Ne szívd a vagyonőr vérét! Menj el dolgozni!

natoferi

/ #47

2013-02-02 20:14

"Német Ferenc, a kamara elnöke szerint a cél a személy- és vagyonőri munka tekintélyének helyreállítása, megerősítése."
Mindez szép és jó lenne ha valóban ez lenne a célja, nem pedig pofátlan pénz lehúzás az amúgy is alul fizetett vagyonőröktől. Talán inkább azzal kellene foglalkozniuk, hogy bevezettessék a kötelező minimál órabért és kőkeményen betartassák ezt a munkaadókal! Ja, hogy a SZVMSZK vezetősége és megyei vezetőségek a munkáltatókból áll/állnak? Én kérek elnézést!

"Kevés elméletet, sok praktikus tudást akarunk átadni a vagyonőröknek, hogy a gyakorlatban magabiztosan és gyorsan felismerjék, mikor és hogyan kell intézkedniük, és képesek legyenek ezt jog- és szakszerűen elvégezni."
Kérdem én, milyen praktikus megoldásokat akarnak átadni sok évtizedekig a szakmában,a rendvédelem vagy honvédelem területén dolgozott embernek? Az egész szakmai részt ezekről a területekről vették át, és most úgy gondolják megtanítják a tanítókat!
Jogszerű intézkedés? Melyikre gondolnak? A törvények, jogszabályok hétről-hétre, hónapról-hónapra változnak, maguk a törvényhozók sincsenek tisztában azzal, hogy éppen hol tartanak, köszönhetően aktuális kormányunk ámokfutásának!
Végezetül pedig csak annyit jegyeznék meg, hogy egy adott szituációban a személy vagyonőr-nek van egy tized másodperce dönteni mit és hogyan alkalmaz, ellenben a szakmában sohasem dolgozó viszont döntéshozó személyeknek több év is a rendelkezésükre áll, hogy megmagyarázzák miért is nem volt jó az intézkedés!