Elég volt a Sziget zajából!

Infrahang

/ #17 Nem létező rendeletre való hivatkozással nem lehet igazolni a dübörgés „megengedett érték alatt”...

2016-08-15 17:59

  A zajmérés nagy tudomány – és sokféle műszerrel végezhető, nagyon sokféle rendelet, előírás és szabvány ismerete szükséges a műveléséhez.

A hozzászólók főként a Szigettől messze lévő helyszíneken is érzékelhető dübörgésre panaszkodnak, feltéve a kérdést, hogyan lehetséges, hogy a műszerek a megengedett határérték alatti értéket mérnek. Úgy, hogy az alacsonyfrekvenciás (100 Hz alatti hang- és rezgéstartományra) vonatkozóan nincs megállapított egészségügyi határérték!!!!

Az alacsonyfrekvenciás hangoknak (és rezgéseknek) egészen érdekes tulajdonságai vannak.

A jelenségek leírásánál meg kell különböztetni a nyílt térben való terjedését, ezzel az internet bőven foglalkozik a szélerőművekkel kapcsolatban, és a zárt, visszaverődő felületeket tartalmazó terekben való viselkedését. Az alacsonyfrekvenciás hangok, rezgések nyílt térben hatalmas távolságokra tudnak terjedni, ugyanakkor zárt helyiségben hangtani csomópontok, állóhullámok alakulhatnak ki Ajánlom figyelmükbe a következő cikket:

http://gegenwind-mudau.de/resources/Wissenswertes___ber_tieffrequenten_Schall.pdf

Az embert -egyéni érzékenységtől függően- nagyon egészségkárosítóan érik az alacsonyfrekvenciás hangok, rezgések.

Az infrahang méréséhez speciális műszerek szükségesek, az általánosan használt zajmérő műszerek erre nem alkalmasak. És azon túl, hogy az alacsonyfrekvenciás zajok méréséhez speciális műszerek szükségesek, az infrahang egészségügyileg megengedett mértékére nincsenek megállapított határértékek!

Tanulmányok találhatóak az interneten, hogy az ember melyik testrésze milyen frekvenciára rezonál, de küszöbértékeket, így határértékeket nem lehet megállapítani élő emberen. Ahol alacsonyfrekvenciás zaj, rezgés van, az az egészségre káros!!!!!!

Így, hiába hivatkoznak rendeletekre, olyan rendelet nincs, amelyik alacsonyfrekvenciás zaj határértékét meghatározná! Nem létező rendeletre való hivatkozással nem lehet igazolni a sokfelé a városban hallható dübörgés „megengedett érték alatt” maradását!!