Quaestor károsultak megmentéséért

Windisch -Grätz

/ #341 Állami felelősség

2015-03-17 14:19

1. Hogy engedélyezheti az MNB, hogy egy 10 milliós (!) tőkéjú Kft. 70 MILLIÁRD (!!!) értékben bocsásson ki kötvényt? Kft. - korlátolt felelősségű társaság, azaz csak a 10 milliócskájával felel ha bedől. Az MNB nem is olyan régen engedélyezte: https://felugyelet.mnb.hu/data/cms2428569/keksz_10212448.pdf. De ne felejtsük el, hogy korábban is minden évben engedélyezte ugyanezt az MNB/PSZÁF. Tehát elve bűnrészesek abban, hogy engedélyezték a lényegében 0 fedezet melletti brutális mértékű (10 millióra 70 milliárd) kibocsátást. Ezért az MNB-nek felenie kellene a befektetők felé.


2. Az MNB engedélyezte, hogy a Quaestor megvegye a Credigen Bankot: https://felugyelet.mnb.hu/data/cms2426019/keksz_10047978.pdf, és állítólag (Quaestoros
ügyintéző mondta) azt is engegélyezte 2015 februárban, hogy a Quaestor bankká alakulhasson (ahogy korábban a Széchenyi, meg takszövből lett bankok (DRB).) Ekkor is végig kellett ellenőrizni elvileg mindent. Meg van-e a tőke, honnan van, minden szabályos, stb. Mindig ugyanaz az alelnök írta alá az engedélyeket, tehát ha bűncselekmény van, akkor legalább bűnrészes, mert nem létezik, hogy végig csukott volt a szeme, most meg hirdelen kinyílt.

3. Ha bűncselekmény van, akkor először állami kártalanítás kellene az állami asszisztálás mellett meglopott károsultaknak és teljes vagyonelkobzás a Quaestortól és tulajdonosaitól + az MNB-ben attól aki benne volt a mutyiban.


4. Semelyik kötvényvásárló okiraton nem szerepel, hogy a 10 milliós fedezettel rendelkező Kft.-től veszik a kötvényt az emberek, ahogyan az sem, hogy nincs rá semmilyen biztosítás, sem BEVA, sem OBA. Abban az állam szintén benne van, hogy engedi a "kapcsolt papír mutyit". Honnan szedje az ember, hogy egy 125. tájékoztató 456. pontjában 34. alpontja vonatkozik rá? Konkrétan a szerződésbe kellene rögtön az ÖSSZEG MELLETT szerepenie NAGY BETŰKKEL, hogy SEMMILYEN GARANCIA NINCS ARRA, HOGY EZ  A PÉNZ MEGLEGYEN. Miért nem kötelező ezt beleírni az adásvételibe? Azért, mert államilag szervezett lopás zajlik. Egy egyszerű törvénymódosítás lenne, de nem, az állam a káoszban és a mutyiban érdekelt, sajnos a bűnözők oldalán áll és nem a dolgozó emberekén.


5. Azt mondják a BEVA azt garantálja, hogy meglegyen az értékpapír meg maga a számla. Nem a pénz, ááá a pénzt nem garantálja, hanem az értéktelen WC papírt, meg, hogy legyen egy szintén értéktelen semmire nem használható számnlája valakinek. EZ MI? Lényegében a SEMMIT garantálja a BEVA? És ez is egy állami alap. Mi a francnak van akkor? (Az OBA legalább pénzt garantál.)


6. Ha annyira szeret államosítani a kormány, akkor miért nem állaposítja a teljes quaestort bankostul, stadionostul mindenestül és miért nem üzemelteti? 25 évig működött a Quaestor tehát elvileg nem egy kamu cég volt amit csak csalásra alapítottak, biztosan lehetne megfelelően továbbműködtetni. Vegye meg Viktor, kártalanítsa a befektetőket és álaami bankként működtesse ha már egyszer azt nyilatkozta, hogy minél nagyobb arányban akar magyar/állami bankot. Megvette már a Budapest Bankot is meg korábban a K&H-t, stb.