deviza alapú csalás ellen

Quoted post


Vendég

#1

2013-07-03 09:10

RENDKÍVÜL FONTOSNAK TARTOM!!!

Válaszok

Betty

#35 Re:

2013-07-04 08:34:38

#1: -

Ez pedig magáért beszél feketén-fehéren, kommentár sem kell hozzá, bizonyítéknak bőven elég:

PSZÁF vezér kijelentése:

Szász Károly szerint „amikor egy magánszemély vagy kisvállalkozás belföldi célú devizahitelt vett fel, akkor a hitelfelvétel pillanatában a deviza csak egy elszámolási eszköz volt. A hitelfelvevő nem a devizát kapta meg, hanem annak forintosított ellenértékét, és forintban is fizet egészen a futamidő végéig. Tehát nincs mögötte export-import kereskedelmi vagy fizetési forgalom.

Ezekben az esetekben pedig a devizavételi és -eladási árfolyamok alkalmazásával a bankok több százalékpontos, extra nyereségre tesznek szert úgy, hogy nincs mögötte sem valós költség, sem valós kockázat. Az ügyfelek ráadásul teljesen ki vannak szolgáltatva: nem rendelkeznek megfelelő pénzügyi műveltséggel, sem árfolyam-előrejelzési kapacitásokkal, elemzésekkel."

Tehát akkor miről is beszélünk?

Ez mind elméleti folyamat, és nem gyakorlati! Tehát valós forgalom a deviza mögött nincs!!! Ezért jogtalan a CHF-ben történő kezelési költség és ügyleti kamat felszámolása is!!!

Árrés:

A kereskedelmi tevékenységnek az értékesítési árban megtérülő ellenértéke.

Az árrés fedezetet nyújt a kereskedelmi tevékenység ráfordításaira + profitra.

A prudens bankoknak jogtalan profit, a károsultnak költség. Ilyen egyszerű!

Csupán nyilvántartásból adódóan valós beszerzés nem történt,  így beszerzési ár sem számítható fel, sem árrés, sem eladási ár, sőt semminemű költség sem. Ez a fiktív „tranzakció”  a prudens banknak profitot hozott, a banki károsultat pedig erőn felüli költségekbe sodorta uzsorakamat felszámításával.

Nem kell ehhez érettségi sem, hogy felfogja az ember, csak józan paraszti ész, amely nem igazán mondható el a prudens bank részéről!

 

 

 

 

 

tücsök13

#206 Re:

2013-12-22 14:59:01

#1: -

Csak hitelesek írhatják alá?


Vendég

#218 Re:

2014-01-22 10:31:04

#1: -

Tisztelt  Menyhért  Péter !

Akit Ön feljelent a deviza ügyben, az csak elégséges, mert nem az a legfontosabb, hogy a bankok mit tettek,  hanem  amit  az ügyfél aláírt.  Vettem  fel  én is deviza alapú hitelt, de úgy, hogy havi törlesztési összegem konstans. Emiatt a törlesztési időmet nyujtottam  meg  a  Merkantil  banknál  és úgy kértem. Nos ha valaki túlvállalta magát, vessen magára.  Az pedig Orbán bűne, hogy megengedte a gazdagoknak a végtörlesztést.

De Orbán más törvénytelenségben is bűnös és őt kell eltávolítani, majd börtönbe zárni. Például, hogy átvállalta a Fideszes önkormányzatok adósságát, amelyet 8 évig ő generált. Vagy Putyinnal aláírt egy megállapodást Paksról, miközben nem tesz semmit a megújuló energia érdekében nekünk. De bűne még, hogy lebontotta a demokratikus jogállamot és teljhatalomra törekszik. Diktatúrát épit és saját zsebre dolgozik. Ehhez képest Csányi kisegér.

Ezért kérem, hogy Orbánt azonnal fogja perbe a médiaszabadság megszüntetése miatt és főképpen a Klub Rádió országos ellehetetlenítése miatt, mert arra 3 éve jogerős bírósági ítélet  van és törvénytelenül  nem  hajtja  végre.

Tehát ez sokkal fontosabb, mint az ön javaslata.

Üdvözlettel  Markó  Imre

Tab, 2014.01.22.

 


Vendég

#238 Re:

2014-03-19 09:01:27

#1: -  

 Szeretnék kérdezni!

A következő a kérdésem, szabadfelhasználású hitelünk van.Milyen árfolyamon kell fizetni, mert még mi mindig a legmagasabb deviza eladásin fizetjük.

Nagyon szépen kérem válaszoljon,mert az én tudomásom szerint ,2012 -01-01 jött egy ptk. törvény ,hogy minden deviza hiteles a közép árfolyamon fizesse a kölcsönt. Vagy csak ezt én képzelgem?

Várom válaszát .

Tisztelettel :Székely Emese


Vendég

#248 Re:

2014-05-01 07:49:13

#1: -

Nagyon fontosnak tartom