Bucsui út forgalomkorlátozása


Vendég

/ #33

2016-09-12 14:59

Kedves Hozzászólók!

Minkét  fél hozzászólását olvastam itt és a közösségi oldalon is. Nem tartozom egyik közé sem. Meg is értem Mindenki véleményét és tiszteletben tartom. Hozzáteszem, nem Mindenki kulturáltan teszi. Indulatokkal pedig nem lehet eredményre jutni.

Úgy gondolom, a bucsuiak részéről félreértést történik. Nem egy Hölgy akaratáról van szó, hanem több közösség összefogásáról. Ő képviseli több közösség érdekeiket a többiek mögötte állnak. Sehol nem olvastam, hogy "én-én". S megjegyzem, ritkán szólal meg, de akkor is kulturáltan  válaszol. Megértem, ha nem megy arra a szintre, amilyen szinten néhányan ellene vannak. Tetszik, hogy van tartása! A Vas népe írásából is ez jött le. Én szivesen megismerném, tetszik a hozzáállása! Van kitartása ez az eredményein is látszik. Bár ő ezzel soha nem érvelt.

A másik félreértést abban látom, hogy ők nem elvenni akarják a bucsui lakosok útját, hanem továbbra is használni csak biztonságosan és ezért indult a beadvány is.

Tehát sebességkorlátozást ez nem egyenlő az elvétellel a kisajátítással.  Erről szó sincs!

Az meg, hogy peticíóját nem csak helyiek írják alá! Nem gondoltak  kedves bucsui lakósok arra, hogy valakik évekig itt éltek, sportoltak és elköltöztek, majd szülőkhöz visszajárnak és akkor  kijönnek egyet futni, bicajozni. Én az aláírok között 2 volt szombathelyi válogatottat ismerek. Vagy valaha éppen itt nyaraltak és bicajoztak családostul itt az Alpokalján?!

A másik egyetértek abban, hogy igen, máshol is előfordul és ahogy írták ezen az úton is, hogy a mai technika világában bedugják mikrofonnal a fülüket és úgy mennek az uton. Így tényleg nem hallják a gépjárművek közeledését. De őszintén hány ember vezetés közben is bedugja a telefont fülhallgatóját. A kerékpárosokkal is igen van baj hogy nem egymás mögött hanem mellett mennek. Így megértem Önöket is.

Megértem a bucsuiak zugolódását, hiszen korlátozva lennének, de Mindenki  biztonsága a fő cél. Ezt a Vas népe cikkben nyilatkozta is a Hölgy, mert azt mondta," hogyha mindenki rendeltetésszerűen használná az utat, erre a peticíóra nem is lett volna szükség". És itt a MINDENKI szón van a hangsúly! Az utat használókról beszélt, független attól, hogy melyik oldalt képviseli.

Talán az a baj, hogy az indulatok mögött nem vesszük észre a lényeget.

Természetesen az itt sportolók sem szentek, egy-egy esetben,-ahogy a bucsi lakósok írják sokszor,-biztosan ők is hibásak, és ha megszületett/tik a döntés az Mindenkire érvényes, azt Mindenkinek BE KELL TARTANI!

Én a magam nevében kívánok a Hölgynek ezeknél a napoknál szebbet, a sportolóknak jó eredményt, az itt mozogni vágyóknak kellemes kikapcsolódást az autósoknak pedig biztonságos vezetést és jó utat és békés egymásmellett élést!

Tisztelettel.

ui: remélem nem  sértettem egyik fél érdekét sem