Ne a puskádat kapd elő, hanem az érveket!


Vendég

#1

2014-01-09 12:48

Petíció !!!!!!!!!!! Írd alá !!!

Vendég

#2

2014-01-09 13:34

Egyetértek a petícióban leírtakkal!
Bosco

#3 petíció

2014-01-09 13:35

Írjátok alá minél többen!

Vendég

#4 Ne a puskádat kapd elő, hanem az érveket!

2014-01-09 13:39

Egyetértek a petícióban leírtakkal!

Vendég

#5

2014-01-09 14:22

Azon kívül, hogy jól láthatóan kitáblázzák a vadászterületeket....azokon kívül szintén ne legyen joguk löni! A másik fontos dolog pedig, hogy ittasan ne legyen szabad lövöldözni...aki pedig ezt teszi, rögtön veszítse el a vadászengedélyét!
tisztán látó

#6 Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben lenne

2014-01-09 14:24

Már ne haragudjatok, de az erdőben a vadak érdekében talán nem kéne a pórázról levenni a kutyát és ez igaz a mezőre, legelőre is.
Ezek a kutyák nem a vadász áldozatai, hanem a felelőtlen gazdáké, akik nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó szabályokkal. Állatnak felügyelet nélkül semmi keresnivalója sem közterületen, sem más magánterületén. Ha közterületre, vagy más magánterületére viszitek, akkor ne vegyétek le a pórázt és nem lesz semmi probléma.
A ki-ki járogató, vadászgató falusi, városszéli kutyának sincs keresnivalója az erdőben, itt szintén nem a vadász a felelős, hanem az állat gazdája, aki megint csak nem tarja be a jogszabályok azon rendelkezését, hogy állatot úgy kell tartani, hogy az felügyelet nélkül ne tudjon a gazda birtokáról kijutni.
Pórázon, gazda mellett lévő kutyát még sosem lőttek ki, úgyhogy jobb lenne a kedves gazdik felvilágosításába fektetni az energiát, hogy tisztában legyenek az alapvető dolgokkal.
HA PEDIG VALAKI FELELŐTLEN GAZDA, AZ NE AKARJA MÁSRA HÁRÍTANI A FELELŐSSÉGET!
Szami

#7 Re: Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben lenne

2014-01-09 14:32

#6: tisztán látó - Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben lenne

Ne haragudj, de kb.8-9 éve egy pórázon lévő huskyt lőttek ki, akit a kisgazdija sétáltatott, a szülők meg a gyerek mögött voltak. És ha a gyereket találják el azok a szemetek?


Vendég

#8 Re: Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben lenne

2014-01-09 14:47

#6: tisztán látó - Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben lenne 

 már te ne haragudj, de a pórázt inkább arra kellene tenni, aki kitalálta...van olyan kutya, bármennyire is hihetelen, aki nem támad a vadra akkor sem ha az 10 méterre szalad el tőle illetve ha rászól a gazdája, nem is figyel rá...látszik hogy nincs kutyád vagy egy vagy azon kutyatartóknak, akik csak a póráz végén repülve tudnak fegyelmezni... a felügyelet NEM a pórázt jelenti, ahnem a jelenlétedet és a figyelmedet, és volt már rá példa, hogy a gazdától 10 méterre egymással (nem a vaddal) játszó kutyáit lőtték ki valakinek, szóval jobb lenne nem ezen orvgyikosok pártját fogni.


Vendég

#9 Re: Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben lenne

2014-01-09 14:52

#6: tisztán látó - Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben lenne

Az erdő nem magánterület Te nagyon .... ! Ide eddig is mindenki kihozhtatta a kis kedvencét! Csillebércen konkrétan tavaly óta kutyaiskola is van. Tegnap mégis itt lőtte egy kutyát.

Volt már rá precedens, hogy pórázon lévő kutyát lőtte ki, szóval mielőtt osztod az észt, talán nézz utána a dolgoknak.

Az, meg hogy ki és milyen petíciót ír alá, egyéni belátás kérdése.

 


Vendég

#10 Re: Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben lenne

2014-01-09 15:00

#6: tisztán látó - Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben lenne

tisztán látó, ha már olyan tsiztán látsz, akkor itt a törvény:

 

NEM LÉTEZIK OLYAN TÖRVÉNY, HOGY A VADÁSZ BÁRMIKOR ÉS BÁRHOL LELŐHETI A KUTYÁT. Értem én, hogy az egybites kis agyatokba csak annyi ment bele, hogy van olyan helyzet, amikor igen, de az körülbelül annyira szélsőséges, mint amikor egy rendőr lelőhet egy embert. A törvény szerint egy kutyát akkor lehet kilőni, ha:

- vadat űz
- a vadra nyilvánvalóan veszélyt jelent
- nem akadályozható meg, hogy a vadban kárt tegyen
- nincs a közelben gazdája, vagy nem tudható, ki az.


