Kérjük, ne vegyen részt a budapesti Városliget tönkretételében!


Vendég

#1

2014-02-28 20:21


A Városliget Budapest egyik büszkesége. A fővárosiak többsége keresi fel naponta, a sok zöld, az évszázados fák kellemes kikapcsolódást nyújtanak. Miért kell mindent megváltoztatni, tönkretenni?
Borcsi

#2 re

2014-02-28 21:06

#1: -

Sajnos a fák, a lakosság egészsége,kikapcsolódásanemérték a szemükben. Csak a betonba zárt régiség.

 


Vendég

#3

2014-02-28 22:17

Csak a testemen át irthattok fát !!!

Vendég

#4

2014-02-28 23:13

Szívesen részt veszek bármilyen szervezésben. Harminc éve itt lakom, a Ligetben nőttek fel a gyerekeim. Ne hagyjuk!
Béka

#5

2014-03-01 10:30

A békák nevében, akik alól pont most akarják lecsapolni a mocsarat! Hé, mi is itt vagyunk, napi Liget-használók, kocogók, kutyasétáltatók, bringások, fűben heverők, babakocsit tologatók, tollasozók, árnyas fák alatt olvasók, unokával avarban sétálók, játszóterezők, szerelmesen andalgók, kacsát etetők, piknikezők, napozók, minket ki kérdezett meg, hogy adjuk-e a parkunkat?
pili

#6

2014-03-01 11:36

Ugyan tizenkét éve nem vagyok budapesti lakos, de életem első negyvenhat éve így vagy úgy, de a Ligetben és közvetlen közelében telt el. Minden fa és bokor "személyes ismerősöm", "nevét is, virágát is tudom", tudom, hol fordult a huszonötös, mikor óvodába vittek a szüleim, tudom, hogy csikorgott a tó melletti kanyarban az egykocsis földalatti kereke az Állatkert megálló és a végállomás között, halottak napján mindig vittünk virágot Fuit bácsinak (ahogy akkoriban hívtam), és hatévesen otthon sorba állítottam a székeket, sámlikat, és én voltam a ligeti mikrobusz idegenvezetője, magyaráztam a "mögöttem ülőknek" a Hermina kápolna meg a Közlekedési Múzeum történetét, meg szinte szó szerint az egész Ligetét, (utána évtizedekig idegenvezetősködtem, majd tanítottam a szakmát), a Vásárban ettem életemben először spanyol ételeket a BNV spanyol pavilonjának éttermében (spanyol szakos tanár vagyok), demizsonnal hordtuk haza a Széchenyi fürdő ingyenkútjáról a "büdösvizet", és a fák alatt, a Lenin szobor mögött voltak a legnagyobb levelek a platánfák alatt ősszel, itt lehetett a legszebbeket gyűjteni. Ragaszkodom hozzá, nem megrögzött konzervativizmusból, hanem mert pótolhatatlan érték, éppen eléggé lepusztult állapotban van, éppen értékmegőrzés lenne a feladat, nem a kevés megmaradt kincsnek az oktalan és indokolatlan elpusztítása.


Vendég

#7

2014-03-01 14:41

Az oxigén (amit a fák, növények termelnek) fontosabb mint még egy beton épület. Rossz idő estén is.

Vendég

#8

2014-03-01 18:07

Sajnos ugyan ez a helyzet a Népligettel is!
A Népligeti terveket is hallottam.
Máshol parkokat létesítenek, nálunk a zöldterületeket elveszik,
sportlétesítmények,csarnokok , parkolók építésével.
A Népligetet is meg kéne óvni!

Vendég

#9 csak úgy

2014-03-02 10:18

Az az érzésem, hogy Budapesten a látogatottsághoz képest sok is a múzeum. Ez önmagában nagy baj, de ez a látogatottságra vonatkozik. Tisztelt államunknak nem az lenne a dolga, hogy újakat létesítsen egyéb szépségek lerombolásával, hanem az, hogy a meglévőket támogassa. De nem úgy, hogy a múzeumokat kényszeríti olyan jegyárakra, hogy még jobban csökkentse a látogatottságot, hanem a polgári réteg hozzáférését tenné lehetővé. Ha egyáltalán ez a réteg létezik még.
Ergo, maradjon a Városliget, teljes erőmből ezt támogatom.

