Rasszista ítélet!

Szintén zenész

/ #32 Talán tényszerűnek kéne lenni!

2014-05-06 11:02

#29: - Re: Re: Re: Re: Re:

Azokon a településeken, ahol ilyen "zaklatások" történtek, vastagon volt előzménye a dolognak, sok-sok erőszakos, idősek, gyerekek ellen is irányuló bűncselekmény formájában! Ne hogy már sajnáljuk, hogy kicsit megrezzegették őket az egyenruhások!

Vajon őket  hol érdekli, hogy 90 éves embert ver agyon pár száz forintért?! Sehol! Vajon ők nem félnek, rettegnek, szenvednek?! Hol érdekli őket, hogy az ellopott terményért, állatért a másik becsülettel dolgozott és a saját családjának van szüksége rá?! Nem érdekli őket! Vajon hol érdekli őket, hogy a tizenéves kölykük által erőszakkal elvett dolog mennyire hiányzik a másik gyereknek, meddig várt rá, mennyit dolgozott érte, vagy mennyit dolgoztak érte a szülei?! Nagy ívben leszarják!

A normális cigányt senki nem fenyegeti, senki nem bántja, sőt, nagy részük éppen azért tagadja le a származását, mert nem akar közösséget vállalni az olyan  söpredékkel, ahol már az óvodás korú gyereket is megtanítják lopni, mert nem büntethető.

Én éppenséggel egy cigány prímás szájából hallottam, hogy legszívesebben végig menne egy géppisztollyal a helyi cigánytelep utcáin és halomra lőné a sok naplopó, ház előtt üldögélő, ereje teljében lévő férfit. Szóval ennyit a rasszizmusról!

Ezek az akciók nem maga a cigányság ellen irányulnak, hanem a cigányság azon része ellen, akik nem is tudják elképzelni, hogy normálisan, munkából éljenek meg, lopnak, rabolnak, gyilkolnak. Aki meg védi őket, az valószínűleg szintén ilyen életmódot folytat, azért van ennyire felháborodva.

Vajon a normális, dolgos, társadalomba integrálódott cigányok többsége miért nevet jót az ilyen felvonulásokon és mondja azt, hogy "úgy kell nekik"? Vajon a normálisan dolgozó, élő, gyermeket nevelő, környezetét nem terrorizáló cigányoknál miért nem merül fel a munkatársak és a környezet részéről, hogy cigányok? Miért nem foglalkozik ezzel a kérdéssel senki? Miért játszhatnak a gyerekeik együtt a nem cigány gyerkekkel? Miért hívják meg őket a szomszédaik? Miért nem kerülik el őket nagy ívben?

A VÁLASZ EGYSZERŰ: AZ EMBEREKNEK A BŰNÖZÉSBŐL, A MÁSOKAT ZAVARÓ, "CIGÁNY ÉLETMÓDBÓL" VAN ELEGE. TESSÉK DOLGOZNI, TESSÉK A SZEMETET A KUKÁBA RAKNI, NEM AZ UTCÁRA SZÓRNI,  A GYEREKEKET NEM LOPÁSRA, HANEM BECSÜLETES ÉLETRE NEVELNI ÉS NEM LESZ PROBLÉMA, NEM MERÜL FEL A RASSZIZMUS GONDOLATA SEM, SENKI SEM FOGLALKOZIK A BŐRSZÍNNEL, SENKI SEM VONUL FEL SZITKOZÓDVA A HÁZ ELŐTT!