Vendég

#11 Re: Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben lenne

2014-01-09 15:02

#6: tisztán látó - Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben lenne

futtatókon kívül elvileg már kb sehol sem engedheted el az ebet. láttál már futtatót? a miénk komkrétan balesetveszélyes. mióta utáljuk annyira a kutyákat, hogy kitiltjuk őket mezőkből, erdőkből, parkokból, tavakból, mintha nem is a természet rászei, hanem furcsa idegenek lennének.

kmnikolett

#12 Aláírtam, de teljesen felesleges :-(

2014-01-09 15:12

Miért gondolják itt némelyek azt, hogy az erdő csak a vadaké meg a vadászoké????????
Szinte mindig a kutyasétáltató személy vagy családi kirándulás alkalmával történnek a kilövések, amikor a kutya csak szabadon sétál, ugrándozik, szaladgál a gazdi felügyelete alatt!!!
MÉg is, hallottatok már olya, hogy ezért elítéltek egy vadászt?? Én nem..... :-(
Hiába próbál itt bárki kompromisszumot kötni egy ilyen réteggel, aki azt hiszi az övék a világ és ők bármit megtehetnek...szórakozhatnak azzal, hogy másoknak fájdalmat okoznak, és élvezhetik, hogy gyilkolnak... Mi másért öldökölnék a vadakat is? Azért, mert élvezik...a puska az, ami a férfiasságukat meghosszabítja :-)
Aláírtam a petíciót, de teljesen felesleges, mivel a vadászok minden esetben azt vallják, hogy űzte a kutya a vadat... :-( bizonyítsd be, hogy nem így volt...
Az ővék, a társadalomnak egy olyan része, ahol bármit megtehetnek, hiszen ezek az emberek a jómódúak kasztjába tartoznak, pénzük, mint a pelyva...és ki is állnak egymás hazugsága mellett is...
KÉrdezem én, ki merné ellenőrizni azt, hogy ittasak-e vadászat közben???????????
Na, látjátok?
NÉhány évvel ezelőtt már hoztak egy olyan rendeletet, hogy nem lőhetik ki a kutyákat....
Talán 2 hónapig élt a rendelet....VISSZAVONTÁK!!!!
Voltak, akik lobbizzanak érte...
tisztán látó

#13 Re: Re: Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben len

2014-01-09 15:38

Természetvédő

#14 Re: Re: Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben len

2014-01-09 15:50

#8: - Re: Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben lenne

Nem kell rátámadni egy vadra ahhoz, hogy elpusztuljon a felelőtlen gazdi miatt. Az is elég, ha a kutya odaszalad egy emlős kölyökhöz az erdőben és kíváncsiságból megszagolja, az anyja odamegy, megérzi az idegen szagot a kicsin és többé nem fogadja el, magára hagyja és az apróság hosszas kínok után éhen, vagy szomjan hal!


Vendég

#15

2014-01-09 15:54

De szép is lenne, ha foganatja is lenne ennek a peticiónak!
erdőtulajdonos

#16 Re: Re: Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben len

2014-01-09 15:54

Mikibá
Vendég

#17

2014-01-09 15:54

Nagyon nagy szükség van rá, mivel egyre többet olvashatjuk, hogy ugyan vétett a kutyus gazdája is , de ez még nem ok a mészárlásra! A fegyveres vadász az nem isten, de ha annak képzeli magát akkor adja vissza a fegyverét és kezeltesse magát ! Köszönöm, hogy meghallgattak! Mikibá

pokerarc

#18 Re: Re: Re: Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben

2014-01-09 16:07

#13: tisztán látó - Re: Re: Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben len

Ha van is feljelentés - volt néhány az elmúlt években -, annak nincs következménye, mert a vadászok mindig megvédik egymást és azt állítják, hogy a kutya igenis kikerült a gazda felügyelete alól és zavarta a vadat, tehát jogszerű volt a lelövése. Az ellenkezőjét pedig nem lehet bizonyítani. Mint ahogy igazából azt sem, hogy úgy történt, ahogy a vadászok mondják, de a hatóságok minden esetben a vadászok vallomását fogadják el, annak ellenére, hogy a vadászoknak fűzödik közvetlen érdekük az igazság torzításához, mert azon túl, hogy a szabálytalan fegyverhasználat miatt büntetést érdemelnének, még az esetenként igen értékes kutya árát is meg kellene téríteniük.

