Vass Gabit szeretnénk!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Vass Gabit szeretnénk! petíció automatikusan generált fórumtémája

Katalin

#26

2014-06-30 10:44

Én 30 évvel ezelőtt szültem a Szent Imre Kórházban "futószalagon" sok negatív élménnyel. Nagyon örültem az új, emberséges változásnak. A lányom szerencsére már ebbe került bele, és nagyon boldog voltam. Mert ég és föld a kettő!
Az ember abban reménykedik, hogy a dolgok jó irányba változnak, főleg ezen az életbevágó területen.
Én ezt, egyszerűen nem értem!

3 gyermekes anyuka saját tapasztalatból

#27 Re:

2014-06-30 12:43

#26: Katalin -

Én is Vass Gabinál szültem. A sok helyen említett jó hírnevét messze alulmúlta. 12 óra vajúdás után majdnem kiszáradtam, az ügyeletes orvos adott nekem vizet, a férjem itatott. Az orvos 1,5 órát várt rám, mert a vajúdóból nem tudtam a fájdalmak miatt kiemnni a vizsgálóba, be se nézett hozzám a szuper Vass Gabi. Amikor már nagy volt a gáz, beadott pár homeopátiás bogyót. Tudnám még ragozni. Katasztrófa volt, újabb két szülés után még inkább látom. Valószínűleg én hibáztam, hogy előre kifizettem a díját, amit ugye "önkéntesként" továbbra is szívesen hazavinne. Ezzel nincs is semmi baj, mindenkinek meg kell élni valamiből.

Azóta szültem még két gyermeket - természetesen nem nála - és mindenki nyugodjon meg, bőven van még lelkes, hozzáértő, tapasztalt bába az intézményben, semmilyen formában nincsenek veszélyeztetve az anyukák, akik a természetes szülés hívei.

Hogy miért válnak meg tőle - annak pontos okát csak a vezetője és ő tudhatja. Ez csak egy médiacirkusz.

Akin egy szer már segített amikor fontos volt

#28 Re: Re: Re: Válasz

2014-06-30 12:49

#23: - Re: Re: Válasz

Urbán Márta NEM "az a fajta".

A legszuperebb.


Vendég

#29

2014-06-30 13:35

Nagyon jó lenne, ha az anyák kérésére is figyelnének Semmelweis országában!

Vendég

#30

2014-06-30 14:50

Az én kislányom életét is neki köszönhetem.
Kérem gondolják át mielőtt cselekszenek.
Weisz-Nemcsik Katalin

#31 Re: Re:

2014-06-30 16:16

#27: 3 gyermekes anyuka saját tapasztalatból - Re:

Megköszönjük, ha a nevedet is adod a véleményedhez! Elfogadom, hogy van olyan ember is, aki másképp éli meg a dolgokat, de azt hiszem, hogy annyian, mint ahányan aláírták, aláírtuk ezt a petíciót talán nem hibázhatunk, talán mégis csak valamilyen véletlen félreértés lehet a Te esetedben a háttérben.


Vendég

#32

2014-06-30 17:57

Nem ismerem személyes Szülésznõt, de támogatom a természetes szülést mint anya, s mint orvos.

Vendég

#33

2014-06-30 18:41

32 hetes vidéki várandós anya vagyok.
Azon töröm kb. 32 hete a fejem, hogyan tudnám úgy kijátszani a szülészeti rendszert, hogy "hagyjanak " nyugodtan szülni... Persze a szakma most is összezár....

Vendég

#34 Re: Re:

2014-07-01 09:03

#27: 3 gyermekes anyuka saját tapasztalatból - Re:

Kedves 3 gyermekes anyuka!

Ne haragudj, de több dolgot nem értek az írásodban: az ügyeletes orvos adott neked vizet, te miért nem vittél?  A férjed itatott: miért, kinek kellett volna itatnia? Gabinak? Én is Gabinál szültem, pontosan tudom, hogy előre többször elmondta, hogy vigyünk enni- és innivalót, vízből vigyünk SOKAT. Sőt, tőle tanultam azt is, hogy legyen nálunk sportkupakos 0,5 literes palack is, mert vajúdás közben abból a legjobb inni. Nagyon csodálkoznék, ha neked ezeket nem mondta volna el.

