Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Quoted post

HH

#330 Re: a másik oldal.....

2013-08-23 10:07

#13: iii - a másik oldal.....

Az én fiaim pontosan ilyen rendszerű iskolába járnak ezért hétköznap sosem kaptak házi feladatot. Hétvégén is minimális lecke volt feladva az alap tantárgyakból, hogy a szülő lássa, hogy a gyermeke hol tart a tanagyagban és hogyan halad vele, a tanárok pedig leszűrhették, hogy a szülő mennyire figyel a gyerekre. Az én fiaim délután 4 órakor energiától kicsattanva jöttek el az iskolából és a szabadidejükkel azt kezdhettek amit csak akartak.   Hozzátenném, hogy az egyik fiam elsőtől harmadik osztály végéig minden áldott nap úszni járt, ahová az iskola vitte-hozta, de lehetősége lett volna még kosarazni, focizni, teniszezni, tollasozni, ping-pongozni, valamilyen küzdősportot űzni, rock and roll-ozni, néptáncolni, volt matek szakkör, rajzszakkör, fazekas szakkör sakk szakkör... és még ki tudja mi minden ahol minden gyerek megtalálta a maga érdeklődési körének megfelelő elfoglaltságot és mindezt az iskolaidő alatt és nem a tanulás kárára.. Harmadik osztálytól emelték a házi feladatok mennyiségét, amit még az iskolában meg is csináltak.
A barátnőm nem volt ilyen szerencsés, ugyanis a hagyományos rendszerű iskolába iratta a fiát és ennek nagy hátránya volt. A barátnőm dolgozott és csak délután fél 5-re ért haza, de az idős nagymama ragaszkodott ahhoz, hogy minden nap elhozta ebéd után a gyereket, aki  minden tantárgyból kapott több oldal házi feladatot amit az anyukájával akart elkészíteni, ezért délután 5-7-ig még leckeírás volt. Hiába volt a vénasszonyok nyara, hiába volt szánkózásra alkalmas domb a közelben, vagy épp tavaszodott, hiába hívtuk őket a játszótérre, a leckeírás az leckeírás. Az első két osztály fontos egy gyermeknek és jó lenne, ha az iskolát szeretné és nem  utálná. Nos, ő Utálta azt az iskolát, át is vitték egy iskolaotthon rendszerűbe ahol a magatartása és az eredményei is javultak. Egy fáradt leterhelt 7 éves, aki még a szabadidejében is tanulni kényszerül nem túl jó dolog, főleg nem egy fáradt leterhelt anyukával, aki a munka után a napi háztartási munkák közt lavírozva még tanul is a gyerekkel.

Válaszok


Vendég

#370 Re: Re: a másik oldal.....

2013-09-01 18:46:53

Kedves Anyuka!Örömmel olvastam tartalmas írásodat, hogy Neked sikerült olyan iskolába iratnod a gyermekedet, ahova örömmel jár, és mindent biztosítanak a számára az iskolán belül!  A baj csak ott van, hogy NEM EZ A JELLEMZŐ az Ország legtöbb iskolájában. Sajnos az iskolák itt az Ország legcsücskében ( Szabolcs, és Borsod megyék) nem ilyen beállítottságúak!  Pedig hidd el, mi sem vagyunk igénytelenebb és mi is csak a legjobbat szereténk a gyerekeinknek! Gyere le egy kicsi faluba és nézz körül! Majd tedd össze a kezed, hogy Neked sikerült olyan iskolát találnod, ami a gyermeked legjavát szolgálja!  A továbbiakban is jó egészséget és nagyon sok örömöt kívánok számotokra!  egy Anyuka, akinek jövőre lesz elsős a kisfia

 

 

Loho

#381 Re: Re: a másik oldal.....

2013-09-03 16:16:03

#330: HH - Re: a másik oldal.....

Az egész napos idkola és az egész nap az iskolában tartózkodás az két különböző dolog. Csak a pontosítás kedvéért: most az egész nap az iskolában tartózkodás ideje jött el.