Tiltakozás a védőnői méhnyakszűrés ellen

Védőnő a Védőnőkért

/ #131 Re: Fejezzék be!

2016-06-17 20:23

#118: Citológus - Fejezzék be! 

 Tisztelt Citológus!

Mérhetetlenül elkeserítő ez a sötétség és tudatlanság, ami az írásából árad. Világos, hogy semmit sem tud a védőnők munkájáról.

Tökéletesen betanult kampány szöveg, mert a kormánynak el kell számolnia az elköltött pályázati pénzzel, azok után is, hogy a mindig oly' készséges védőnők először az életben megmakacsolták magukat. Természetes, sőt, várható volt, hogy itt is jönnek majd a támadások, a zöllesztési kísérletek.

Ugye nem gondolták, hogy a végtelenségig fogjuk majd tűrni a kizsákmányolást, a kihasználást?

A leghalványabb fogalma sincs a munkánk összetettségéről! Kikérem magamnak a Kolléganőim nevében, hogy más dolgunk sincs, mint babaruha vásárt szervezni, és képzelje, nagyobb gondjaink is adódnak napi szinten a pelenkakiütésnél.

Látott már 700 grammos koraszülöttet, aki hónapok után hazajöhet végre a körzetbe?

Támogatott már családot, ahol a várandósság 39. hetében elhalt a magzat és az anyának meg kellett szülnie?

Verte már eredménytelenül a Gyámügy ajtaját, hogy odafigyeljenek, mikor egy súlyos veszélyeztetést jelentett be, de szerintük minden rendben volt, aztán izzadt azért éjszakánként, hogy csak ne legyen baja annak a szegény kis csecsemőnek?

Szűrt már ki súlyás hallássérülést kötelező, életkorhoz kötött státuszvizsgálaton?

Végzett családlátogatást nyáron 40 fokban, vagy épp télen minusz 10-ben?

Reggelig sorolhatnám.

Aki VALÓBAN ismer minket, pontosan tisztában van ezekkel a dolgokkal.

Igen is, vegyék tudomásul, hogy ezt a feladatot kényszerrel nem tolhatják ránk!!! Aki óhajtja, végezze! De a többségünk nem tud azonosulni vele, nem ezért választottuk ezt a pályát! Ha ilyen ambícióim lettek volna, akkor nőgyógyásznak megyek! Szervezzék meg OKJ-s képzés keretében, ha ennyire fontosnak érzik a prevenciót! Olvastam fentebb, hogy akár a pedagógusokat is be lehetne rá tanítani. Akkor hajrá!

"vannak olyan lehetőség is külföldön, amikor a nő saját maga veszi le a mintát" - Ez a mondat Cser Ágnes interjújára emlékeztet....

De nem külföldi példákkal kéne dobálózni, mert Magyarországon vagyunk, ahol egy szakmunkás többet keres, mint egy diplomás védőnő, aki mellesleg egészségügyi szakdolgozó! Mindezért megbecsülésképpen újabb kötelező feladatot és még több felelősséget dugnának le a torkunkon. A Hungarikumok megbecsülése nem így működik!

DRÁGA KOLLÉGANŐK!

NEM HAGYJUK MAGUNKAT!!!!!!!!!!