mikrobusz útdíj
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Gondolom arra próbált a (szerényebb gyerekszámú) döntéshozó-csapat koncentrálni, hogy:
- visszaszorítsa a fekete-sötétszürke, erősen terjedő személyszállítási fuvarozást, amely a 'telekocsi' címén fut, ill.
- pénzt vegyen be a még mindig meglehetősen ingatag költségvetésbe.. ..
Üdv: zsg.
Nem szoktam politizálni, de ez az útdíj dolog eléggé leverte nálam is a biztosítékot... Ha már megmarad és nem törlik el, legalább a nagycsaládokra legyenek tekintettel, Biatorbágyon több családot is ismerek, akik nem urizálásból, hanem a gyerekeik száma miatt járnak kisbusszal... szóval én támogatom a kezdeményezést, hátha!
Aláírtam, és ezzel a szabályozással nem értek egyet:
Az autópályák bevezető szakaszai az M0 csatlakozástól, ahol a nagy bevásárló központokat telepítették díjkötelessé váltak, és ezekkel együtt az M0 egyes szakaszai is. Ezzel a szabályozással automatikusan visszaterelik a forgalmat a belvárosba, nő a környezet szennyezés az utcákban.
A Nagycsaládosok támogatása csak megint ígéret marad, hogyan közlekedjenek együtt a család. Kérjenek BKV buszt?
Ugyanakkor egyes terepjárók, kisteherautók a D1 kategóriában maradtak, pedig az önsúlyuk meghaladja egy 7 fős családi mikrobusz önsúlyát!
This comment has been removed by the person who wrote it.
Az eredeti elképzelés tudomásom szerint ez volt: "Az intézkedés célja az ország területén átutazó, kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozások fokozottabb bevonása az útüzemeltetés és útfenntartás költségeinek viselésébe." (http://www.nemzetiutdij.hu/Dijfizetes/Kerdesek-valaszok/ 24. pont)
Ezzel nyilván beszivatták a nagycsládosokat (minket is).
Lehetne akár úgy is változtatni a rendszeren, hogy a nagycsaládos kedvezményes áron kapja (pl. NOE tagsággal vagy más igazolással), így mindkét cél teljesülhet (a fenti és a nagycsaládosok támogatása is).
Nyilván nem az Auchan-t akarták szívatni amúgy az M0 díjjal, ugye? :P
kompenzáció
El tudnék képzelni egy olyan változatot, ahol a nagycsaládok kapnának kedvezményt (pl adóból leírható), és nem minden mikrobusz.
A petíció szerintem nem kellően pontos. Nem a 9 fős buszoknak kellene kedvezményt adni, avagy D1-be sorolni, hanem azoknak a 9 fős buszoknak, amelyekre nagycsaládos kártyával váltottak matricát. Egy nagycsaládos kártyával 1 matrica váltható. Szerintem így lenne megfelelő. A petíciót e miatt nem írom alá.
Szerintünk is csak a nagycsaládosok kedvezményét kellene elérnünk és nem az eredeti törvényhozási szándék megváltoztatását. / fizessenek a szállítmányozással foglalkozó kisbuszosok/
Figyelemfelkeltés célja miatt aláírom
This comment has been removed by the person who wrote it.
matricát, így célba érne az intézkedés, na meg a külföldi rendszámmal itthon adóelkerülőket is szankcionálná!
A kis haszonjárművek dupla díja ellen nincs kifogásom. Ez a családi kártya kérdés, hamvában halt! Az összes román, és bolgár autóneppernek egyből lenne ilyen kártyája....
Ilemilemilem
| This discussion has been closed. |