Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #805

2015-03-21 14:10

A Fidesz a kö­vet­ke­ző na­pok­ban kez­de­mé­nye­zi par­la­men­ti vizs­gá­ló­bi­zott­ság fel­ál­lí­tá­sát, s ott a bal­ol­dal em­be­rei vall­hat­nak ar­ról, "mi­ért hagy­ták, hogy za­var­ta­la­nul mű­köd­jön az év­ti­ze­des pénz­ügyi kor­rup­ció" - ír­ták az MTI-hez el­jut­ta­tott köz­le­mény­ben.

Gőgös Zoltán elő­ző­leg ar­ról be­szélt: párt­juk azt kö­ve­te­li, hogy a be­ér­ke­zett fel­je­len­té­sek alap­ján zá­rol­ják a Quaestor-érdekeltségű cég­cso­port­ban a cé­ges, il­let­ve a tu­laj­do­no­si ma­gán­va­gyont, mert egyéb­ként nem lesz fe­de­zet a kár­té­rí­té­sek­re.

A Fidesz a köz­le­mé­nyé­ben úgy re­a­gált: a "szo­ci­a­lis­ta bró­ker­bot­rá­nyok ál­do­za­ta­i­nak" kár­ta­la­ní­tá­sa a tör­vé­nyek­nek meg­fe­le­lő­en zaj­lik. Az Országos Betétbiztosítási Alap, a Befektető-védelmi Alap és az MNB min­den se­gít­sé­get meg­ad a ká­ro­sul­tak­nak. A Fidesz fel­szó­lí­tot­ta a szo­ci­a­lis­tá­kat, hogy "az egyéb­ként is ne­héz hely­zet­ben lé­vő ká­ro­sul­ta­kat ne té­vesszék meg ha­mis in­for­má­ci­ók­kal, és ne csap­ják be őket, ahogy azt a bró­ke­rek is meg­tet­ték".

Azt ír­ták: kez­de­mé­nye­zik a par­la­men­ti vizs­gá­ló­bi­zott­ság fel­ál­lí­tá­sát, "hogy ki­de­rül­jön, mi­ért állt a bal­ol­dal ér­de­ké­ben a za­var­ta­lan pénz­ügyi kor­rup­ció". Továbbá a par­la­ment elé ter­jesz­tik azt a ja­vas­la­tot is, amely sze­rint a bró­ker­cé­gek ve­ze­tő­i­nek tel­jes sze­mé­lyes va­gyo­nuk­kal fe­lel­ni­ük kell a kár­ta­la­ní­tá­sért - tet­ték hoz­zá.

A Fidesz ki­emel­te: vé­get vet­nek "az év­ti­ze­des pénz­ügyi kor­rup­ci­ó­nak", és ren­det tesz­nek a bró­ker­pi­a­con. "Amikor az MSZP kor­mány­zott, nem szü­le­tett tör­vény a Kulcsár-ügyben a fe­le­lő­sök va­gyo­ná­nak zár alá vé­te­lé­ről" - hang­sú­lyoz­ta a na­gyob­bik kor­mány­párt, hoz­zá­té­ve: most lesz ilyen tör­vény. A Fidesz kí­ván­csi­an vár­ja, hogy az MSZP tá­mo­gat­ja-e, "vagy is­mét a bró­ke­rek párt­já­ra áll, mint ed­dig" - ol­vas­ha­tó a Fidesz köz­le­mé­nyé­ben.

(MTI)