A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása

Mádli Bálint

/ #65 Kedves Horgásztársak!

2011-12-14 22:01

Tisztelt fórumozók!
Előszóban szeretném elmondani, hogy az e féle szócsatározásokban nem szoktam partner lenni, de azért szögezzük le miért is van szükség erre a petícióra.
Először is mert szeretjük a harcsát, hisz ki így, ki úgy de szívesen horgászik rá, és ebben leli meg az örömét. Szeretnénk, ha a következő nemzedékek is épp ilyen örömmel, és szeretettel gondolnának az átélt harcsakalandokra, nem úgy mint mondjuk mi a viza esetében...!
Tehát védeni, óvni kell a harcsát, és minden más egyéb halfajt is, és magát az egész környezetünket, mert minden-mindennel összefüggésben van, hatást gyakorolnak egymásra.
Ez a petició az első lépés lenne, amit végig kellene vinni,ami kovácsolna egy olyan horgászréteget, akik a későbbiek során szabadidejükből, uram bocsá anyagiakkal is támogatna egy-egy horgászegyesületi, vagy környezetvédelmi megmozdulást / ivadékmentés, halellenőrzés, szemétgyűjtés,stb./
Visszatérve a harcsára, nem vagyunk "harcsanagyhatalom" pedig az ország vízrajza, ezt, és más halak esetében bőven tudná produkálni!Ez a petíció csupán egy apró lépés lenne egy jobb, és hal barátabb horgásztársadalom kialakításához. Tudom, még rengeteg lenne a tennivaló a rabsicok terén, az ívóhelyek kialakításában, és azok védelmében, és nem utolsó dologként a horgász morálban!
Ezért arra kérek mindenkit, hogy ne egymást, (horgász a horgászt) marjuk, hanem inkább építő jellegű gondolatokkal, tanácsokkal gyarapítsuk a fórum beírásait.

Tisztelettel:Mádli Bálint