Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Hozzászólásokat pedig nem töröltem, ehhez tartom is magam. Nem ülök egész nap itt, nem is olvashattam minden egyes kommentet. Röviden ennyi. Egyelőre.
Re:
Nézd, az ügynek két kimenetele lehet. Az egyik, hogy megmarad pár diák hisztijének. A másik, hogy perre megy a dolog, s ekkor bizonyítanotok kell, hogy az anyag valóban jelentősen különbözött a letölthetőtől, annyira, hogy ez jelentősen megnehezítse a feladat megoldását. Csak azt szeretném, ha belátnád, hogy nem elég mondani valamit és hőzöngeni, hanem szükség van arra, hogy az igazadat bizonyítsd. Bizonyíték nélkül ez csak olyan hiszem ha látom dolog lesz, amire senki nem fog érdemben reagálni, csak ugyanúgy elmondja a maga igazát, mint a hivatalos közlemény. Persze ha nem akartok elérni semmit, akkor elég a morgás meg a petíció, de ahhoz hogy komolyan vegye valaki az ügyet, ahhoz édeskevés. Nyugodtan lehet morogni rám.
Re: Re:
Azon vagyunk, hogy megszerezzük a hanganyagot. Nyilván érezzük, hogy kell a bizonyíték.
Re: Re: Re:
Ennyi. Ez már valami. Ha meglesz, akkor örülnék, ha feltennétek valahová, komolyan érdekel.
Re:
A hivatal CD-n küldte ki az anyagot a letölthetővel megegyező minőségben. A szánalom szerintem az anyagot tré minőségben másoló-átíró-sokszorosító iskolákat illeti.
Rendben! Kérlek hétfőn gyere velem a gimibe, ahol írtam, kikérem a CD-t (mert biztos ide fogják adni), kérek egy magnót és leülsz meghallgatni. Nagyon szeretném bizonyítani, mellettem még jópár diák, és nem 10es nagyságrendről beszélünk. Nekem oly mindegy ki vállalja a felelősséget. Hibázhat az OH, a suli, a kormányhivatal...emberek vagyunk. csak tiszteljük meg egymást azzal, hogy bevallom elbaltáztam, de akkor kompenzálunk... eznem olyan nehéz
Valamit félreértesz. Nem nekem kell bizonyítani, mert én Londonból nagyon nem számítok ezügyben. A hivatalnak, ha perre megy az ügy, a bíróságnak kell bizonyítani a dolgot, mert anélkül bárki azt mond, amit akar. De még egyszer mondom, az anyag, amit a hivatal kiküldött, bitről bitre megegyezik azzal, ami letölthető. Ha számítógépen sokszorosítod, a minőség nem változik. Ha hangkábellel másolod, pl. magnóra vagy más médiára, akkor a cucc torzulhat, vacak százéves magnón pedig akár gyorsulhat is (mivel a felvételkor a magnó lassabban megy, normális sebességen visszajátszva gyorsabb lesz). Ha ez az eset, márpedig úgy tűnik, akkor a hivatalt szidni vagy ellene petíciót indítani jogilag egy öngyilkos dolog. A termek áthallásáról, akusztikájáról, a rossz audio-eszközök minőségéről a hivatal nem tehet, értük felelősségre nem vonható.
Ha teljesen felesleges és értelmetlen dolgot akartok csinálni, akkor persze, hajrá, de csak a problémát teszitek nyilvánosan komolytalanná. Ha van probléma, márpedig ezek szerint van, akkor nem azt a dolgot kéne erőltetni, amiben tuti a bukó, hanem azt, amivel el tudtok érni valamit.
De persze, mindenki úgy csinál hülyeséget, ahogy akar, ha ragaszkodik a hülyeséghez.
Re: Re: Re: Re:
Ha valaki nem hibás, akkor ezt tudja hitelt érdemlően bizonyítani is. Minden, ami ezen túl van, az hiszti.
Re: Re: Re: Re: Re:
Érdekes módon nálunk senkinek sem okozott gondot a hallgatás, amit az online verzióhoz hasonló minőségben játszottak le.
Re: Re: Re: Re: Re: Re:
#64: Madara - Re: Re: Re: Re: Re:
Ez is azt az elméletet bizonyítja, hogy a másolás vagy a lejátszás körül van a probléma, nem pedig a hivatal által leadott anyaggal.
Re:
Hello, úgy tűnik egyedül vagy a problémáddal. A 10.000 diákból...Üdv
Re: Re: Re: Re:
Érdekes hogy a fenti válaszok szerint az ugyanúgy másolt német vizsgaanyag másnap ugyanazon a magnón jól szólt...Akkor mi is volt rossz????
1. Miből gondolod hogy egyedül vagyok? És ez mégis hogy lenne lehetséges?
2. Mindenhol ugyanazt játszották le, tehát ha valahol probléma volt, az a magnó miatt lehetett, nem a felvétel minősége miatt.
Te vissza sem olvasod az előtted kommentelőket?... páran már írták, hogy ugyanazokkal a magnókkal másnap Német volt lejátszva tökéletesen, tehát akkor itt nem a magnók a rosszak...
Tigrisnek van igaza...
A feladatlap több, mint "barátságos". Még a szövegek tárgyát képező festmény, autó képe is rajta van. Korábban, KÖZÉPFOKÚ (!) állami nyelvvizsgán a 90-es évek elején ilyen nem volt: csak a hallásunkra hagyatkozhattunk. Ez az EMELT szintű teszt ehhez képest kánaán. Emelt szinten én nem tennék bele képeket, mert nagyon sokat segít a szöveg kezdeti megértésében. Tessék tudni hallás után megérteni teljesen a szöveget. Nem kötelező emelt szinten vizsgázni. Annak, aki nem profi angolos ott a középszint. Egyébként az életben sincsenek mindig ott kis képecskék, meg félig leírt szöveg, ami segít. Előzetesen meg végképp nincs mód elolvasni egy beszélgetés részleteit. Meg aztán nem mondják el kétszer, szünetekkel a partnerek, hanem elhadarják és érts meg belőle valamit, ha tudsz. Ez van sajnos, a világ már csak ilyen. Szóval, nem kéne annyit panaszkodni, hanem kicsit többet hallgatni angol szövegeket, filmeket, stb. különböző dialektusokkal is akár. Ennek ma már semmi akadálya nincs (amikor nekem kellett a rendszerváltás után nem sokkal a fent említett vizsgára készülni, akkor szinte semmi nem volt: internet és TV csatornák is alig "Sky ONE", meg ilyenekre emlékszem elvétve, amiben unalmas politikai műsorok mentek csak) tele van az internet érdekes hanganyagokkal, filmekkel, stb. ingyenesen. Mi akkor vettük a felkészítő kazettákat, meg másoltuk, kincsként, a nyelvvizsgára, örültünk, hogy volt valami...
| This discussion has been closed. |
Re:
#49: Netistri -
Akkor tőled is várom azt az anyagot, amit hallottatok. Mert ha hallottátok, akkor valahol léteznie kell, nem?