Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Tiltakozás az egész napos iskola ellen petíció automatikusan generált fórumtémája

Judit

#376 Re: Re: Re: "Nekem tetszik, tehát mindenkinek ez a legjobb!"

2013-09-02 09:00

#98: Dávid Tisch - Re: Re: "Nekem tetszik, tehát mindenkinek ez a legjobb!"

Jaj, ez fájt - a fejlettséghez illetve tanulmányi eredményhez kötés!!!!

Van egy fenyegetés, és megpróbálunk olyan kritériumokat találni, amiben ez a veszély számunkra elhárulhat. Rendes család, jól fejlődő gyermekkel...

El kellene fogadni, hogy minden szülő a legjobbat nyújtja a gyermekének, amire képes. El kellene fogadni, hogy nem vagyunk egyformák, és nem egyformák a gyerekek sem. El kellene fogadni, hogy minél kisebb egy gyermek, annál inkább egyedi, hogy neki mi a jó, és mire van szüksége. El kellene fogadni, hogy ezt azok döntsék el, akik őt a legjobban ismerik - elsősorban a szülei, egyedi esetekben a nevelését segítők (orvos, pedagógus, családgondozó, stb.). El kell fogadni, hogy egy dolog a köznevelés és egy másik dolog a gyerekvédelem.

idióták irányítják az országot

#377 Re:

2013-09-02 16:43

#335: -

A közoktatást sem véletlenül nevezték át köznevelésre ezek a buggyantak.

Mocskos fidesz-kdnp! El a kezekkel a gyerekektől!

 

Iciripiciri

#378 Re: a másik oldal.....

2013-09-02 20:47

#13: iii - a másik oldal.....

Kedves Másik oldal!

Nem mindenki 8-4-ig dolgozik. Mi általában délelőtt és este dolgozunk. A délután az az idő, amit a gyerekeinkkel tudunk és szeretnénk tölteni. Bármilyen csodálatos is az oktatás, bármennyire is szeret iskolába járni a gyerek, mégiscsak én alapozom meg a személyiségfejlődését, nem a tanárai, hiába a világ legjobb pedagógusai (bár valljuk be az fehér holló). Ha nem tudok vele elég időt lenni, annak szörnyű következményei lehetnek szerintem. Én abban hiszek, hogy a család a legfontosabb közege egy gyereknek. Főleg pici korában. A politikának nem dolga, hogy döntsön helyettem, az a dolga, hogy lehetőséget adjon a választásra. Én a szabadságban hiszek. És szabadnak szeretném nevelni a gyerekeimet. Ebben az országban. Egyszer már váltottam országot. Nem szeretnék megint. Remélem, hogy nem kényszerítenek rá!

watashi

#379

2013-09-03 09:27

Az én kisfiam most másodikos, iskolaotthonos iskolába jár. Ez azt jelenti, hogy 16 óráig van tanítás, de napközben van játék, pihenő, felzárkóztatás stb. Elsőben tényleg semmi lecke nem volt, max. azért hozta haza a könyvet, hogy én is lássam hol tartanak. Egyedül nevelem, messze járok dolgozni, így számomra ez ideális megoldás volt, sokkal jobb mint a napközi, mert a napköziről én sem sok jót hallottam. Viszont az tény, hogy felsőben már nem biztos, hogy ez megfelelő megoldás. Ahhoz, hogy az iskola minőségi délutáni foglalkozásokat, elfoglaltságokat tudjon biztosítani, sok helyen nincs meg sem a tárgyi, sem a személyi feltétel. Miután szerintem nagyon sokan 8-16-ig dolgoznak, ezért úgy gondolom, hogy ezeknek a családoknak az iskolaotthonos oktatási forma megfelelő, mert így az iskola után csak az együttlétre lehet koncentrálni, nem kell már a tanulással foglalkozni. Megértem azokat az anyukákat is, akik otthon vannak kisebb testvérrel, vagy olyan a munkakörük, beosztásuk, pénztárcájuk, hogy meg tudják oldani, hogy már legkésőbb ebéd után elhozzák a gyereket az iskolából. Éppen ezért nem szabadna kötelezővé tenni. Így mindenki maga döntheti el, hogy számára melyik a megfelelő. Bár, szerintem azzal, hogy csak a körzetes iskolába lehet íratni a gyereket, a szabad választás lehetősége már csorbult, hisz ha a körzetes iskola iskolaotthonos, akkor máris gondok vannak.
Vendég

#380

2013-09-03 12:59

Nem érem hogy egy ekkora ország és ezt a petíciót olyan kevesen írták alá.Én megosztottam a Facebookon és nem reagált rá senki.Hát tényleg ilyen kevesen vagyunk akik nem értenek ezzel egyet és "magunk akarjuk eldönteni hogy hogyan akarjuk nevelni" gyermekeinket.?Tényleg ennyire minden mindegy a többiek számára .Mi fog ezután következni bevezetik a kötelező bölcsödét?
Loho

#381 Re: Re: a másik oldal.....

