Védjük meg a Normafát! Normafa - Természetesen!

Felháborodott zuglói
Vendég

#76 Fideszes Sukoró?

2013-10-03 09:20

#57: -

Tisztelt volt miniszter úr!

Egyrészt felháborít, ahogy volt miniszterként ilyen jelzőkkel illeti a honpolgárokat. Másrészt ezek az emberek épp nem fognak odajutni az önök által támogatott bérletes sportmegoldásokhoz. Aki nem jár a Normafához most kirándulni, az akkor pláne nem fog, ha fizetős sípályákat építenek. Mert ne legyenek illúziónk, ezek a beruházások nem a köznépnek fognak szólni és nem sokgyerekes családoknak. Főleg azért, mert már egy állatkerti látogatás is egy vagyonba kerül. Ezt a pénzt inkább arra kellene fordítani, hogy az iskolai osztályok - ahogy annak idején, a rendszerváltás megszorításai előtt mi is - valóban ingyen tudjanak heti egyszer uszodába és sportintézményekbe járni. És ezek ez intézmények már megvannak, nem kell újabb uniós pénzeket erre lenyúlni, mert erre megy ki az egész. Mi anno a Margitszigeten szigetköröket futottunk és gimnasztikáztunk. Kevés pénzből jól karbantartottak voltunk. És a logika is fura, pláne női szemmel, mert az ön által említett, jólétben élő nyugati országokban ott van az Alpok. Az Alpokban sípálya van, természetesen, mert ott a hó az év nagy részében. Ez olyan mintha az Alpokban egy műhortobágyot építenének, kilenclyukú híddal. Teljesen irreális. Önöknek nagy a felelőssége. Mert az eddigi "munkájuk" miatt jutottak az ön által lekicsinylett fiatalok oda, ahol vannak. Egyébként nem lehet kategorizálni, mert a jólétben élő tanulók ugyanúgy az ön jelzőivel illethetők. Pedig ők eddig is megengedhették maguknak ezeket a sportolási lehetőségeket. Ahhoz, hogy mi a nyugati jóléti országok közelébe érjünk, ahhoz nem sípályák kellenek.

Uram, ön látja át a legjobban, hogy hány mély nyomorban élő család van ebben az országban. Ha ilyeneket ír, akkor ön tájékozatlan vagy csak azért írta a kommentjét, hogy beosztása révén súly legyen a latban.

Milyen érdekes, hogy azok a bizonyos fejlett nyugati polgárok épp Erdélyben keresnek érintetlen és beépítetlen területeket és vásárolják meg, például Charles herceg, mert náluk már egyre kevesebb az ilyen csodás hely. Nekünk még van egy pár, lásd Normafa, Pilis, Óbudai-sziget, de nem tudni meddig.

Erkölcsös magatartással, példamutatással kell a mai fiatalokat és az elkövetkező generációkat felnevelni, tanítani. Ez nem pénz kérdése. Épp a nyugati világ majmolása, a szennyes tévéműsorok átvétele, a pénz utáni hajsza és annak reklámozása, a szülők teljes kizsákmányolása, az értékrend elferdítése tette a ma fiataljait olyanná amilyenek. Ha húsz év alatt kialakul egy betegség, akkor annak legjobb esetben is húsz évig tartó gyógyítás az ára.

Ahhoz, hogy legalább a következő generációk megfeleljenek az önök elvárásainak pénz kell, de nem sípályákba fektetve. A családok nagy része évek óta nyaralni sem tudott elmenni, egy mókuskerék az életük. Az áfa a szegények és nyugdíjasok plusz adója.

Szomorú leszek, ha átviszik ezt a tervet, de nem leszek meglepve. Ez az ország még mindig a lejtőn van, lejtmenetbe kapcsolva.

Felháborodott zuglói

#77 Re: Normafa petició

2013-10-03 09:24

#51: természetjáró vendég - Normafa petició

Fel vagyok háborodva, ha fákat képesek kivágni ezért a hóbortért, nem tudom másnak nevezni. A fák értékesebbek mint mi emberek. Évtizedekig állnak és tisztítják az ember által mérgezett levegőt. És mit tesz az ember? Az úgymond fejlett nyugat szemetét eszi, ugyanezen nyugat szemetét nézi a tévében, szemetet termel. És a nagy nehezen termelt pénzét a szennyes nyugatnak adja, hogy abból valamennyit visszacsorgassanak nekünk, hogy kivágjuk a fákat és még több szemetet termeljünk. Agyrém!

