Tiltakozás az egész napos iskola ellen


Vendég

/ #30

2011-10-01 19:15

Idézet Hoffmann Rózsától:

"Az iskola feladataiba az erkölcsi, a honvédelmi, az egészséges életmódra, a családi életre - szabad választás szerint, de bővülő körben a vallásos nevelésig és a hazaszeretetre nevelésig mindaz beletartozik, amit a nevelés fogalma jelent - mondta, kiemelve: a törvény elnevezésében a nemzeti szóval azt kívánják deklarálni, hogy az iskola alapvetően hozzájárul az ország, a magyar nemzet építéséhez, és a köznevelés a legfontosabb nemzetstratégiai ügyek egyike."

Egészséges életmódra? Menza étkeztetéssel? Tömegben eltöltött, stresszes nappal?


Családi életre? A gyerekek családtól való elszakításával?

 

Hazaszeretetre?    Arra hogyan lehet nevelni kérem szépen? Vagy szereti valaki a hazáját, mert jól érzi ott magát, vagy nem.  Ezt tanítani nem lehet.


A nemzet építéséhez?   A népesség jelenleg is vészesen fogy. Hogyan építik a nemzetet a család intézménye elleni támadások?

 

A köznevelés viszont tényleg  biztosan fontos nemzetstratégiai ügy. Hogyan is lehetne másképp? Elegendő és jó korán elkezdett agymosás nélkül még végül az emberek nem éreznék elkerülhetetlen és megváltozhatatlan ténynek, hogy uralkodnak felettük, kizsákmányolják őket, elveszik az önrendelkezési jogukat, a döntési szabadságukat,  az állam a huszadik bőrt is igyekszik lehúzni róluk, miközben vissza semmit sem ad.  Az pedig ugyebár veszélyt jelentene az államra nézve, mert az emberek esetleg határozottan fellépnének a számukra pozitív változásokért..


Vérlázítóan idiótának tartják a magyar népességet. Vagy tényleg ilyen könnyen megeszünk mindent?