Hogyhogy 1,5 órát várt rád az orvos, mert nem tudtál kimenni a vizsgálóba? A vizsgáló és a vajúdó kb. 5 méterre van egymástól, ha az orvos vizsgálni akart (és erről Gabi nem tudott, mert ha tudott volna, átkísért volna), 1,5 óra alatt nem jutott eszébe megtenni azt a 5 métert, hogy miért nem jössz már? Ne haragudj, tényleg nem kötözködni akarok, de ez teljesen életszerűtlen. Gabi pedig nem azért van ott, hogy végig a nyakadon üljön. Nálunk nem fordult elő, hogy 1,5 óra eltelt volna anélkül, hogy rám nézett volna. Fél óránál több nem telt el sosem úgy, hogy ne jött volna be. Sőt olyan is volt, hogy kiment, de nagyon kellett volna, hogy ott legyen, felhívtam, és fél perc múlva ott volt. És milyen díját fizetted ki előre? Én nem hallottam a környezetemben senkiről, aki nála szült, és akinek azt mondta volna, hogy a szülést ennyiért és ennyiért vállalja.

xy

#35 önkéntesség :)

2014-07-01 23:44

Mondjuk hogy miért kell önkéntes munkának nevezni azt, hogy valaki az állami infrastruktúrán maszekol, és persze a kórházzal együttműködve adót csal, azt nem tudom. Kifogásom nincs ellene, én magam 60 ezer forintot fizettem Gabinak, 100 ezret az orvosnak, szóval nem szólom le, csak a szó mást jelent, mint ami történik. Gabi a felkészítőn nagyon kedves és alternatív volt, aztán meg a szülésnél már nem annyira. Voltak jó pillanatai, amikor tudott segíteni, de alapvetően elég lekezelő volt. Ha mással nem, ennek ősztinén örülök. A petíció meg nagyon kedves dolog, de én inkább olyan petícióhoz szeretnék csatlakozni, amiben azért állunk ki, hogy szerződéses keretek között, legálisan megfizetve a támogatást lehessen szülni.

Vendég

#36

2014-07-02 00:02

valóban sajnálatosak a jelenlegi körülmények, és nagyon üdvös lenne, ha változnának, de ennek, szerintem, semmi köze a petíció tárgyához: elküldték Gabit, ezáltal cserben hagyták azokat a kismamákat, akik vele terveztek szülni az elkövetkező hetekben, és még azt sem lehet mondani, hogy személytől függetlenül ugyanazt a gondoskodást kapnák meg a kórházban, ha ott maradnának, hisz Gabi elküldése hogy, hogy nem egybeesik a SZIK fokozatos, de határozott irányú szemléletváltásával

én boldogan aláírom azt a másik petíciót, ha elindítod, de ezt most nem kéne idekeverni, mert ez a petíció teljesen másról szól

Vendég

#37

2014-07-02 09:38

Szeretnek a jovoben is haboritatlan, megis szakemberrel vegig kisert szüleseket.
Timi

#39 Az én tapasztalatom... három gyerekes anyukaként

2014-07-02 16:13

Volt összehasonlítási alapom. Három gyereket szültem a Szent Imre kórházban. A szakmaiságról és az odafigyelésről talán annyit írnék, hogy messze a harmadik szülésemnél éreztem azt, hogy igazán odafigyelnek rám és a babámra, amit Vass Gabi szülésznő segített, oly módon, hogy az orvosnak igen kevés dolga volt.
Míg az első babámnál a választott szülésznő (NEM Vass Gabi volt) el sem jött, amit a kórházban tudtam meg. Persze komplikáció akadt bőven, de ha időben segítettek volna rajtunk, ezek a komplikációk kikerülhetőek lettek volna.
Emellett nem akarok rosszat írni a kórházról és az osztályon dolgozó szakemberekről, bár volt ilyen is olyan is.
Úgyhogy nagyon sajnálom ami vele történt. Egészen biztos vagyok benne, hogy sokat veszítenek ezzel az ott szülő kismamák és babáik (és a kórház is).
MICSIMAMA