Vendég

#10

2014-03-02 11:12

Építsenek, de ne oda!!!
Dráma

#11 Tények

2014-03-02 12:03

Mindenki láthatja miről szól ez, csináljunk minnél nagyobb felfordulást, juttassunk munkát, megrendelést, szolgáljuk ki a klientúrát.
Van a ligetben annyi múzeum már most, amiből CSODÁKAT lehetne kis munkával ÁT építeni, mindegyik küzd valamivel, leginkább a forráshiánnyal és saját nelső elmaradott álapotaival, de nem, ide tökúj rémálomépületek kellenek, na vajon miért.
ha csak ennek az összegnek a kis töredékét megkapná a létező közlekedési múzeum, és tényleg el lenne költve az intézményre, nem luxusautóra, prémiumra, meg vissza a pártkasszába, európai hírű múzeumot lehetne faragni, de ez igaz az összes többi,. inkáűbb csak időszakos kiállitásaiban látogatott, egyébként ürességtől kongó intézményre.

Ott az a szégyenletes állapotban felhagyott vásárváros, ex hungexpo, egy része romkocsma, más része már 20éve is omladozó faházak és a rohado szocializmus legszebb hagyomáynai szerint mindeféle "ez volt kéznél" feleslegből barkácsolt "putrik". Oda miért nem lehet tenni ezt az egész rémálmot, minnél több ősfa, fasor, zöldterület megmentésével, kikerülésével?
Van a ligetben annyi kisebb-nagyobb épület, vagy azoknak a helye, pl a nagyrét mögött volt valaha egy komplett ókönnyűszerkezetes sátorépület, az alapjai és a fák elhelyezkedése még mutatja hol..
Van különböző korból származó mindenféle, általában 3cm porral az ablakukon rothadnak, embert nem látok hétszámra ott..miért?!?
Ott a vidámpark, amit hamár totál tönkretettek, csődbevittek, amblokk odaadnak az állakertnek, ami kb anynit csinál, hogy a kész szerkezetek, tetők, stb alá állatkifutókat "tákol", az adott utak, lerobbant épületek, stb maradnak. Ez nem keveset árt egyébként az állatkert összképének is, ami egy nagy múltú intézmény, igy meg egy idegen entitást befogadott szörnyszülötté válik. Már a régi "kisvidámparkot" sem tudták szervesen integrálni, tehát a vidámpark területéből, pláne "hátulrol" is számolatlan hektárokat lehetne "kiszakítani" minden probléma nélkül, hamár MUSZÁJ építeni.

Vagy költenék inkább a pénzt a foltokban felgányolt, már megint kvázi működésképtelen jégpálya és tó európai szintű rendbehozására, ne egy mocskos kutyaúsztató betonlavór legyen a tó, hanem tényleg hozzák annyira rendbe és gondozzák(!), hogy kellemes legyen sétálni, neadjisten visszaállíthatnák, hogy körbe lehessen csónakázni, valaha voltak ilyen "napozóstégek" is a tóban, meg lehet nézni most egy enyhe tél után is, hogy néz ki.......!!
Lennen itt mire költeni, ha nem ez lenne a koncepció, mint minden politikai irányzat esetén 25éve, MOST mit tudok nagyot szakítani, nagytomodnani, nagyotkampályolni, 2év mulva meg már a kultúremberek is bokorba csinálnak ,mert egy vécésnénire, egy parkőrre, két egésznap sétálgató közterületesre, egy kertészre, semmire, senkire nincs forrás, sajnos nehéz a helyzet, hű..
Ilyenkor meg számolatlan milliárdok agyatlanul elszórva, kidobva az ablakon!
Annyi felesleges épület, félig vagy teljesen üres beruházás van, pont a liget közepére kell még pár nagy böszme ház. Ott a volt cet, amit nagynehezen befejeztek és gyorsan átkereszteltek, kong az ürességtől, de ha kicsit keresnék, ponteciálisan felhasználható, építési ár töredékért is kapható, lerohadóban lévő épületek és félbehagyott építkezések százait találnám városszerte.



Vendég

#12

2014-03-02 13:38

A tervezője azt mondja, hogy ez már nem szakmai ügy. Valóban. Ez már politikai üggyé nőtte ki magát, valaminek az elutasítása. Az arrogancia, az átgondolatlan, hatástanulmányok nélküli tervezés, a nemzeti értékeink elherdálása elleni petíció ez.
FUIT
Vendég

