Tiltakozás az egész napos iskola ellen
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Re:
A közoktatást sem véletlenül nevezték át köznevelésre ezek a buggyantak.
Mocskos fidesz-kdnp! El a kezekkel a gyerekektől!
Re: a másik oldal.....
Kedves Másik oldal!
Nem mindenki 8-4-ig dolgozik. Mi általában délelőtt és este dolgozunk. A délután az az idő, amit a gyerekeinkkel tudunk és szeretnénk tölteni. Bármilyen csodálatos is az oktatás, bármennyire is szeret iskolába járni a gyerek, mégiscsak én alapozom meg a személyiségfejlődését, nem a tanárai, hiába a világ legjobb pedagógusai (bár valljuk be az fehér holló). Ha nem tudok vele elég időt lenni, annak szörnyű következményei lehetnek szerintem. Én abban hiszek, hogy a család a legfontosabb közege egy gyereknek. Főleg pici korában. A politikának nem dolga, hogy döntsön helyettem, az a dolga, hogy lehetőséget adjon a választásra. Én a szabadságban hiszek. És szabadnak szeretném nevelni a gyerekeimet. Ebben az országban. Egyszer már váltottam országot. Nem szeretnék megint. Remélem, hogy nem kényszerítenek rá!
Re: Re: a másik oldal.....
#330: HH - Re: a másik oldal.....
Az egész napos idkola és az egész nap az iskolában tartózkodás az két különböző dolog. Csak a pontosítás kedvéért: most az egész nap az iskolában tartózkodás ideje jött el.
Re: Re: a másik oldal.....
#326: - Re: a másik oldal.....
ALÁ AKARTAM IRNI A PETICIÓDAT. MERT ABBAN IGAZAD VAN HOGY A GYEREKEKET TÚL TERHELIK. DE NEM TESZEM. A KINYILATKOZÁSAID MINŐSITENEK.. HÁT MIT MONDJAK.... UNDORITTÓ VAGY.. ÉS BUTA . LEHET HOGY TANULTÁL. DE NEM TUDSZ SEMMIT... EGY PAPAGÁJ. EGGY SZAJKÓ. EGGYRÓKA . ÉS EGGYKIGYÓ VESZETT EL BENNED,, HOGY FINOM LEGYEK, TE ANYUKA....... JA ÉS AKIT CSAK TUDOK LE BESZÉLEM AZ ALÁIRÁSRÓL EZT MOST MONDOM. TE NEM ÉRDEMLED MEG A SIKER ÉLMÉNYT.
reno
Valóban,az iskolaotthonos oktatás nagyszerű dolog!Itt és most viszont arról van szó,köteleznek minden iskolást maradjon benn,tehát nem válszthat,a fennt említett esetben ez a lehetőség adva volt!
Kedves hozzászóló! Nem vitatom az iskolaotthonos tanítási forma nagyszerűségét, csupán szeretném emlékeztetni Önt arra az egyszerű kis "változásra", hogy míg 2 éve az iskolaotthonos elsősöknek napi átlag 4 órájuk volt, addig a most elsősöknek már szerencsétlen módon egy héten 3x5, illetve 2x6 órájuk van. Na, ebbe illessze Ön bele szépen azt, a megadott időkeretbe (d.e. 8-d.u.4) a játékot, a gyakorlást, az udvaron eltölthetett időt, a sétát.......Nem beszélve arról a másik köztudott tényről, hogy a nem iskolaotthonos tanulóknak a d.u 4 óráig tartó kötelező iskolának semmi köze az ésszerűséghez, kényszerű gyermekmegőrzéshez annál inkább! :/
Az igazat megvallva én nem is hittem, hogy ezt meg lehet csinálni.Ezt az egész napos iskolát.Én hittem, hogy csak ijesztgetnek vele minket.De sajnos itt van, bekövetkezett.A kikérésről annyit, hogy nálunk 7:45 helyett már 8 kor kezdődik a tanítás és van 50 perc kötelező ebédidő a 6. óra után.Az ebédelés eddig rugalmasan volt megoldva, ki mikor végzett akkor ebédelt.Nem volt kötelező menza mindenkinek.Ez azt jelenti, hogy eddig a 6. óra után(ebéd nélkül)14.15 körül végzett a kislányom, most erre számoljunk rá plusz egy órát, tehát kikérővel is fél négy négy körül ér haza.Fáradtan, tele házi feladattal.Kinek jó ez?A gyerekeknek nem , ahogy hallom a pedagógusoknak sem?Akkor MIÉRT??!!
Tudnak-e megfelelő étkezést biztosítani? (pl. lisztérzékeny, cukorbeteg gyerekeknek??)
Van-e megfelelő, otthonos tanterem? (mint a régebbi, iskolaotthonos kezdeményezésnél??)