Felháborodott zuglói
Vendég

#78 Re: Re: Normafa petició

2013-10-03 09:40

#54: la - Re: Normafa petició

Tiszteletlen hozzászóló! Te biztos a számítógép előtt ülsz éjt nappallá téve, hogy ilyen hasonlatok jutnak csak az eszedbe. Biztos nem jártál még soha a Normafánál, pedig értékesebb időtöltés lenne. Mert lehet, hogy te nem bukdácsoltad át az iskolaéveidet, de erkölcsileg egy nulla vagy. Van egy volt miniszter itt az oldalon, aki épp a te fajtádat próbálná megnevelni, sípályák építésével. Hát nem hiszem, hogy ez lehetséges lenne.

Másrészt a szegény sivatagi népek, fa nélkül és iskolázottság nélkül is értékesebbek mint te, aki csak a szemetet termeled és minden lélegzetvételed méreg a Földnek.

Üsd már fel kérlek, a tankönyvedet és nézd meg azt a részt, ahol a Földet, mint ökológiai rendszert tárgyalják. A sivatag fontos része az ökoszisztémának. És azért van ott oxigén, mert a rendszer megtermeli oda is. (A Rendszer, amit az ember nap mint nap gyengít.) Ahogy a Pestieknek a környező hegyek erdei tisztítják a levegőt. És tény, hogy a nappal előállított oxigén nagy részét éjszaka el is használják a fák, de mégis nem élhetünk nélkülük. Te ne tudnád ezt, okostojás, kockafej.

Zöld demagógia, milyen szótársítás ez?! Ez nem "fejlett nyugat"-centrikus hozzáállás. Mert ott már kezdik értékelni a zöld környezetet, csak az ide vagy húsz év múlva fog begyűrűzni. És tudod, hogy miért értékelik, mert a sajátjukat már tönkretették és most érzik a hiányát.


Vendég

#79 Re:

2013-10-03 10:02

#47: -

Ez a komment *5-öst érdemel.

Lehetőleg a terv kiagyalójának a kertje végében legyen a lejtő alja. A garázsa parkoló a sípályához. A felvonó a hálószobája mellett legyen. A szeméttároló pedig a konyhájában.

Hogy a mi pénzünkön képesek ilyen agyatlan tervek kitalálására! Olyan hosszú az Andrássy út, annyi lámpaoszlop van rajta... Tovább is van, mondjam még?


Vendég

#80 Re: Re: Re: Normafa petició

2013-10-03 10:04

#69: természetjáró vendég - Re: Re: Normafa petició

Remélem szabad országban. De ha az ehhez hasonló tervek megvalósulnak, akkor kételkedem majd ebben.


Vendég

#81 Re: Re:

2013-10-03 10:10

#49: la - Re:

Valóban lenyomja. A kínai lakosság 90%-a él mély nyomorban. Olyan körülmények között, ami itt a legsötétebb kommunizmusban sem volt. Óriási lég- és környezetszennyezés. Persze a hírek ezen része nehezen szivárog onnan ki és majd azon hírek is, amik húsz év múlva mutatják az egészségügyi adatokat. Szóval Kína nagyon meg fogja szívni ezt a hatalmas fejlődést, de a történelemben a kis emberek nem számítottak soha sem. Mi csak ágyútöltelékek vagyunk a pénz utáni harcban.

Pali44

#82 Re: sötétzöldek hajrá

2013-10-03 12:11

#60: Abonyi Nándor Soma - sötétzöldek hajrá

Tartok tőle, hogy a kedves hozzászólónak fogalma nincs arról amiről beszél. Sajnos az ilyen eszementeknek prédikál a kormányunk, hogy tapsolhassanak.

A téli szezon a Normafánál évente ha nagyon sok hó van akkor kb. 20 nap és az se egybefüggően. Aki azt hiszi, hogy ezt a szezont hóágyúval meglehet hosszabbítani az nem tudje, hogy ahhoz, hogy működjön a hóágyú minus öt alatt kell lenni a hőmérsékletnek napokig. Ez kb. azonos a fenti időszakkal. A hóágyúval maximum azt lehet elérni, hogy ne az első nap tólják le a deszkások a havat a hegyről.

