ONLINE PETICÍÓ A DEÁK TÉRI FÁK ÉS ZÖLDFELÜLETEK MEGMENTÉSÉÉRT!


Vendég

/ #8

2011-09-05 16:33

Elképesztő a mai magyar építészek tiszteletlensége a jól kialakult emberi megszokások ellen. Rideg geometriai alakzatokat akarnak rakni a túlzsúfolt utcákba, kiirtanának minden kedves bokrot és fát. Nagyon erőteljesen álljunk ellen az elidegenítési törekvéseknek, őrizzük meg Budapest egyéni arculatát, s legszebb kincsét: természeti adottságait! A Dunához közel sehol ne lehessen magasházakat, tömböket telepíteni! Az undorító lakótelepeket pedig beburkolással nem hozzák helyre, csak még izléstelenebbé teszik ! Az ÓBUDAI FALUHÁZból nevetséges textilmintázatú homlokzatot csináltak, holott itt lehetett volna merész kombinációval egy EU-s látványosságot létrehozni, ahogy Gaudi emeli Barcelonát, Hundertwasser Bécset, stb. De nálunk mindenki a BELVÁROS kiforgatására törekszik, ahelyett, hogy hagyományainkat emelné ki ott is ! A volt TV székházból (Tózsdepalota) miért nem alakították ki a miniszterelnökséget és adták volna el inkább a rosszemlékű pártházat, ami Fehérházként híresült el...
Az ÓBUDAI SZIGET volt hajógyári területén A DUNA folyam CENTRUMÁT, hajózástörténeti stb. múzeummá és a magyar és a DUNÁVAL érintett országok összes vonatkozó vízforgalmi eseményét bemutató látványossággá kellene kialakítani, vendéglátó hajókkal, yacht kikötővel, stb.stb. ami ide való és e g y e d ü l á l l ó, mert a főváros közepe is, csodálatos adottság erre a célra !
Hol van a híres ,,Budapest Szíve" működtetők fantáziája, amikor Dunához nem illő CETHALAT RAKNAK a partjára, bosszantó látványnak ? Felelősek ,,BUDAPEST A DUNA GYÖNGYE" eléktelenítéséért ! Utódaink sem fogják őket dícsérni ! Makovecz kellett volna főépítésznek, de ő nem illett a liberós elképzelésekbe. Lelkük rajta !