Van-e elég játék tanteremben, szabadtéren, amivel értelmesen pihenhetnek?? STB.
egész napos iskola/iskola otthonos oktatás
Először is szeretnék tisztázni néhány fogalmat.Amire most kényszerítik a gyerekeket,hogy a az alsós és a felsős is maradjon ott 16 óráig :napköziben/tanulószobán az egész napos nyitvatartású iskola,amiről az igazgató a tanítási óra után elengedheti a gyereket a szülő kérésére.Bár vannak olyan iskolák .ahol tanulmányi eredményhez kötik.Miért, egy közepes tanulóval már nem foglalkozhatnak otthon a szülei? A másik fogalom,hogy szeptembertől az iskola otthonos oktatást felváltotta az egész napos iskola 1. osztályban.Innen a gyereket nem tudod kikérni hiába szeretnéd.Én nagyon szeretem volna gyermekemet hagyományos iskolába ,osztályba íratni,de Szabocs megye egy 3000 fős településén valóban nem hagyták.Két első osztályt indított az iskola mindkettő egész napos és eszt felmenő rendszerben így tervezik.A feltételek nem adottak a tornaterembe egyszerre 3-om osztály nyomorog,pihenő idő nincs ,játék nincs,csak tanulás reggeltől ,délután négyig.Írok nektek egy órarandet,ami ezeknek a kicsi gyerekeknek készült:Á-HÉT Hétfő:matek,önálló,rajz,ének,hittan,ebéd,tesi,olvasás,önálló KEDD:olvasás,tesi,írás,önálló,ebéd,szabad fogl,ének,matek,önálló SZERDA:matek,rajz, önálló,ebéd,környi,olvasás,írás,önálló, CSÜTÖRTÖK:olvasás,írás,önálló,technika,ebéd,matek,önálló,tesi,szabad fogl, PÉNTEK:matek,rajz,önálló,tesi,ebéd,olvasás,írás,önálló,szabad fogl, Van B-hét is ugyanennyi órával csak kicsit más sorrendbe .Na ehhez mit szóltok? 6-7 éves gyerekekről van szó.A fiam már vacsorakor ülve alszik el ,mi lesz még akkor ha tanítás után még az olvasást kell gyakorolnunk?
Kedves Levélíró!
szeretném megmutatni a 9 éves gyermekem órarendjét, ez mindent elárul( Sz. T=szabad tanulás ekkor készítik a házifeladatot) Tehát 9 órát kell végigülniük naponta, nincs benne szabad levegőzés sem
|
|
Hétfő |
Kedd |
Szerda |
Csütörtök |
Péntek |
|
1 |
Angol |
Technika |
Matek |
Irodalom |
Tesi |
|
2 |
Tesi |
Nyelvtan |
Énekkar |
Nyelvtan |
Matek |
|
3 |
Ének |
Környezet |
Tesi |
Matek |
Irodalom |
|
4 |
Sz.T |
Sz.T |
Sz.T |
Sz.T |
Sz.T |
|
5 |
Ebéd |
Ebéd |
Ebéd |
Ebéd |
Ebéd |
|
6 |
Magyar |
Matek |
Nyelvtan |
Képesség |
Rajz |
|
7 |
Magyar |
Angol |
Irodalom |
Ének |
Sz.T/Rajz |
|
8 |
Sz.T |
Sz.T |
Sz.T |
Sz.T |
Sz.T |
|
9 |
Énekkar |
Tesi |
Énekkar |
Tesi |
Sz.T |
Re: Tényleg mindegy
Úgy látszik, a magyarokkal mindent be lehet etetni, még ezt az elmebajos kötelező gyermekmegőrző rendszert is. Hajrá!
Re: 394
Nem, semmi sem késő. Vannak szülői munkaközösségek, össze kellene fogniuk a szülőknek. Tiltkozás, utcai demonstráció, egyéni akciók. Vagy csak ennek a petíciónak a terjesztése. De magyarok és összefogás? Olyan távol van egymástól a két dolog, mint a csillagos ég :(
Re: Re: Re: a másik oldal.....
#371: - Re: Re: a másik oldal.....
Kedves 371. kommentelő4
Épp abban áll a probléma, hogy az egész napos iskolában az órák (nálunk Egerben)16.15.-ig vannak. És a törvény szerint tanóráról nem engedhető el a gyerek. Nálunk senki nem kapott engedélyt. A napközis formációban talán adnak, de ez szünne meg a tervek szerint.
Re: Re: Re: Re: a másik oldal.....
#397: - Re: Re: Re: a másik oldal.....
Lásd a mi órarendünk a 393 kommentben
Re: Re: 394
A mi osztályközösségünk két hónapja küzd, de eléggé vesztésre állunk.
| This discussion has been closed. |
Re: Re: Re: "Nekem tetszik, tehát mindenkinek ez a legjobb!"
#98: Dávid Tisch - Re: Re: "Nekem tetszik, tehát mindenkinek ez a legjobb!"
Jaj, ez fájt - a fejlettséghez illetve tanulmányi eredményhez kötés!!!!
Van egy fenyegetés, és megpróbálunk olyan kritériumokat találni, amiben ez a veszély számunkra elhárulhat. Rendes család, jól fejlődő gyermekkel...
El kellene fogadni, hogy minden szülő a legjobbat nyújtja a gyermekének, amire képes. El kellene fogadni, hogy nem vagyunk egyformák, és nem egyformák a gyerekek sem. El kellene fogadni, hogy minél kisebb egy gyermek, annál inkább egyedi, hogy neki mi a jó, és mire van szüksége. El kellene fogadni, hogy ezt azok döntsék el, akik őt a legjobban ismerik - elsősorban a szülei, egyedi esetekben a nevelését segítők (orvos, pedagógus, családgondozó, stb.). El kell fogadni, hogy egy dolog a köznevelés és egy másik dolog a gyerekvédelem.