2013-09-03 16:16

#330: HH - Re: a másik oldal.....

Az egész napos idkola és az egész nap az iskolában tartózkodás az két különböző dolog. Csak a pontosítás kedvéért: most az egész nap az iskolában tartózkodás ideje jött el.

kendig

#382

2013-09-03 16:35

Rózsi néni és társai komolyan gondolták hogy egész napos, és kötelező legyen.Csak közben talán valakinek megjött a józan esze, és lehetővé tették a felmentést. Rózsi néni azomban középtávon a teljes kötelezővé tételt célozta meg. Úgyhogy ha ez a gárda marad a nyakunkon, hát lesz még min dühöngeni. Én is találkoztam olyan szülővel aki örült a lehetőségnek, de sokkal több olyannal aki nagyon dühösen felháborodva fogadta, hogy kényszeríteni próbálják valamire. Nálunk azt lehet mondani, Rózsi néni teljes kudarcot vallott. A felső tagozaton szűken, kettő csoportot tudtak összeszedni, a többi gyerekre mind felmentést kértek a szülők. Az alsó tagozat az más dolog. Ott eddig is szinte mindenki napközis volt, és a gyerekek érdekes módon szeretnek oda járni. Felső tagozatban eddig is lehetett napközibe menni, de soha egy csoportocskánál több jelentkező nem akadt. Most sem vártam nagyobb eredményt, és szerintem mindenki megnyugodhat, felmentést kell kérni és kész. Ahol meg délután óra van, ott a szülők követeljék ki az órarend megváltoztatását, ugyanis a törvény nem enged meg ilyent! Pontosan azért mert kérhető a felmentés. Amúgy szeretném én azt látni, hogy bent tartják a fiamat, ha én nem akarom.
JULISKA MARISKA.

#383 Re: Re: a másik oldal.....

2013-09-04 00:02

#326: - Re: a másik oldal.....

ALÁ  AKARTAM  IRNI  A  PETICIÓDAT.   MERT  ABBAN IGAZAD  VAN  HOGY  A  GYEREKEKET  TÚL  TERHELIK.   DE NEM  TESZEM. A KINYILATKOZÁSAID  MINŐSITENEK..   HÁT  MIT  MONDJAK....  UNDORITTÓ  VAGY..  ÉS  BUTA .  LEHET  HOGY  TANULTÁL.   DE  NEM  TUDSZ  SEMMIT...  EGY  PAPAGÁJ.   EGGY  SZAJKÓ.  EGGYRÓKA .  ÉS EGGYKIGYÓ  VESZETT EL  BENNED,,   HOGY  FINOM  LEGYEK,   TE  ANYUKA.......  JA  ÉS  AKIT  CSAK  TUDOK  LE  BESZÉLEM    AZ  ALÁIRÁSRÓL   EZT  MOST  MONDOM.  TE NEM ÉRDEMLED  MEG A SIKER ÉLMÉNYT.

 


Vendég

#384 reno

2013-09-04 08:10

#13: iii - a másik oldal.....

Valóban,az iskolaotthonos oktatás nagyszerű dolog!Itt és most viszont arról van szó,köteleznek minden iskolást maradjon benn,tehát nem válszthat,a fennt említett esetben ez a lehetőség adva volt!


Vendég

#385

2013-09-05 07:33

asa

Vendég

#386

2013-09-05 08:39

EZ EGY IGAZÁN KORREKT, "SZELÍDEN" MEGFOGALMAZOTT PETÍCIÓ - bár mindenki tudja, mekkora energiák állnak a háttérben - EGYETÉRTEK VELE

Vendég

#387

2013-09-07 06:20

Sokszor írtam már, sok helyen, újra megteszem: Kisfiam hét éves, első osztályos. Elkértem a délutáni foglalkozásokról, mert itthon, szerető családi körben tudja megírni a házi feladatát. El is vihetem délben, ám délutánra is tettek kötelező órákat, nem is akármilyet!!! Nos, jelenleg ez van: 11.40-kor megyek a kicsiért, hazahozom ebédelni, 12.40-re visszaviszem, mert ekkor van még magyar, meg német órája és ismát hazahozhatom negyed háromkor. Szegény kicsit pihen, aztán csinálhatja a házi feladatait, ami nem is olyan kevés. Tavasszal az oviban délután még aludni, pihenni volt kötelező délután kettőtől négyig!!! HÁT MENJENEK A FENÉBE AZ ILYEN ENGEDÉLLYEL!!!