Az idősebb csókák mint én is vagyok nosztalgiáznak a régi szép telekről, de sajnos akkor sem volt hó.

 

A hóágyúzáshoz szükséges lennel kb. 20-30.000m3 víztározóra amelyből dolgozni tudna a hóágyú.

Szerintem csak nagyon kevesen tudják, hogy a Harangvölgyben levő évente-háromévente megelevenedő források vízét a Szép Ilona kocsiszínnél is látják. Tudniillik, hogy a Zuglitei út felső részé nincxs csatorna.

Az önkormányzat főépítésze pedig kijelenti, hogy ahhoz nekik semmi közük és nekik nincs arra pénzük, hogy megoldják. Vajon milyen formában szeretnék a hóágyúzott havat levezetni a hegyről.

 

Az egész térképen az látszik, hogy a tervező semmit nem tud a környékről és kissé dilettáns.

 


Vendég

#83

2013-10-03 13:55

Mint hajdani XII kerületi lakos és síelő állíthatom, hogy a normafai síelés vicc. Évente csak 1-2 hétig van alkalmas hó és hőmérséklet, s a pályák rövidek és unalmasak. Aki síelni akar menjen az Alpokba!

Vendég

#84

2013-10-03 13:59

Zoli bá

Vendég

#85

2013-10-03 14:06

Már több, mint húsz éve nem Budapesten élek, de ha csak tehetem, ellátogatok a Normafára, amikor Pesten vagyok. Idén nyáron igazán jót kirándultunk ott kamasz fiammal, akit múzeumokba nem lehet elvinni, az erdőbe viszont igen. Nagyon felháborítana, ha fejlesztés címén tönkretennék a Normafán a természetet!
vendég

#86 Re: Re: Normafa petició

2013-10-03 14:36

#54: la - Re: Normafa petició

Kedves Hozzászóló!

Az említett  sivatagi népek az oázisokban,viszontagságos körülmények között próbálnak megélni.

Mindent megtesznek, hogy egy kis zöld területet varázsoljanak maguk köré. Vajon miért?

Nekünk örülnünk kellene, hogy  fővárosunkban még vannak hatalmas parkok, és tájvédelmi körzetek. Én azt gondolom,

hogy ezeket  mindenképpen meg kellene őriznünk mindenki örömére, a gyermekeinknek és az unokáinknak.

Én is a modernizáció híve vagyok, de nem mindenáron.

Üdv.


Vendég

#87 Re: Védelem...

2013-10-03 15:10

#2: - Védelem...

Miért jelent szerinted egy fejlesztés azonnal természetrombolást?

S abban sem lennék teljesen biztos, hogy a környék ingatlanárai esni fognak, mert lesz egy használható, könnyen, akár munka után is elérhető sípálya a közelben.


Vendég

#88 Re: Re: Védelem...

2013-10-03 15:11

#87: - Re: Védelem...

ahol nincs hó...

Felháborodott zuglói

#89 Re: Re: Védelem...

2013-10-03 15:16

#87: - Re: Védelem...

Minden, ember által végzett fejlesztés = természetrombolás. Mind. A puszta létünk természetrombolás. Szerintem bontsák el azok házait akik ezt kitalálták, gondolom a budai oldalon laknak, az ugyancsak Budai hegység kiírtott erdeinek a helyén. Szóval bontsák le a házukat és a helyén építsenek sípályát.


Vendég

#90

2013-10-03 15:16

Viszont még a futásért is fizethetsz majd, ha oda akarsz menni.

Vendég

#91 Re:

2013-10-03 15:19

#90: -

erről nem is beszélve. Én a mai napig nem értem, hogy a Halászbástyáért miért kell fizetnünk! A nyáron pedig a Római parti "fejlesztéssel" borzolták az idegeinket. Ki akarják húzni a gyufát, sajnos a magyar nép nagyon engedékeny, hogy finoman fejezzem ki magam.


Vendég

#92

2013-10-03 15:21

Amugy meg ha már ennyire fontos a tömegsport, bár megjegyzem, eddig nem igazán volt, de ha mégis, a sífutás nem sport?? az a Normafán kíválóan űzhető milliárdos befeketetés nélkül, nem kell hozzá felvonó, meg egyéb méregdrága létesítmények stb.. Ez a sok milliárd amit költenek ilyen eszement ötletekre mind mind a mi adónkból, őrület mennyi pénz, mennyi embernek lehetne belőle segíteni, egészségügyet rendbetenni, és még a természeti értékek is megmaradnak mindnyájunknak.

