Ne szívd a vagyonőr vérét! Menj el dolgozni!

Quoted post

Kisemizett vagyonőr

#575 Re: Tanuljatok tovább

2013-04-06 05:31

#564: tanulj b - Tanuljatok tovább

Ez mind szép és jó de a kisfejedben nem fogalmazódott még meg hogy sokan mért is nem akarják a képzést fizetni megsúgom csak neked: mert nincs rá pénzük baszki. Szerinted ha enyit nem tudnak kinyögni akkor hogy tanuljanak mást????? Kurvasok külföldön dolgozó emberkétől hallottam már okoskodásokat és a faszom tele van vele. Nem kintről kell okoskodni hanem itthonról. 18 éve vagyok vagyonőr minden tudok erről a fos "szakmáról" most éppen tanulok érettségizek 40 éves fejjel. Mért csak most mert most van rá pénzem. És ha meglesz az érettégim mi fog változni?? Eláruljam? Semmi. az érettégim 150.000 ft lesz a végére. Szerinted ilyen áron hogy tanuljon aki nem tudja még a 12ezret sem kifizetni + a munkáltatók 95%-a nem engedi hogy iskolába járj, mert egyszerűen nem fér össze a szolg. vezényléssel. Húzzunk ki mi is külföldre hagyjunk itt mindent oksa de hogyan??????? mert aki itthon van az csak pénzért segít aki meg kint dolgozik az még akkor sem segítene ha ott doglenél meg az árokban. Egyébként az igaz hogy sokan csaka trágár szavakat tudják használni a nyelvünkből.

Válaszok


Vendég

#576 Re: Re: Tanuljatok tovább

2013-04-06 08:56:30

#575: Kisemizett vagyonőr - Re: Tanuljatok tovább

Figyelj már pici...az hogy a faszvakarásom megfizetik külföldön az ne legyen az én hibám...ugyan úgy szart sem csinálok mint eddig csak ezt megfizetik itt ugyan olyan alja munka mint otthon plusz még külföldi is vagyok ezt éreztetik velem elhiheted...amúgy hogy megkapjam ezt az állást annyi kellett hozzá hogy 10 osztrák munkavállaló ne fogadja el,csoró tróger magyar vagyok itt,de a mondandóm lényegét nem érted meg azért nincs pénz amit feljebb kifejtettem már több alkalommal is mert kurvára nem fog neked fizetni senki havi százezreket azért mert 12 órában kiadsz 6 db kulcsot,felveszel 3 telefont aez 12 órából effektiv 40 perc munka a maradék 11óra 20 percben gyurmázod a faszod..ha 18 éves gyakorlatod van ami 2 évvel több mint az enyém akkor vágod miről beszélsz..lassan a 40 felé elmész érettségire?az elmúlt 18 évben nem volt rá időd?lassan a 3.diplomád is megvédhetnéd....mert neked most jutott az eszedbe hogy éhendöglesz az se legyen az én hibám..lószart pucolni is elmentem volna mert megfizetik élhetőbbek a körülmények és ez kurvára nem a szakmáról szól...A lényeget értsd meg:azért mert nem csinálsz semmit csak jelen vagy,bank,üzlet porta,portán dolgozol valami...objektum védelem stb stb nem fogsz tudni megélni mert én sem szívesen adnék pénzt azért valakinek mert a tökeit vakargatja...értesz?ha pénzt akarsz hogy elfogadjank megbecsüljenek akkor dolgoznod kell a vagyonőri munka nem munka ,hanem faszrázás..az elmúlt 18 évben számold ki mennyit kerestél azzal mert elmentél szoliba és aludtál?:)jó barát milliós nagyságrend jön ki elhiheted....ezt azzal kerested hogy aludtál...egy gyári segédmunkás akaszt amit konkrétan tudok és írtam is 720 ft bruttó órabért ezért csicskázik ha szerencséje van 2.műszakban ha nincs akko r3.műszakban  8 órából 7 és felet...te aki alszol éjjel kapsz óránként a semmire puszira teszem azt 500 forintot reggel felkelsz kávézol elmész szarni jön a váltás elmész a másik melóhelyedre pihente fitten melózni pl épitkezésre kulizni..ezt gondol át...valaki nincs megfizetve...

