Tiltakozás az egész napos iskola ellen

parage

/ #44

2011-10-05 20:00

Annyi-annyi szakember elmondja, hogy mennyire különbözően fejlődnek a gyerekek... de talán, ha csak figyeled őket, akkor is meglátod.... már az iskola kezdése is túl korán van a legtöbb gyermeknek, most meg már az óvoda is korhoz kötött? szomorú és felháborító egyben... Az én gyermekem sok-sok iskolát megjárt, pedig okos gyerek, az IQ-ját is megvizsgálták, egyes területeken kimagasló máshol viszont nem, így vannak problémái, tehát az "átlagostól", "normálistól" eltérő. Sajnos még olyan speciális nevelésű gyermekekre szakosodott iskolában is elvétve találtunk igazi pedagógust, nem hogy a sima iskolákban. A tanárok túlterheltek, frusztáltak és fáradtak... sajnálom őket is, de a gyerekem mindennél fontosabb számomra.
És egy külön szösszenet a tervezetből (mert, hogy végigolvastam): "A diákönkormányzat – a nevelőtestület véleményének kikérése után – maga dönt a szervezetéről, működési rendjéről, feladatairól, tisztségviselőiről és a rendelkezésére bocsátott anyagi és tárgyi eszközök használatáról.
A diákönkormányzat intézményi szintű vezetőinek azok a tanulók választhatók meg, akik betöltötték a 12. életévüket, és akiknek iskolai tanulmányi eredménye eléri vagy meghaladja az iskolai átlagot."
Vajon miért nem képviselheti társait az, aki nem éri el az iskolai tanulmányi átlagot?

üdv mindenkinek