Vass Gabit szeretnénk!


Vendég

/ #50 Re: Re: Válasz

2014-07-03 17:45

#8: Egy orvos a Szent Imre kórházból - Re: Válasz

Drága Doktornő!

Nagy tisztelője vagyon Önnek, és tudom, hogy szakmai tudása, alapossága megkérdőjelezhetetlen, emberileg is nagyon sok támogatást kaptunk Öntől, mindkét gyermekem születésekor, amiért örökké hálásak leszünk.

A két gyermek születésének körülményei, alakulása között azonban ég és föld volt számunkra a különbség, ami részben annak volt köszönhető, hogy az elsőnél még nem Gabi volt a szülésznőnk. Míg Bende születése nehézkes, szorongással teli élmény volt, magunkra hagyva vajúdtunk egy gépre kötve egy éjszakán keresztül, a fogadott szülésznőnk sem Önt, sem pedig minket nem tájékoztatott a dolgok valós állásáról (bár a gyermek az Ön közbelépésének köszönhetően végül egészségesen, teljesen indokolt rásegítéssel ugyan, de természetes úton születhetett meg), a másodiknál Gabinak sikerült olyan körülményeket, és nem tudom másképpen mondani: olyan atmoszférát , nyugalmat, békét, meghittséget teremteni, olyan támogatást nyújtani, ami számomra lényegesen megkönnyítette, egészen csodálatos élménnyé tette Szonja születését, annak ellenére, hogy korábbi tapasztalataim alapján nem kevés fenntartásom volt.

Én külön örültem annak is, hogy a szülésznőnk az "alternatív" vonalat képviseli, míg Önről tudtam, hogy szükség esetén, de csak akkor, határozottan közbe fog lépni. Számomra akkor ez jelentette a legnagyobb biztonságot.

Egyáltalán nem gondolom, hogy egy szülésnél bármilyen szempont felülírhatja a magzat vagy az anya egészségének védelmét, tisztában vagyok avval, hogy bizonyos helyzetekben tudni kell felelős döntést hozni, ami az orvos feladata. Azonban, amíg nincsen ilyen "vészhelyzet" fontos, hogy a vajúdás a lehető legtermészetesebben mehessen végbe, úgy ahogyan az legjobb az anyának és a babábak is. Meg sem fordult a fejemben, hogy Ön vagy Gabi mindezt másképpen golndolná. Örültem annak, hogy akkor mindketten velünk voltak, és - amennyire én láttam - tökéletesen együtt tudtak működni. Szonjánál szerencsére nem kellett közbelépni, minden a legnagyobb rendben, a saját ritmusában zajlott, egy pillanatig nem éreztem, hogy bármelyikük sürgette volna a folyamatot, miért is tették volna?

Nem kérdés mindezek után, hogy legközelebb is Önt szeretnénk majd választani, de az sem, hogy ezt a petíciót, saját személyes tapasztalataim alapján - és azok alapján, amit az ismerőseim Gabiról meséltek - csak támogatni tudom,

Eddig még senki sem tartotta érdemesnek a petíció szerzőit és támogatóit arra, hogy Gabi elküldésének valós indokait megmagyarázza, határozott idejű szerződésének lejárta igencsak mellébeszélésnek tűnik. Talán Ön megtehetné, ha már belefolyt ebbe a vitába, de azt is megértem, ha úgy érzi, ez nem ez Ön feladata, hanem a kórház vezetéséé. Szeretném azt gondolni, hogy lehet itt valami kölcsönös bizalmatlanság a felek részéről, ami sok félreértéshez vezethetett az idők folyamán, azonban talán nem áthidalhatatlan a nehézség.

Szeretettel üdvözli:

Júlia