#40 Önkéntes vs határozott idejű szerződés

2014-07-02 19:08

Láttam hétfőn a kórház előtti demonstrációt, ezért kezdtem olvasni a történtekről bővebben. Két gyermekem van (1 császár, 1 természetes), hála orvosomnak és szülésznőmnek semmi hiányérzetem nincs a szülésekkel kapcsolatban.
Gabival kapcsolatban: a véleményeket olvasva évekig önkéntes volt, majd lett egy határozott idejű szerződése, amit - nagy valószínűséggel - ő is aláírt. Biztosan nem 30-án tudta meg, hogy lejár a szerződése. Hetekkel ezelőtt készülnie kellett volna "A", "B" tervvel. Valahol az ő felelőssége is, hogy sok várandós, most bizonytalansággal találta szembe magát (akik e dátum után szülnének vele). Ezek szerint nem megfelelő az a kommunikációs háttér ami a kórházban van. A hosszabbítás lehetősége v. lehetetlenségéről már mindenkinek tudni kellett volna. A munkáltató nyilván a vezető szülésznő és osztályvezető főorvos véleménye alapján döntött így.
Hihetetlennek tűnik, hogy ez a negatív döntés, az utolsó napokban derült ki.
Olvasva más fórumokat, Gabiról is írnak jót-rosszat, tehát ő sem tökéletes, ahogy senki sem!
Semmi baj nem lesz a Szent Imre Kórházban, ha a menedzsment a szakmai vezetőkkel együtt, továbbra is megadja a szülő nőknek a minél természetesebb szülés lehetőségét!
Remélem Gabi is megtalálja az utat a neki is megfelelő gyönyörűséges munkához!
Mindenkinek szép szülést kívánva,
Németh-Béres Csilla
Weisz-Nemcsik Katalin

#41 Re: Önkéntes vs határozott idejű szerződés

2014-07-02 21:18

#40: MICSIMAMA - Önkéntes vs határozott idejű szerződés

Kedves Micsimama!

Teljesen egyetértek önnel abban, hogy nem június 30-án derült ki az, hogy Gabival nem hosszabbítanak szerződést. (Bár azt már tudjuk, hogy ez jogszerűtlen volt!) Május végén derült ez ki, ami meglepetésként érte Gabit ugyanis tavaly, amikor az önkéntességéről lemondatták a szerződés miatt, akkor azt az ígéretet kapta szóban, hogy amikor lejár a határozott idő, akkor vagy véglegesítik, vagy visszaveszik önkéntesként. Az, hogy ez most miért nem így történt, ne tőlem kérdezze! Nem szeretnék erről véleményt mondani! Amikor május végén szembesült azzal, hogy a felettesei nem így döntöttek, akkor elkezdődött egy tárgyalás Sziller doktorúrral, hogy legalább a nyári, vagy a júliusi kismamáihoz bemehessen a szülésüknél. Sziller doktor napokig bizonytalanságban tartotta, majd kijelentette, hogy nem lehet. Gabi nem ezzel az eredménnyel számolt, és pontosan ezért vállalta el a Hozzá forduló kismamákat, de csak addig, amíg abban a tudatban volt, hogy továbbra is a kórházban fog dolgozni.

Remélem, így érthetőbbé válik sok ponton Gabi története!

Üdvözlettel:

Weisz-Nemcsik Katalin

 


Vendég

#42

2014-07-03 06:42

Rendkívül fontosnak tartom azt a munkát és hozzáállást amit a doktornő képvisel!
egy édesanya, aki a Szent Imrében szült

#43

2014-07-03 09:11

Kedves Fórumozók!

