ONLINE PETICÍÓ A DEÁK TÉRI FÁK ÉS ZÖLDFELÜLETEK MEGMENTÉSÉÉRT!

A Fővárosi Önkormányzat tervei szerint hamarosan megszüntetik a Deák téri metrókijáratok körüli zöldfelületeket, a bennük lévő fákat ezzel egyidejűleg kivágják. A városfejlesztési tervek szerint szükség van a város központi részén egy nagyobb kiterjedésű térre, ahol az emberek egymással találkozhatnak - ez úgy tűnik, a Deák tér mostani adottságai mellett nem lehetséges... A tervezők szerint a fák kivágásával megteremtődnek a feltételei a város központi részén egy "igényes városi tér kialakításának, egy valódi találkozóhelynek". A tér zöldfelületeit 2007-ben, jelentős közpénz-ráfordítással újították fel.

A tervekről itt olvashatnak: (a cikk még korábbi, de az átépítés még mindig napirenden van)

http://hg.hu/cikk/epiteszet/8302-milyen-lesz-az-uj-deak-ter

Mi úgy gondoljuk, hogy a tér a mostani formájában, a már több tízéves fákkal együtt olyan, amilyennek szeretjük, és nem tartjuk szükségesnek a tölgyfák, a fenyők és a csörgőfák kivágását, a gyepes, cserjés és virágos felületek megszüntetését. SŐT! TILTAKOZUNK ELLENE és kérjük a város vezetőit, hogy álljanak el a terv megvalósításától.

Fogjunk össze a sokak által ismert és szeretett zöld sziget megmentéséért!

Aláírásommal támogatom, hogy a Deák tér fái és zöldfelületei a jelenlegi formájukban megmaradjanak és kérem a főváros vezetését, hogy álljon el a Deák tér átépítésére vonatkozó azon szándékától, amely a jelenlegi zöldfelületek megszüntetésével járna együtt.

Facebook oldal címe: VÉDJÜK MEG A DEÁK TÉRI FÁKAT ÉS ZÖLDFELÜLETEKET

Petíció aláírása


VAGY

Az e-mail címe nem fog megjelenni az oldalunkon. Azonban a petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.
Facebook