Mikibá

#19 Re: Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben lenne

2014-01-09 16:10

#6: tisztán látó - Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben lenne

Tisztán látó ! Te még sem vagy igazán tisztán látó! Amit leírtál az fél igazság! Nem indokolja a mészárlást! Itt nem a szabálytalanságot kell felnagyítani, ha nem a Tiszteletre méltó vadászok hozzá állását kellene jó alaposan kivesézni! Valamikor a vadászok csak a ténylegesen ártó kutyákat "selejtezték". De az újabb rendelkezések miatt egyesek vérszemet kaptak és válogatás nélkül "gyilkolják" a kutyákat. Nem teheti meg egy fegyveres személy, hogy kihasználva fölényét, megtorlást, számla kiegyenlítést vagy esetleg haragból, teljesen indokolatlanúl végezzen akár egy kutyával is. Idő kell az embereknek, hogy átáljanak, megszokják az újat és saját érdekükben jobban kerüljék a konfliktust. A kutyák nagy százalékban nem "dúvadok", sőt vannak amelyek, ha meglátnak egy szarvast , inkább elszalad. Fegyelmezettek a kutyák nagy része, pld. border colie , nem rég kilőték,"meggyilkolták" pedig tudvalevő, hogy ez a fajta jól irányítható, nevelhető. A Tisztelt vadász úrak elvitték a tetemet, hogy ne legyen ellenük bizonyíték! És tényleg nem bizonyítható! De az ilyen és ehhez hasonló események, gondolkodásra késztetik az embereket, bizalmatlanság,gyülölet, stb.Köszönöm, hogy meghalgattál . Mikibá   / A tegezés ,ha sértő akkor megkövetlek./


Vendég

#20

2014-01-09 16:19

Egyetértek azzal, hogy ideje lenne megrendszabályozni a maguknak túl sokat megengedő puskásokat (szándékosan nem írom, hogy vadászokat, mert én csak azt tekintem vadásznak, aki elsősorban a természet védelmét tartja szem előtt, és felelősséggel használja a fegyverét).
De ez a petíció így komolytalan. Ki a címzett? Kinek fogják ezt átadni, ha az aláírások száma elér egy bizonyos számot, vagy már láthatóan nem változik jelentősen? És konkrétan milyen intézkedést vár a petíció irója?
Ugye azt senki nem gondolja komolyan, hogy attól, hogy összegyűlik 500-1000-5000-.... aláírás, és ezt valahol közzéteszik, attól azok, akik indokolatlanul lelőnek egy kutyát egy jogszabály téves értelmezésére hivatkozva, egycsapásra meg fognak változni.
Változást csak az eredményezhetne, ha a jogalkotó - ugyanaz aki a jelenlegi jogszabályt hozta - pontosítaná a jogszabályt és konkrét szankciót fűzne ahhoz, ha azt mégis megsértik. És természetesen a bizonyítás terhe, hogy a szabályoknak megfelelő körülmények között lőttek le egy kutyát, a "veszélyes üzemet" azaz a puskásokat kell, hogy terhelje.

Vendég

#21

2014-01-09 16:19

Büszkén vállalom a nevem,mert ez nem mehet így tovább!!!!!
Mikibá

#22 Re: Re: Re: Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben

2014-01-09 16:26

#14: Természetvédő - Re: Re: Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben len

Tisztelt Természetvédő! Ezt a bemagolt szövegetmár a kisiskolában is tanultuk! Jelenleg sehol nem publikus, hogy itt is ,ott is ez történt volna. Vadászok még a szaklapokban sem igen panaszkodtak erre. Viszont a "kutyagyilkosságok" keményen felkerültek a terítékre! Vajon miért ???  Üdv. Mikibá

Lvica

#23 Re: Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben lenne

2014-01-09 16:33

#6: tisztán látó - Inkább felvilágosítani kéne a szabályokról a felelőtlen gazdákat és minden kutya életben lenne

Azért megjegyezném, hogy elég meredek azt állítani, hogy gazda mellett haaldó, pórázon lévő ebet még sosem lőttek ki. Gondolok itt az azóta öngyilkos lett dunaújvárosi elmebetegre pl, aki az ablakból lőtte ki a pulit a város közepén. Vagy a nemrégiben előfordult esetre, mikor a gazda magánterületén lőtték le a kutyáját. Attól, hogy te nem tudsz valamiről, még nem biztos, hogy nem létezik.


Vendég

#24

2014-01-09 17:08

Teljesen egyet tudok érteni a leírtakkal annak ellenére, hogy nem szoktunk erdőben, erdő mellett sétálni. Nagyon utálnám, ha valami tökéletlen lelőné a kutyámat!

Vendég

#25

2014-01-09 17:20

2 kutyámta ölték meg eddig "vadászok" Most én jövök!!!!