Tiltakozás az egész napos iskola ellen


Vendég

/ #150 Néhány gondolat...

2011-11-13 22:53

1. Hogyan választott iskolát az a szülő, aki a délutáni órákra már nem meri otthagyni/rábízni a gyerekét.
2. Ha csak "lehetőségként" foglalják törvénybe, akkor ez egy törvényes kibúvó azoknak, akik miatt ki lett a dolog találva. Ugyanis az interneten jelenlévők gyerekeit valószínűleg kevésbé érinti, de rengeteg gyerek cselleng céltalanul az utcán, plázákban, vagy ül otthon órákat a számítógép előtt ellenőrizetlenül hasztalanul. És tök jó, ha itt csupa olyan szülő tiltakozik, aki ráér otthon lenni a gyermekével iskola után, de emberek, nem ez az átlag! És ez nem elsősorban szülő minőség, szándék kérdése.
3. A délutáni iskola nem jelenti automatikusan az "iskolapadban ülést". Szakköröket, fakultációkat, zenét, korrepetációt, ne adj isten sportot, mozgást jelent. Ha valaki járatja ilyesmire a gyerekét, az tudja, hogy külön óraként ezek súlyos pénzbe kerülnek. Akkora tragédia lenne, ha ilyesmit az iskola keretén belül kapnának a gyerekek?! Azok is, akik egyébként egy lépést nem mozdulnának kényszerítő külső körülmény nélkül? És már hallom is: mit ér az egész, ha kényszer?! Sokat! Mindenképpen ragad rá valami, és még akár meg is szerethet valamit a lehetőségek közül, s lehet, hogy csak a kezdő lökés hiányzott...
4. Azoknak, akik eddig is jártak külön órára, sportra, nem hiszem, hogy aggódniuk kellene. A törvény biztos lehetővé teszi majd az igazolt távolmaradásokat.

Szóval nem írom alá. Semmi kivetni valót nem találok az elgondolásban.