Petíció az ápolási díj megemeléséért

ápoló családtag a sok közül

/ #62 Az ápolási díj emelése közügy, nem magánügy

2013-03-27 03:28

#56: anikó - Cím 

 Aki az ápolási díjat így ledegradálta a közmunkások bérénél is alacsonyabb szintre, az csinálja végig ezt a munkát úgy, hogy semmilyen segítséget ne kapjon hozzá sehonnan sem anyagilag!

Mert, ha ezt nem éli át naponta, akkor fogalma sincs, hogy hány ember életét tette már tönkre az állam ezzel a hozzáállásával, hogy mindent az ápolási díjon akar megspórolni!

A mérhetetlen pazarlása a felesleges stadionok építésével, felesleges sztárparádékra szánt összegekről, médiának kifizetett díjakról, ami felesleges műsorok készítésére fordít! Amit csak azok néznek, akiknek már nem tellik jobb csatornákra! Nem keresztény ország ez, ahol  pont azokról felejtkezik meg az állam, akiknek a legtöbbet köszönhet, hogy a kórházak, szociális intézmények helyett végeznek szinte ingyen komoly, felelősségteljes, egész embert kívánó munkát!

Nemhogy segítené az ápolási díjon lévők élethelyzetét, legalább anyagi hozzájárulással, de a tisztességes bér elvét sem gyakorolja velük szembe! Egyszerűen ellehetetleníti anyagilag kiszolgáltatottá teszik az ápolókat és családtagjaikat!

Mégis mikor nyitják már ki a szeműket, fülüket erre a témára? Meddig hagyják, hogy a munkahelyeiket elveszítő emberek az ápolási munkát ingyen végezzék, a saját életükről is lemondjanak teljesen?

Milyen képviselők ülnek a parlamentbe? Mert, hogy nem érző emberek az már biztos!

Nincs egy igaz sem köztük, mivel pont ezt a legnemesebb és legtöbb áldozatkészséggel járó munkát nem díjazzák, csak az alamizsna szintjén!

Szégyelhetnék magukat, hogy a legrászorultabb rétegtől vonják meg az életbenmaradás reményét, esélyét!

Csak egy ápoló családtag, aki minden nap megküzd a betege és a saját életének fenntartásáért!

2013.03.27.