Azzal szeretném kezdeni, hogy, bár én személyesen nem ismerem a szülésznőt, de én is sajnálom, ami vele történt, és elismerem, hogy nagyon megrázó, ha az utolsó pillanatban derül ki, hogy a választott szülésznő mégsem tud jelen lenni a szülésnél. Ugyanakkor nem értek egyet azzal, hogy a cél érdekében nem tartjuk tiszteletben más emberek véleményét és mások munkáját. Én magam teljes mértékben tiszteletben tudom tartani, hogy valaki fontosnak tartja a szülés körülményeit is, ugyanakkor - és biztosan nem vagyok ezzel egyedül - én egy olyan ember vagyok, akinek sokkal fontosabb a szakmai biztonság. Számomra egy szülésben nem a körülmények a legfontosabbak, hanem a végeredmény. Mert ami a körülményeket illeti, én abszolút beértem azzal, hogy az ország egyik legkulturáltabb és legemberségesebb szülészetén szülhettem a Szent Imrében. (Én az első szülésemnél nem választottam szülésznőt, a másodiknál pedig azt, akit az orvosom javasolt, akivel ő jól együtt tud működni) Mivel nem vagyok orvos, én ehhez csak úgy tudok hozzáállni, hogy teljes mértékben arra hagyatkozom, akit orvosomnak választottam és akiben megbízom. Ha ő azt mondja, hogy szükség van epidurális érzéstelenítésre, vagy valami másra, akkor elhiszem, hogy okkal mondja és együttműködöm. Mert elhiszem, hogy az én és a gyermekem érdekeit tartja szem előtt. Nekem mindennél fontosabb volt az a tudat, hogy jó kezekben vagyok. Én két gyereket szültem az itt össztűzbe került Urbán doktornőnél, ráadásul az első terhességem nem volt éppen problémamentes. Végig az tartotta bennem a lelket, hogy a gyermekem jó kezekben van és maximálisan megbíztam a doktornő szakmai tudásában. Nagyon sokat köszönhetek neki. És bátorító szóból, emberségből sem volt hiány!
Azt pedig valóban én is alá tudom támasztani, hogy a Szent Imrében is, mint minden kórházban, sőt mint az élet minden területén, vannak kedvesebb és kevésbé kedves dolgozók. De erről azt gondolom, hogy az emberi egyéniségek széles palettáján mindenki meg tudja találni azt az orvost és szülésznőt, aki a saját személyiségéhez leginkább passzol. És nem tartom helyesnek, hogy az ügy érdekében lehúzzuk a másként gondolkodókat, általánosítunk, összeesküvés elméleteket gyártunk és megkérdőjelezzük azok becsületét. Azt hiszem a doktornő is ezt szerette volna jelezni a bejegyzésében, amit a belinkelt cikk szerintem etikátlan módon rosszul használt fel. Sosem tisztességes egy szöveg egy elemét kiragadni és szövegkörnyezet nélkül felhasználni.
Az én családomban is van orvos és pontosan látom, hogy milyen nehéz az életük (nyilván vannak kivételek, de én most egy átlagos, hivatásának élő orvosról beszélek). Az ügyeletek, a vállukon nyugvó hatalmas felelősség, és az adminisztrációk hada. Arról nem is beszélve, hogy a betegek elvárják, - persze miért ne tennék, én is elvárom - hogy mindig kedvesek és figyelmesek legyenek. Csakhogy elfelejtjük, hogy ők is emberek, nekik is lehet rossz napjuk, egyszerűen irreális elvárás a napi 24 órás "mosoly".
Én a Szent Imrében egyszer sem láttam láblógató orvost vagy nővért, mindenki igyekezett az adottságaihoz képest a legjobban teljesíteni.
Én szívből kívánom, hogy ez a helyzet mindenki számára megnyugtatóan és megelégedéssel záródjon, de tisztelettel kérem, hogy az ügy érdekében ne minősítsük az egész kórházat és annak minden dolgozóját és ne tiporjuk sárba más emberek vagy a másként gondolkodók munkáját és érdemeit.

Tisztelettel:

Hegyiné K. Dóra

Vendég

#44 Re:

2014-07-03 10:23

#43: egy édesanya, aki a Szent Imrében szült -

"Én magam teljes mértékben tiszteletben tudom tartani, hogy valaki fontosnak tartja a szülés körülményeit is, ugyanakkor - és biztosan nem vagyok ezzel egyedül - én egy olyan ember vagyok, akinek sokkal fontosabb a szakmai biztonság. Számomra egy szülésben nem a körülmények a legfontosabbak, hanem a végeredmény."

