Joghézagok a rehabilitációban!!!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Re:
Nem fellebbeztél? Semmit nem szabad rájuk hagyni, minden szalmaszálba kapaszkodni kell.
Re:
Így már tisztul a kép. A 2004-es 40% az munkaképességcsökkenés volt, ami akkor azt jelentette, hogy nem számítottál megváltozott munkaképességűbek. A mostani rendszer szerint ellátásra - rehabilitációs, vagy rokkantsági - az jogosult, akinél az össz-szervezeti egészségkárosodása eléri a 40%-ot, és - ez fontos!!! - az utolsó 5 évből 3 év biztosítási viszonyt tud igazolni. A határozatban szerepelnie kellett volna, hogy miért utasítottak el. Ha a hiányzó munkaviszony miatt, akkor sajnos nincs mód arra, hogy ellátást kapj. Még a félig holtak sem kaphatnak, ha ennek a feltételnek nem felenek meg.
(off: a %-os értékeket nem összegzik, van egy kiszámítási módszer rá, ha gondolod kirészleteszem mondjuk a facebookon - Bedő Julianna néven megtalálsz. Itt kicsit hosszú lenne.)
Re: Re:
Nem tudtam fellebezni, ugyanis a postán az összes iratom eltűnt, hónapokkal később kaptam kézhez a munkaszerződéseimet és a határozatot, ( posta raktárából, egérrágta, szétszaggatott borítékban ) mikor kivertem a balhét a postán :S A fellebezési határidő rég lejárt addigra.
munka
Sz.M.
Oldal tetején!
Az írás szerzője én vagyok. Viszont ez a hely itt azért jött létre, hogy az Ombudsmann elé, több aláírással adjam le a beadványt.
Nem adatot gyűjtünk. Kizárólag aláírást. Olyan emberek aláírását várom, akik egyetértenek a szövegben leírtakkal. Nem értjük, miért nem szabályozták le törvényileg a rehabilitáció végét, elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a rehab után is súlyosan egészségkárosodott embereket kényszerítsenek szociális segélyből ( álláskereső) való vegetálásra, vagy éppen elpusztulásra.
Ilyen egyszerű ez. Aki nem érti, vagy nem ért egyet, az ne írja alá, de kérem ne rúgjon bele azokba, akik már így is éppen eleget szenvednek egy rossz törvény miatt. Köszönöm.
Re:
Az ombudsmantól természetesen nem törvénymódosítást várunk, hisz nem ez a feladata.
Re:
Re: munka
Álláskereső oldalakon, újságokban keressük, akik még képesek vagyunk megfelelni valamiféle elvárásnak!
Re: Re:
Köszönöm Pityu! A kategóriát nem találom sehol és fogalmam sincs továbbra sem, hogy mi alapján számolnak ki bármit is. Koromhoz képest a 25 év munkaviszony reális. Viszont az öregségi nyugdíj nagyon messze van. Folyamatosan állapotromlás van! Még így is, hogy a szakvélemények felét sem vették figyelembe! :(
| This discussion has been closed. |