Vendég

#388 Re: a másik oldal.....

2013-09-07 06:32

#13: iii - a másik oldal.....

Kedves hozzászóló! Nem vitatom az iskolaotthonos tanítási forma nagyszerűségét, csupán szeretném emlékeztetni Önt arra az egyszerű kis "változásra", hogy míg 2 éve az iskolaotthonos elsősöknek napi átlag 4 órájuk volt, addig a most elsősöknek már szerencsétlen módon egy héten 3x5, illetve 2x6 órájuk van. Na, ebbe illessze Ön bele szépen azt, a megadott időkeretbe (d.e. 8-d.u.4) a játékot, a gyakorlást, az udvaron eltölthetett időt, a sétát.......Nem beszélve arról a másik köztudott tényről, hogy a nem iskolaotthonos tanulóknak a d.u 4 óráig tartó kötelező iskolának semmi köze az ésszerűséghez, kényszerű gyermekmegőrzéshez annál inkább! :/


Vendég

#389

2013-09-11 10:52

Sziasztok!
Az igazat megvallva én nem is hittem, hogy ezt meg lehet csinálni.Ezt az egész napos iskolát.Én hittem, hogy csak ijesztgetnek vele minket.De sajnos itt van, bekövetkezett.A kikérésről annyit, hogy nálunk 7:45 helyett már 8 kor kezdődik a tanítás és van 50 perc kötelező ebédidő a 6. óra után.Az ebédelés eddig rugalmasan volt megoldva, ki mikor végzett akkor ebédelt.Nem volt kötelező menza mindenkinek.Ez azt jelenti, hogy eddig a 6. óra után(ebéd nélkül)14.15 körül végzett a kislányom, most erre számoljunk rá plusz egy órát, tehát kikérővel is fél négy négy körül ér haza.Fáradtan, tele házi feladattal.Kinek jó ez?A gyerekeknek nem , ahogy hallom a pedagógusoknak sem?Akkor MIÉRT??!!

Vendég

#390

2013-09-14 11:43

Nincsenek megfelelő feltételek azoknak a gyerekeknek sem, akiket napközibe íratnak a szülők. A kötelezővé tétellel romlik a helyzet.
Tudnak-e megfelelő étkezést biztosítani? (pl. lisztérzékeny, cukorbeteg gyerekeknek??)
Van-e megfelelő, otthonos tanterem? (mint a régebbi, iskolaotthonos kezdeményezésnél??)
Van-e elég játék tanteremben, szabadtéren, amivel értelmesen pihenhetnek?? STB.
egy elkeseredett anya

#391 egész napos iskola/iskola otthonos oktatás

2013-09-18 10:23

Először is szeretnék tisztázni néhány fogalmat.Amire most kényszerítik a gyerekeket,hogy a az alsós és a felsős is maradjon ott 16 óráig :napköziben/tanulószobán az egész napos nyitvatartású iskola,amiről az igazgató a tanítási óra után elengedheti a gyereket a szülő kérésére.Bár vannak olyan iskolák .ahol tanulmányi eredményhez kötik.Miért, egy közepes tanulóval már nem foglalkozhatnak otthon a szülei? A másik fogalom,hogy szeptembertől az iskola otthonos oktatást felváltotta az egész napos iskola 1. osztályban.Innen a gyereket nem tudod kikérni hiába szeretnéd.Én nagyon szeretem volna gyermekemet hagyományos iskolába ,osztályba íratni,de Szabocs megye egy 3000 fős településén valóban nem hagyták.Két első osztályt indított az iskola mindkettő egész napos és eszt felmenő rendszerben így tervezik.A feltételek nem adottak a tornaterembe egyszerre 3-om osztály nyomorog,pihenő idő nincs ,játék nincs,csak tanulás reggeltől ,délután négyig.Írok nektek egy órarandet,ami ezeknek a kicsi gyerekeknek készült:Á-HÉT Hétfő:matek,önálló,rajz,ének,hittan,ebéd,tesi,olvasás,önálló KEDD:olvasás,tesi,írás,önálló,ebéd,szabad fogl,ének,matek,önálló SZERDA:matek,rajz, önálló,ebéd,környi,olvasás,írás,önálló, CSÜTÖRTÖK:olvasás,írás,önálló,technika,ebéd,matek,önálló,tesi,szabad fogl, PÉNTEK:matek,rajz,önálló,tesi,ebéd,olvasás,írás,önálló,szabad fogl, Van B-hét is ugyanennyi órával csak kicsit más sorrendbe .Na ehhez mit szóltok? 6-7 éves gyerekekről van szó.A fiam már vacsorakor ülve alszik el ,mi lesz még akkor ha tanítás után még az olvasást kell gyakorolnunk?


