Tiltakozás a védőnői méhnyakszűrés ellen

Citológus

/ #118 Fejezzék be!

2016-06-17 17:48

Tisztelt petíció indító és hozzászólók!

Mérhetetlenül elkeserítő ez a sötétség és tudatlanság, ami ebből a petícióból árad. 

Évek óta dolgozunk azon, hogy Magyarországon ne haljon meg évente 500 (ötszáz) nő méhnyakrákban. Ennek a küzdelemnek lettek harcostársai a kiképzett Védőnők, akik nagyon jó kenetet vesznek, kiválóan adminisztrálnak és lelkesen dolgoznak a leglehetetlenebb körülmények között is.

A magyar nők nagyrésze nem jut el rákszűrésre, mert nincs módja rá. A nőgyógyász bizony pénzbe kerül, már az is probléma lehet, hogy az útiköltséget kifizessék egy rendelőig. A városokban sem mennek el a nők. Talán bizalmatlanok, félnek? 

A kenet levétele nem kíván orvosi egyetemi végzettséget, vannak olyan lehetőség is külföldön, amikor a nő saját maga veszi le a mintát. A Védőnők nem csak azért vannak, hogy babaruha vásárt szervezzenek vagy megbeszéljék a pelenkakiütés problémáit. Az anya és gyermekvédelem szakemberei, egyedülálló szervezetük hungarikum. Új feladatot kaptak és vállalták. Igen, térítést is kapnak minden levett kenetért, de az asszonyoknak INGYEN van. Persze aki ragaszkodik a 8-15 ezer forintos magán nőgyógyászához, szíve joga. Menjenek el a méhnyak szűrésre rendszeresen! Ez a legfontosabb!