Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Quoted post


Vendég

#313 Re: a másik oldal.....

2013-05-12 21:54

#13: iii - a másik oldal.....

Elnézésedet kell kérnem, de azt hiszem, TE nem érted ezt. Az iskolaotthonos oktatás rendben van. Itt nem ez ellen tiltakozik a társadalom, mert az választható. De az új köznevelési törvény szerint - ha olvastad - minden iskolában kötelező lesz 16 óráig a benntartózkodás is. A nem iskolaotthonos iskolákban is. Márpedig a nem iskolaotthonos iskolákban nincs délutáni tanóra, hanem napközi, tanulószoba, szakkörök stb. S miután a gyerek hazaért, ott folytathatja, ahol abbahagyta, mivel a napközikben nincsenek olyan feltételek, mint egy iskolaotthonos suliban, gondolok itt arra, amikor 4 évfolyamból, 35 gyerek van összevonva egyetlen nevelő keze alá. Kérdem én, ott mennyire hatékonyan lehet felkészülni a másnapi tanórákra?

Sajnos nekem ezt mutatta a több éves pedagógiai tapasztalaom :( s pedagógusként is teljesen egyetértek a szülők felháborodásával.

Válaszok


Vendég

#314 Re: Re: a másik oldal.....

2013-05-21 10:38:36

#313: - Re: a másik oldal.....

Bocsánatot kérek én értem a problémát,de ahol mi lakunk az egész napos iskola nem válaszható az igazgató szerint ,hanem KŐTELEZŐ.A fiam szeptemberbe lesz elsős egyébként 5 gyereket nevelek a 3középiskolás a1 ált iskolás 1még jelenleg ovis.A lányom 4-es ált iskolás szeptemberben 2012-ben is megkellet közdeni,hogy délbe hazzajöhessen.,mert nálunk már kötelezőnek gondolták most is.36 gyerekből 7 járhat haza engedéllyel,amit nekem személy szerint az oktatási hivatal segítségével sikerült megszerezni