Vendég

#392

2013-09-18 19:02

Ez nevezhető délutáni tömeges gyerek megőrzésnek. A gyerek a kötelező foglalkozások miatt a leckéjét sok esetben nem tudja megcsinálni. Ha nincs elfáradva és van szorgalma, otthon végzi el, általában este fél tízkor is a házival foglalkozik. A napközi foglalkozáson a temérdek gyerek miatt a hangos zsivajtól képtelenség bármit is megtanulni. A tanárok egyre ingerültebbé válnak, a tanuló gyerekekről nem is szólva. megszaporodik a rendetlenség, több lesz a rosszalkodás és a bűncselekmény. Megjelenik a egyre több helyen a kábítószer, a tiltott dolgok hamar elterjednek. 25 gyerekre jut egy tanár. A kötelező egész napos foglalkozás a bűnelkövetés fellegvárát vonja maga után. A családi élet háttérbe szorul. Ezt elbasztátok honatyák!

Vendég

#393 Re: a másik oldal.....

2013-09-19 09:19

#13: iii - a másik oldal.....

Kedves Levélíró!

szeretném megmutatni a 9 éves gyermekem órarendjét, ez mindent elárul( Sz. T=szabad tanulás ekkor készítik a házifeladatot) Tehát 9 órát kell végigülniük naponta, nincs benne szabad levegőzés sem

 

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

1

Angol

Technika

Matek

Irodalom

Tesi

2

Tesi

Nyelvtan

Énekkar

Nyelvtan

Matek

3

Ének

Környezet

Tesi

Matek

Irodalom

4

Sz.T

Sz.T

Sz.T

Sz.T

Sz.T

5

Ebéd

Ebéd

Ebéd

Ebéd

Ebéd

6

Magyar

Matek

Nyelvtan

Képesség

Rajz

7

Magyar

Angol

Irodalom

Ének

Sz.T/Rajz

8

Sz.T

Sz.T

Sz.T

Sz.T

Sz.T

9

Énekkar

Tesi

Énekkar

Tesi

Sz.T


Vendég

#394

2013-09-19 12:43

Sajnos én azzal a petícióval nem találkoztam , így aláírni sem tudtam.Sőt amikor hallottam az egész napos iskoláról akkor sem hittem.Már mindennel elkéstünk?

Vendég

#395 Re: Tényleg mindegy

2013-10-09 19:54

#380: Vendég -

Úgy látszik, a magyarokkal mindent be lehet etetni, még ezt az elmebajos kötelező gyermekmegőrző  rendszert is. Hajrá!

 


Vendég

#396 Re: 394

2013-10-09 20:03

#394: -

Nem, semmi sem késő. Vannak szülői munkaközösségek, össze kellene fogniuk a szülőknek. Tiltkozás, utcai demonstráció, egyéni akciók. Vagy csak ennek a petíciónak a terjesztése. De magyarok és összefogás? Olyan távol van egymástól a két dolog, mint a csillagos ég :(


Vendég

#397 Re: Re: Re: a másik oldal.....

2013-10-13 13:55

#371: - Re: Re: a másik oldal.....

Kedves 371. kommentelő4

 

Épp abban áll a probléma, hogy az egész napos iskolában az órák (nálunk Egerben)16.15.-ig vannak. És a törvény szerint tanóráról nem engedhető el a gyerek. Nálunk senki nem kapott engedélyt. A napközis formációban talán adnak, de ez szünne meg a tervek szerint.


Vendég

#398 Re: Re: Re: Re: a másik oldal.....

2013-10-13 13:55

#397: - Re: Re: Re: a másik oldal.....

Lásd a mi órarendünk a 393 kommentben


Vendég

#399 Re: Re: 394

2013-10-13 13:57

#396: - Re: 394

A mi osztályközösségünk két hónapja küzd, de eléggé vesztésre állunk.

ngezane

#400

2014-01-02 16:11

szabad választás !!!!!!!!!!!!