Tiltakozás a kutyák számára mindenhol kötelező póráz ellen

Pittbulltulajdonos

/ #122 Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

2013-11-22 09:35

„Négy kis termetű, befogadott kutyát szeretnék sétáltatni nem forgalmas utcán” – Nincs olyan, hogy”nem forgalmas utca” csak olyan van, hogy közterület. És vedd már észre, hogy ezzel azt diszkriminálod, akinek nem kis termetű és nem befogadott kutyája van. Neked szabad, nekem pittbull tulajdonosnak nem szabad, mert a te kutyád kisebb termetű? Na ne már…
„Ez abszurd baromság!Mindenki a saját belátása szerint döntsön hogy pórázon vagy anélkül sétáltat.Joga van hozzá!” – Nincs joga hozzá!
„Kérek minden tiszta érzelmű kutyabarát embert, ha valami körülményből kifolyólag most nem is tud kutyát tartani, írja alá. Lehet egy életen át "kötél" végén élni?” – Egy életen át nem, de lakott területen/közterületen sétáltatni pórázon megoldható, hidd el.
„miért van az,ha én itt kint a városi parkban lemegyek kutyát sétáltatni,poráz nélkül rohangálnak a kutyáim,mi belefutunk más kutyás pajtiba is és a kutya nem szol....” – Az, hogy te belefutsz más kutyás pajtiba, az egy dolog, de a kutyád ne fusson már bele az általam pórázon sétáltatott kutyába, ha megoldható, köszike!
„azt nme értem hogy Németországban Ausztriában és hasonló helyeken miért kezelik a kutyákat szinte emberként????és itt miért nem???bemehetnek az élelmiszer boltba is itt még a ruházatiba se engedik be őket.” – Ne haragudj, de ugye nem gondolod komolyan azt, hogy az lenne a földi paradicsom, ha a Tescoban és a plázákban kutyák rohangálnának az eladótérben a sorok között póráz nélkül.
„utoljára mikor otthon voltam 8 föt akartam ebédelni meghivni a városomba,azt mondták kutyával nem mehetek be,megemlitettem 8 fö enne,és nem kis pénzt hagynék itt egyböl lehetövé tette a tulajdonos.....nem bánom hogy elköltöztem magyrországrol” – Én sem bánom, hogy elköltöztél, mert elképesztő az a mentalitásod, hogy lefizeted az étterem tulajdonosát azért, hogy a kutyádat bevihesd az étterembe, ahol rajtad kívül még más emberek is szeretnének étkezni úgy. Ha egy vendég megkérdezi, a tulajdonost, hogy miért van kutya az étteremben, ő azt fogja válaszolni, hogy „Ja, hát mert megkentek.” Ezt nevezik korrupciónak barátom.
„Vagy vegyük elő a vadászkutyákat velük folyton törvényt fognak sérteni?Röhejes lesz amint egy vizsla,vagy egy kotorék kutya a póráz végén fog vadászni.” – A vadászkutyák továbbra is póráz nélkül vadászhatnak és továbbra is erdőben, nem parkban vagy az utcán.
„Minden gazda maga tudja, hogy melyik az a kutya amelyiket pórázon kell vinni.” – Tényleg? Akkor ezért van évente több ezer olyan eset, amit be sem jelentenek, hogy póráz nélkül sétáltatott kutyák rátámadnak pórázon sétáltatott kutyákra?
„Ez egy nagy baromság, a dohányosok után most a kutyásokra szállnak rá.” – Igen, vendéglátó egységben ne cigizz és ne vigyél kutyát, és már nem is zavarod az embertársaidat.
„Én biztos, hogy továbbra sem fogok pórázon sétáltatni egy vizslát. Neki lételeme a száguldás, az erdő. Ettől megfosztani olyan, mintha mi nem léphetnénk ki az otthonunkból soha többet.” – Ha az erdőben megbüntet majd a rendőr, akkor szólj nekem és én majd kifizetem a büntetésed.
„Nem a gazdis kutya szokott támadni, hanem az éhes kóbor eb.” – Ez nagyon szépen hangzik, csak kár, hogy nem igaz.
Nekem mentő kutyám, életmentő kutyám, vakvezető kutyám, kistestű kutyám, ártatlan szemű kutyám stb. kutyásoktól azt szeretném kérdezni, hogy ha ennyire kezelhető és képzett a kutyája, miért nem teszi le a vizsgát, hogy póráz nélkül sétáltathasson? Nekem pitbull terrierem van, rendszeresen tréningezem, kutyákkal, macskákkal és más állatokkal, 3 hónapos kora óta van például egy élő nyula, amivel rendszeresen játszanak és még soha nem bántotta. És érdekes, én támogatom a póráztörvényt, hogy az én kutyámhoz, ami még védekezésből sem harap, mert időt szántam a képzésére, ne fusson oda egy póráz nélkül rohangáló, a gazdája téveszméi szerint persze életmentő, vakvezető, stb. kutya.