 

Amit ír, abból úgy tűnik, hogy a természetes szülést támogatók számára a körülmények fontosabbak volnának, mint a szakmai szempontok. Nem fontosabbak. Azt gondoljuk, hogy a szakmai biztonság ÉS a megfelelő körülmények nem zárják ki egymást, pontosabban nem kellene, hogy kizárják egymást. A természetes szülés azt jelenti, hogy amíg a szakmai szempontok nem indokolják, nincs szükség orvosi beavatkozásra. Ez nem jelenti azt, hogy nincs folyamatos orvosi kontroll vagy felügyelet, és azt sem jelenti, hogy amikor baj van, akkor nem avatkoznának be AZONNAL a szükséges mértékben. Mi is az orvosainkra hagyatkozunk, akikben megbízunk.

 


Vendég

#45 Re: Önkéntes vs határozott idejű szerződés

2014-07-03 10:28

#40: MICSIMAMA - Önkéntes vs határozott idejű szerződés

"Olvasva más fórumokat, Gabiról is írnak jót-rosszat, tehát ő sem tökéletes, ahogy senki sem!"

Senki nem állította, hogy Gabi tökéletes volna, a petícióban sem említi senki, hogy a cél Gabi tökéletességének elismertetése volna.

"Semmi baj nem lesz a Szent Imre Kórházban, ha a menedzsment a szakmai vezetőkkel együtt, továbbra is megadja a szülő nőknek a minél természetesebb szülés lehetőségét!"

Igen, ezt pontosan így gondolja mindenki, a mondat kulcsa a "ha" szócskában, és az utána következő mondatban van. Éppen ennek a folyamatnak a megtorpanását látjuk most.

Marosi Csilla

#46 Re: Re: Önkéntes vs határozott idejű szerződés

2014-07-03 12:41

#45: - Re: Önkéntes vs határozott idejű szerződés

Hogy mennyire a ha szócskában van a mondat kulcsa, jól tükrözi az alábbi írás Békés Emőke dúla tollából, aki a Szent Imre kórház szülészetének "pálfordulását" már korábban érzékelte, és jelezte is nemtetszését a vezetőségnek:

http://www.gyermekaldas.hu/dulablog/mire-szamithatunk-valtozasok-a-szent-imre-korhaz-szuleszeten/

http://www.gyermekaldas.hu/dulablog/ha-az-isten-bezar-egy-ajtot-kinyit-egy-ablakot/

 


Vendég

#47

2014-07-03 12:52

Kedves Kismamák, akik esetleg nem tudtok most hirtelen Gabinál szülni! Vígasztalásképpen: nagyon sok jó szülésznő van, a Szent Imrében is. Az ügyeletessel néha jobban jár az ember, bár ezt előre nehéz elhinni.
A másodikat a Jánosban szültem ügyeletes szülésznőnél, és jobb tapasztalat volt, mint az első a Szent Imrében Gabinál! A Jánosban amennyire lepusztult a környezet (kivéve a szülőszobákat!!!), kb. annyival jobb a bánásmód. Ja, és nem börtön, ahol az apa napokig nem foghatja, ölelheti meg a gyermekét (kivéve, ha lefizet egy csecsemős nővért).


Vendég

#48 Re: Re:

2014-07-03 13:02

#44: - Re:

Köszönöm, hogy válaszolt, de azt hiszem félreértett engem. Meg sem fordult a fejemben, hogy egy természetességet pártoló nő számára ne lenne fontos a szakmai háttér, az orvosi felügyelet. Ha ezt sugalltam volna bejegyzésemmel, elnézést kérek. Távol álljon tőlem, hogy bárkit is megsértsek meggyőződésében. Én tényleg őszintén tiszteletben tartom, ha valaki így szeretne szülni. Mindösszesen csak annyit szerettem volna jelezni, hogy vannak olyanok is, mint például én, akik viszont másként gondolják, mert mondjuk ha nekem az mondja az orvos, hogy epidurális érzéstelenítést kell végrehajtani vagy beöntés kell és megindokolja, hogy miért, akkor nem fogok ellenkezni, és nem fog nehezemre esni ebben együtt működni.

