ONLINE PETICÍÓ A DEÁK TÉRI FÁK ÉS ZÖLDFELÜLETEK MEGMENTÉSÉÉRT!

CAS
Vendég

#1 Hiányos ...

2011-04-21 08:50

Előljáróban; a természetet szeretem és óvom. Ez nem gátol meg abban - az eddig töretlen szokásomban, - hogy csak konkrét és részletes ismeretek birtokában adjak hangot véleményemenek, legyen az elismerő, vagy akár elmarasztaló. Jelen esetben, nem győződhettem meg a felhívást kiváltó körülmények valós, és elfogadható "bizonyítékként" figyelembe vehető részleteiről, mert ilyet a felhíváshoz nem mellékelt annak elindítója. Kellő tájékoztatást követően nyilhat módom aláírásommal támogatni a petícó szándékát.

Vendég

#2

2011-04-21 09:57

Kérdésem: ha a fák eltűnnek, mi ad árnyékot és mit fogunk belélegezni? Talán kipufogógázokat? HK
András Visnyovszki
A petíció szerzője

#3 Re: Hiányos ...

2011-04-22 02:02

#1: CAS - Hiányos ...

Igen, köszönjük, teljesen jogos az észrevétel, máris pótoltuk a kapcsolódó cikk webcímének feltüntetését a szövegben, ahol a látványtervek is megtekinthetők!

András Visnyovszki
A petíció szerzője

#4 Re:

2011-04-22 02:03

#2: -

Hát, árnyékot ott semmi nem adna, viszont "akadály nélkül" találkozhatnának egymással az emberek...


Vendég

#5

2011-04-22 19:06

Általam nehezen érthető, hogy a fák és virágok miért akadályai egy találkozó helynek, azok inkább javítják a környezetet.A látványtervből az látható, hogy ott egy fák és növények nélküli kősivatag lesz.Azt hiszem az lehet a gondjuk a tervezőknek,hogy a jelenlegi állapotot a "régiek" hozták létre és az ha jó is el kell tüntetni.

Anonymous

#6 Re: Re: Hiányos ...

2011-04-22 23:57

#3: András Visnyovszki - Re: Hiányos ...

Köszönet a gyors hiánypótlásért! Így módom nyílt, a körülmények jobb, és részletesebb megismerésére. Már csak azért is mivel az utóbb csatolt link, az ügyhöz nem kellő mélységgel és részletességgel készült cikket tartalmazó oldalra mutat, - saját kíváncsiságom, és érdeklődésem kielégítésére - kutatómunkába kezdtem, és a http://epiteszforum.hu/node/13284 oldalra akadtam. Az itt található információ elegendő választ adott részemre. Meggyőződhettem arról, hogy jelen petíció tárgyát és célját tekintve, a pályázaton nyertes tervezői munka körültekintően és a városrészt lakó, használó polgárok érdekeire is tekintettel készült el. Tudva azt, hogy a - már megszokott - környezetünk megbolygatása, megváltoztatása és egy - még számomra is - ismeretlen majdani környezeti kialakítás bizonytalansága, többnyire ellenállásba ütközik, úgy gondolom, hogy jelen esetben egyrészt a jelenlegihez képest tervezett többszörös zöldfelület [Károly körúton a Deák térig], másrészt a Deák tér mint forgalmi központ és eltérő építészeti korok találkozási pontja, ténylegesen igényli a szakmai igényességgel történő - a funkcionális és eltérő épitészteti stílusok harmonizálást célzó - átalakítást. Összességében a magam részéről elfogadhatónak tartom, a tervezett változtatásokat azzal együtt, hogy megértem és tiszteletben tartom a peticót, meggyőződésük és átgondolt véleményük kinyilvánításaként aláírásukkal támogató polgárok ellentétes állásfoglalását.


Vendég

#7

2011-05-07 21:00

A fák alatt is lehet találkozni....

Vendég

#8

2011-09-05 16:33

Elképesztő a mai magyar építészek tiszteletlensége a jól kialakult emberi megszokások ellen. Rideg geometriai alakzatokat akarnak rakni a túlzsúfolt utcákba, kiirtanának minden kedves bokrot és fát. Nagyon erőteljesen álljunk ellen az elidegenítési törekvéseknek, őrizzük meg Budapest egyéni arculatát, s legszebb kincsét: természeti adottságait! A Dunához közel sehol ne lehessen magasházakat, tömböket telepíteni! Az undorító lakótelepeket pedig beburkolással nem hozzák helyre, csak még izléstelenebbé teszik ! Az ÓBUDAI FALUHÁZból nevetséges textilmintázatú homlokzatot csináltak, holott itt lehetett volna merész kombinációval egy EU-s látványosságot létrehozni, ahogy Gaudi emeli Barcelonát, Hundertwasser Bécset, stb. De nálunk mindenki a BELVÁROS kiforgatására törekszik, ahelyett, hogy hagyományainkat emelné ki ott is ! A volt TV székházból (Tózsdepalota) miért nem alakították ki a miniszterelnökséget és adták volna el inkább a rosszemlékű pártházat, ami Fehérházként híresült el...
Az ÓBUDAI SZIGET volt hajógyári területén A DUNA folyam CENTRUMÁT, hajózástörténeti stb. múzeummá és a magyar és a DUNÁVAL érintett országok összes vonatkozó vízforgalmi eseményét bemutató látványossággá kellene kialakítani, vendéglátó hajókkal, yacht kikötővel, stb.stb. ami ide való és e g y e d ü l á l l ó, mert a főváros közepe is, csodálatos adottság erre a célra !
Hol van a híres ,,Budapest Szíve" működtetők fantáziája, amikor Dunához nem illő CETHALAT RAKNAK a partjára, bosszantó látványnak ? Felelősek ,,BUDAPEST A DUNA GYÖNGYE" eléktelenítéséért ! Utódaink sem fogják őket dícsérni ! Makovecz kellett volna főépítésznek, de ő nem illett a liberós elképzelésekbe. Lelkük rajta !

Vendég

#9

2011-10-09 09:56

A Deák térre jártam suliba, azon a környéken éltem le a fél életemet. Az a tér mindig a fáival együtt volt tökéletes találkahely, közösségi tér. Az is marad, amíg le nem rombolják.