteni szeretned mi folyik itt..biztos szivesen kivisznek teged egy vadaszatra es megmutatjak mirol is van szo...akkor mar lehet hogy fogod erteni a dolgot

 


Vendég

#14 Re: két oldal!!!

2014-01-09 10:48

#7: Érme - két oldal!!!

igazad van.... tudni kell hogy hova viszed a kutyat..es tudni kell vigyazni ra... en is vadasz sarj vagyok es tudom vannak seggfej vadaszok akik beleszarnak ugy kb mindenbe..csak akkor nem ertem mi a fasznak vadaszok... vannak a normalisak akik valoban a vadaszat szenvedelyeert vadasznak..a hivatasosok akik elhivatottan kontrolaljak mind a vadallomanyt mind a tobbi vadaszt ha az epp nem tudja hol a helye..:D.. de bizony vannak azok a nagykepu segfejek akik barmit lelonnek es meg a kocsmaba is azzal kementkednek hogy lelonnek teged is...igen a fegyvertartas komoly dolog es en is megvizsgalnam megegyszer hogy kinek adok fegyvert a kezebe..de ne altalanositsunk nem minden vadasz rossz..ugy mondanam hogy 80% ertelmes es felfogja hogy mi a vadaszat es szereti ,odafigyelessel teszi azt.es van az a kb20% aki divatbol meg arcoskodasbol lesz vadasz...na azokkal van a gond szerintem

drxtr

#15 mindig ketton mulik

2014-01-09 11:20

Ugy kell setaltatni a kutyat az erdoben mint a varosban, ha azt akarjuk, hogy ne usse el az auto. lehet ezt tenni poraz nelkul is csak ugye ahhoz mukodnie kell egy-ket parancsnak

Vendég

#16

2014-01-09 12:52

felháborító a vadászok mit meg nem tehetnek!!

Vendég

#17

2014-01-09 13:00

Végre!!!

Vendég

#18

2014-01-09 14:05

http://dzsigt.hupont.hu/8/amit-a-duvad-irtasrol-tudni-kell
Keresztapám 6 éves koromtól vitt ki a főváros melletti apróvadas területre. Lőttek le kiszáradt kútba dobott német juhászt, a fácánnevelőbe beszabadult kutyát, és olyat is, akit azért vitt ki a gazdi, hogy megkeresse a fácánfészkeket a tojásért, és .....
A rendelet kimondja, vadászterületen csak pórázon szabad sétáltatni kutyát.
Nem lehetett folyamatosan ellenőrizni a területet, ezt sem a vadőrtől, sem a mezőőrtől nem lehetett elvárni, így van egy másik lehetőség a dúvadak irtására, a hivatalosan beszerezhető, jelölt mérgezett tojás.
Ha valaki nem vadászterületen lő le egy póráz nélküli ebet, az aljas alak. Az emberekben van hiba, és nem kell a felelősséget áthárítani! Nemrégiben, fényes nappal döftek késsel hasba egy nagytestű kutyát Szentendre belvárosában :(

Vendég

#19

2014-01-09 14:35

Tökéletesen egyetértek!!!!

Vendég

#20 Re: Re: két oldal!!!

2014-01-09 16:02

#14: - Re: két oldal!!!

Két napja lelőtte egy vadász  egy kedves ismerősöm border colliját, olyan helyen,ahol közel van  a buszvégállomás.Képzeld el,ha nem a szegény kutyust találja el,hanem egy járókelőt,gyereket...

Nem érdekel "ki mibe szarik bele"Felháboritó amit müvelnek .Elég volt.

Misimacs

#21

2014-01-09 16:54

Nagyon bírom a vadászok "természet és sportszeretetét,"ami arról szól,hogy az ún. selejtes egyedeket ki kell lőni,mert "rontják az állomány minőségét",a tökéleteseket meg azért,mert tökéletesek.....Hogy sport?..Majd ha a vad is távcsöves puskával,hajtókkal,és más segédeszközzel rendelkezik,és aki előbb lő,az győztes.Akkor sport lesz,addig egyszerű gyilkolás.Micsoda nagyszerű élmény,amikor többszáz lemészárolt,szépen sorba rakott fácánnnak trombitaszóval,meg mindenféle hülye álszent dumával "megadják a tiszteletet".
A PETÍCIÓT EGYÉBKÉNT VALÓBAN ÁT KÉNE FOGALMAZNI,EGYETÉRTEK KEMIRÁVAL!
Hellcat

#22 Re: Re: Re: két oldal!!!

2014-01-09 18:06

#13: - Re: Re: két oldal!!!

Szerintem te vagy kissé lemaradva. A legtöbb vadász igenis azért vadászik, hogy lőhessen mindenre, ami él és mozog. Ezt sokan nem is titkolják. Nagyvad vadászat csak lesből? Hát tudd meg most tőlem, hogy létezik vadász íjászat is, ahol a max távolság 30 méter! Sem puska, sem les. Mégis működik. Hihetetlen, mi?

A vadak egy részét (fácán pl.) telepeken tenyésztik csak azért, hogy legyen miben a vadászoknak "egyensúlyt" tartani! Nézz utána ezeknek, mielőtt zöldeket írsz!


Vendég

#23

2014-01-09 19:16

A "kilövés" veszélye nem csak a kutyáknak árthat! Szomorú dolog, hogy idáig jutottunk. Meg kell akadályozni ezt a felelőtlen magatartást.

Vendég

#24 Re: Re: két oldal!!!

2014-01-09 19:20


Vendég

#25

2014-01-09 20:12

-