#13 Álmodozások kora a romokon

2014-03-02 14:01

Mivel minden nap ott járok,látom a teljesen lepusztult parkot,Vajdahunyadvárat, a legnagyobb szégyent a" Magyar Művészetek Háza" nevű romot.
A térdig érő szemetet a Műcsarnok mögött,
a "nemzetközi buszpályaudvar"-t a parkolóban. Azt,hogy a jégpálya alig működött az idén.
Rabló mozgóárusok nyüzsögnek minden sarkon (400 ft-ot kérnek a külföldiektől, egy üveg vízért)
Rendet kellene csinálni,és főleg meg is tartani azt,és nem gigantikus tervekről álmodni.
Kitáblázni,de este is láthatóan, hogy merre van a Széchenyi Fürdő,oda tényleg mennének a látogatók, ha megtalálnák.
A Petőfi Csarnok olyan,amilyen, azt is lehetne renoválni és megtalálni a funkcióját. Nem rombolni, hanem a meglévő épületeket felújítani.
Betiltani a Városligetben májustól- októberig minden hétvégén zajló népünnepélyeket,amik után a kevés zöld is szemétben áll.
Ez a szegény ország addig nyújtózkodjon,ameddig a takarója ér. A meglévő értékeit tartsa rendben. AZ is elég nagy feladat.


Vendég

#14

2014-03-02 14:09

Eltakarodik a fidesz, és a shlepje a Ligettől de azonnal mert itt is polgárháború lesz!!!

Vendég

#15

2014-03-02 16:38

Ez a Budapestiek egyik utolsó zöld területe. Most azok nyúlnak hozzá akiknek semmi közük nincs hozzá.
Kötelező lenne megkérdezni a Budapestieket is erről.
El a kezekkel a Városligettől! Elég a város rombolásból!

Vendég

#16

2014-03-02 17:08

Itt lakom, a Ligetre néz az ablakom !Gyerekkorom óta ez a szűkebb hazám;kétszer elköltöztem,de tavaly harmadszor is visszaköltöztünk,igaz már nem ugyanabba a lakásba,de majdnem...!a feeling u.a.Adják vissza a Liget eredeti részét:"felvonulási tér":fásítsák be a tankok vonulási helyét,25-ös villamos, a kétszer egysávos Ajtósi Dürer soron,meg a Herminán(azért sor,mert nem autópálya,mint jelenleg),a botanikus kertet állítsák helyre,vigyék el a Pecsát a megfelelő helyre,a tavat meg csinálják meg koripályának,mint anyáink idejében(még a híd alatt is volt jég,nyáron meg az egész tóban víz volt)na,ha még néhány ilyen pihenésre alkalmas helyet kialakítanak és a zenebonákat kitiltják az egész Ligetből,akkor el lehet mondani,hogy mindez a városi emberek stresszmentesítését szolgálja.Hát,ha még a madarakat is lehet újra hallani csicseregni!-ez jelenleg lehetetlen a pokoli forgalom miatt!

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2014-03-02 17:48



Vendég

#18

2014-03-02 18:58

Múzeumi negyed egy helyen. Egy látogató nem tud egyszerre sok múzeumot meglátogatni.
M. Levente

Vendég

#19

2014-03-02 19:10

Miért nem lehet inkább bővíteni a zöldterületeket, mint a meglévő keveset túlterhelni?
littus

#20

2014-03-02 20:19

Egyre kevesebb Budapesten a zöld park, ahova még "kimehetnek" a városlakók!!!Kiirtják a sok fát és nem ültetnek helyébe. Pusztítják a környezetünket!
Meg kell állítani ezt a barbár pusztítást. Nem értem hogyan engedheti a városépítész gárda, hogy minden beépítsenek? Mindenben csak a politika győz , szakértelem NÉLKÜL!!!
littus

#21 Re:

2014-03-02 20:29

#6: pili -

Teljesen egyetértek Veled! Ott jártam iskolába "Május 1 úton" mai Herminán, később a T.B. Gimnáziumba, és rengeteget jártunk ki torna órákon is. Oda jártunk randizni....stb. Nem volt túl nagy így sem a Városliget, de felejthetetlen élményeket nyújtott. Volt bicikli KÖZLEKEDÉSI PARK lámpákkal, ping-pong asztalok, labda pályák, vakoknak sétáló pihenő park, ...és még sorolhatnám.

NEM SZABAD ENGEDNI, HOGY TÖNKRETEGYÉK EZT IS!


Vendég

#22

2014-03-02 20:30

Ne betonozzák le!

Vendég

#23

2014-03-02 20:51

Szólj hozzá!...
tamas.jakabfy

#24 A zöld pusztítása helyett a rozsdazónába!

2014-03-02 21:02

Vigyük a múzeumi negyedet a rozsdazónába, a Józsefvárosi pályaudvar területére! http://jakabfytamas.blog.hu/2013/12/08/legyen_a_muzeumi_negyed_a_jozsefvarosi_palyaudvar_teruleten

Vendég

#25

2014-03-02 23:16

Újabb Tabán... ezeknek csak a pénz számít.