 

Köszönettel:

Hegyiné K. Dóra


Vendég

#49 Re: önkéntesség :)

2014-07-03 13:14

#35: xy - önkéntesség :)

Teljesen egyetértek!

Ugyanez volt az én tapasztalatom is.


Vendég

#50 Re: Re: Válasz

2014-07-03 17:45

#8: Egy orvos a Szent Imre kórházból - Re: Válasz

Drága Doktornő!

Nagy tisztelője vagyon Önnek, és tudom, hogy szakmai tudása, alapossága megkérdőjelezhetetlen, emberileg is nagyon sok támogatást kaptunk Öntől, mindkét gyermekem születésekor, amiért örökké hálásak leszünk.

A két gyermek születésének körülményei, alakulása között azonban ég és föld volt számunkra a különbség, ami részben annak volt köszönhető, hogy az elsőnél még nem Gabi volt a szülésznőnk. Míg Bende születése nehézkes, szorongással teli élmény volt, magunkra hagyva vajúdtunk egy gépre kötve egy éjszakán keresztül, a fogadott szülésznőnk sem Önt, sem pedig minket nem tájékoztatott a dolgok valós állásáról (bár a gyermek az Ön közbelépésének köszönhetően végül egészségesen, teljesen indokolt rásegítéssel ugyan, de természetes úton születhetett meg), a másodiknál Gabinak sikerült olyan körülményeket, és nem tudom másképpen mondani: olyan atmoszférát , nyugalmat, békét, meghittséget teremteni, olyan támogatást nyújtani, ami számomra lényegesen megkönnyítette, egészen csodálatos élménnyé tette Szonja születését, annak ellenére, hogy korábbi tapasztalataim alapján nem kevés fenntartásom volt.

Én külön örültem annak is, hogy a szülésznőnk az "alternatív" vonalat képviseli, míg Önről tudtam, hogy szükség esetén, de csak akkor, határozottan közbe fog lépni. Számomra akkor ez jelentette a legnagyobb biztonságot.

Egyáltalán nem gondolom, hogy egy szülésnél bármilyen szempont felülírhatja a magzat vagy az anya egészségének védelmét, tisztában vagyok avval, hogy bizonyos helyzetekben tudni kell felelős döntést hozni, ami az orvos feladata. Azonban, amíg nincsen ilyen "vészhelyzet" fontos, hogy a vajúdás a lehető legtermészetesebben mehessen végbe, úgy ahogyan az legjobb az anyának és a babábak is. Meg sem fordult a fejemben, hogy Ön vagy Gabi mindezt másképpen golndolná. Örültem annak, hogy akkor mindketten velünk voltak, és - amennyire én láttam - tökéletesen együtt tudtak működni. Szonjánál szerencsére nem kellett közbelépni, minden a legnagyobb rendben, a saját ritmusában zajlott, egy pillanatig nem éreztem, hogy bármelyikük sürgette volna a folyamatot, miért is tették volna?

Nem kérdés mindezek után, hogy legközelebb is Önt szeretnénk majd választani, de az sem, hogy ezt a petíciót, saját személyes tapasztalataim alapján - és azok alapján, amit az ismerőseim Gabiról meséltek - csak támogatni tudom,

Eddig még senki sem tartotta érdemesnek a petíció szerzőit és támogatóit arra, hogy Gabi elküldésének valós indokait megmagyarázza, határozott idejű szerződésének lejárta igencsak mellébeszélésnek tűnik. Talán Ön megtehetné, ha már belefolyt ebbe a vitába, de azt is megértem, ha úgy érzi, ez nem ez Ön feladata, hanem a kórház vezetéséé. Szeretném azt gondolni, hogy lehet itt valami kölcsönös bizalmatlanság a felek részéről, ami sok félreértéshez vezethetett az idők folyamán, azonban talán nem áthidalhatatlan a nehézség.

Szeretettel üdvözli:

Júlia