Vendég

#93 Re: Re: Re: Védelem...

2013-10-03 15:24

#88: - Re: Re: Védelem...

Ezért se lesz miatta sokkal nagyobb tömeg:)

Amikor viszont van,- legalább is amikor pár éve fent voltam havazás után - mindenki eszetlenül, mindenféle rendszer nélkül siel, snowboardozik, szánkózik, keresztül- kasul, szó szerint életveszélyes. Mennyivel jobb is az.


Vendég

#94 Re: Re: Re: Re: Védelem...

2013-10-03 15:26

#93: - Re: Re: Re: Védelem...

miért? azon a pályán hogy lenne? az Alpokban is vannak olyanok akik másokra nézve balesetveszélyesen síelnek. ez hogy jön most ide? nem értem.


Vendég

#95 „Sárga is savanyú is, de a miénk.”

2013-10-03 15:30

#93: - Re: Re: Re: Védelem...

Viszont mennyivel többe fog kerülni egy pálya, ahol hó sincs, erölködnek majd, hogy legyen valamiféle mű megoldás. Hogy a kitalálónak igaza legyen. Ellenben milliárdokat lehet lehívni az ügy érdekében. Jut pár zsebbe is jócskán.

sese

#96

2013-10-03 16:05

Ne adjatok ötleteket ennek a hatalmon lévő rettenetnek, még képesek és megvalósítják...

Mindenesetre nekem nincsenek illúzióim: az emberek közötti szolidaritást is ki(meg)ölték a hatalom mai gyakorlói, gondoljátok, hogy a természettel "szolidáris" lesz valaki? Azaz: kimennek százezrek valamiért is kitartóan, amíg eredményt nem érnek el, tüntetni és tiltakozni?

Sajnos már nem hiszem.

Vendég

#97 Re:

2013-10-03 16:24

#96: sese -

a Zengőért is harcba szálltak anno. nem szabad birkának lennünk. nem mi vagyunk a hatalmasokért, hanem ők vannak értünk. ha ezt nem tudatosítjuk bennük, akkor mi is hibásak vagyunk!


Vendég

#98 Re: Re: Re: Re: Védelem...

2013-10-03 17:19

#93: - Re: Re: Re: Védelem... Akkor meg mire jó az egész? ? De most tényleg. Jó ok, a beruházónak tiszta haszon, elvesz egy értékes területet, szedi a belépőt stb. De most tényleg arra hogy elköltsünk pár milliárdot, kiírtsuk a fél erdőt? Ráadásul egy ilyen város mellett, ahol 2 millió ember lakik, és minden négyzetcentit beépítenek.  Én minden második hétvégémet arrafele töltöm túrázással már jópár éve, és ez a terület úgy jó ahogy van. Itt a pesti oldalon a betondzsungelben ez is nagy dolog, hogy 2-3 átszállással kijutunk a zöldbe, és nem a  fitnessterem négy falát kell nézni, ha esetleg mozogni szeretnék. Most ezt is elvennék. Voltam már párszor Ausztriában, és láttam pár síterepet nyáron, és nem igaz, hogy a műhó nem okoz pusztítást. Össze sem lehet hasonlítani az érintetlen erdővel, de ott legalább van síszezon, és vannak hegyek (1000-2000 méteresek) ahol érdemes síközpontot csinálni. A szabálytalankodás meg nem a síközpont lététől függ, gondolom ezzel mindenki tisztában van . Remélem összefogunk, engem nem érdekel a politika, de ami most megy azt már nem tudom szó nélkül hagyni sajnos én sem. :( A pénzt meg fordítsák akkor sportra, szabadidőközpontot lehet máshol is csinálni pusztítás nélkül, vagy például felújítani pár meglévő sportegyesületet (nem foci).

sese

#99

2013-10-03 17:35

A Zengő, ebben az esetben szerintem nem jó példa. Azok még "boldog békeévek" voltak.
A birkák pedig a zöld legelőt, nagyon békésen, egymással szorosan összetartva, ellepik.
Ez is lehetne egy lehetőség. A sokaság.

Vendég

#100 Re:

2013-10-03 17:47

#99: sese -

2004-ben volt, nem értem, hogy az miért nem jó példa?