Oberle Gábor

#577 Re: Re: Tanuljatok tovább

2013-04-06 09:49:38

#575: Kisemizett vagyonőr - Re: Tanuljatok tovább

Teljesen egyetértek! Ma a magyar ember azért dolgozik, hogy magának és a családjának tudjon enni adni és ki tudja fizetni a sárga csekkeket, amelyek kíméletlenül megérkeznek, ha tetszik, ha nem! Így vannak ezzel a vagyonőri munkából élő emberek is! Nekik nincs plusz 100000-es nyugdíjuk, meg nem mindenki tud bevállalni mellé fusikat, plusz munkákat, mert nem mindenkinek abból áll az élete, hogy felkel-dolgozik-lefekszik-felkel-dolgozik-lefekszik... és így tovább! Család, barátok, kikapcsolódás, stb. is van a világon! De korábban már leírtam, mi itt a legnagyobb probléma (a volt rendőri/BM-es vezetőkön kívül), idézet az #530-as hozzászólásomból:

"

1. A személy -és vagyonőr egy OKJ-s szakma, amit képzés és vizsga útján lehet(ett) elérni! Aki elvégezte és levizsgázott, az egy hivatalosan elismert szakmát kapott.
2. Nem mindegy, hogy továbbképzésről vagy újravizsgázásról van-e szó! A továbbképzést szerintem INGYENESEN kéne a tagjainak biztosítania a vagyonőri kamarának, hiszen (a jelenlegi fennállás szerint) anélkül már nem lehet (majd) dolgozni! Ez mindenképpen hátrányos megkülönböztetés, mert kizárja azokat, akiknek ez a szakmája, több éve/évtizede ebben a szakmában dolgoznak, de anyagi lehetőségük nem lévén, nem tudják kifizetni az oktatás és vizsgázás költségeit!
3. Újravizsgázni ("pótvizsgázni") BUKOTT TANULÓKNAK kell! Akinek több éves/évtizedes szakmai gyakorlata van a vagyonőrzésben, annak egy törvényalkotó hogyan határozhatja meg a munkáját, amikor a szóban forgó vagyonőr jobban ért hozzá, hiszen "nem ma jött le a falvédőről"!...
4. A "hajcihő"-t tulajdonképpen a vagyonőri törvény (2005. évi CXXXIII. tv., lásd itt: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0500133.TV) 6. § (1a) bekezdése váltotta ki, amely kimondja: "Az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről, valamint egyes törvényeknek az iskolakerülés elleni fellépést biztosító módosításáról szóló törvény szerinti személy- és vagyonőr a tevékenységét, abban az esetben kezdheti meg, ha az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről, valamint egyes törvényeknek az iskolakerülés elleni fellépést biztosító módosításáról szóló törvényben meghatározott alkalmazási feltételeknek eleget tesz."
Tehát elvileg (a logikából kiindulva), ha az adott vagyonőr nem végez rendészeti és/vagy iskolakerülés elleni fellépést biztosító feladatokat (ezek neve alapján a "portás" vagy "rendész" munkakörre lehet jellemző), akkor nem kéne vizsgáznia a törvényben előírtakból.
5. Egy korábban törvényesen és hivatalosan megszerzett tudást elvenni, azért, mert bizonyos munkakörökhöz szükséges, frissített tananyagból nem vizsgázol le, finoman szólva nem demokratikus dolog... Pedig ez történik, mert a jelenlegi állás szerint, ha nem vizsgázol le az "új tananyag"-ból, akkor 2014. január 1-től nem végezhetsz hivatalosan személy- és vagyonőri tevékenységet, addig, amíg le nem vizsgázol belőle! Vagyis ha "leszakad az ég is", neked akkor is kötelezően el kell végezned ezt az oktatást és vizsgát, különben ebben a szakmában munkanélküli leszel, tekintet nélkül arra, hogy hivatalos OKJ-s szakmád van róla és évek/évtizedek óta ebben a szakmában dolgozol, azaz szakmai gyakorlatod van benne!

Azt hiszem, a fentieket nehéz kimagyarázni!
"