Védjük meg a Normafát! Normafa - Természetesen!


Budapest természetes, máig megőrzött idős erdeinek egyik legértékesebb, szimbolikus pontja, a fővárosiak egyik legkedveltebb kirándulóhelye, több generáció emlékeinek őrzője végveszélyben van! A XII. kerületi önkormányzat vezetése sícentrumot, hóágyút, sífelvonót, bobpályát, hatalmas parkolót, és még ki tudja mi mindent akar építeni a Normafán. Ennek érdekében a parlament a Normafa-törvénnyel szintem minden a természtkárosítást, és beépíthetőséget szabályozó törvény alól kivonják a Normafa területét.


A Normafát a közönség éppen azokért az értékeiért szereti, amelyeket a beruházás megsemmisítene: a csöndért, a nyugalomért, a jó levegőért, a korlátozott autóforgalomért, a lejtők panorámájáért, a páratlan növény- és állatvilágért.


Ezért követeljük, hogy a Normafán csak olyan fejlesztés valósulhasson meg, ami nem veszélyezteti a Normafa és környékének országos és európai viszonylatban is jelentős biológiai sokféleségét, természetes, illetve természetközeli élőhely-együtteseit, a területen élő védett és fokozottan védett állat- és növényfajait. Követeljük, hogy ne alakítsák át a Normafa természetes erdejét, rétjeit, fás ligeteit sí és sportcentrummá.

Aláírásommal támogatom a petíciót, amelynek célja a Normafa természetes szépségének megőrzése.

(Az aláírás csak akkor érvényes, ha visszaigazolod azt a megadott e-mail címre küldött ellenőrző levelben.)

Facebook: https://www.facebook.com/Normafatermeszetesen

 


Normafa - természetesen    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével