Felvidéki magyarok kinyilatkoztatása a nemzetért


Vendég

#51

2014-01-01 02:04

Egyetértek a petícióval.
Válasz.

#52

2014-01-03 15:17

#3: igazság - .

Amit te leírtál, annak annyi köze van az igazsághoz, mint neked a hazaszeretethez. Azaz, semmi. Nyilvánvalóan itt nem a politikusok anyagi jólétéért megy a "szellemi küzdelem" aminek egyik megnyilvánulása az aláírás gyűjtés, hanem azért a nemes célért, hogy amit elvettek tőlünk jogtalanul, annak szimbolikusan egy morzsáját visszakapjuk: a büszkeséget, magyarságot és az összetartozás érzését. Ez esetben a cél szentesíti az eszközt. A célt leírtam, az eszköz a politikus. Nem kell szeretni, nem kell bálványként imádni, csak meg kell valamit érteni: korunk társadalmi berendezkedése így működik. A politikus az az egyetlen személy, amely képes a véleményünk egy töredékét közvetíteni. Hogy milyen formában, milyen kompromisszumok árán és milyen hatékonysággal az egy másik kérdés. De rájuk vagyunk utalva, és minél nagyobb a hatásgyakorlás, annál nagyobb az a fikarsznyi esélyünk, hogy valami történik is. 

Az általad istenített EU, amely a legszélsőségesebb, és legliberálisabb szabadságjogok jászolaként tünteti fel magát, mégsem képes kettősmérce nélkül működni. Tudni illik, a kissebségpolitika, autonómia és egyéb jellegű kérdéskörökre pont az Unió nem hajlandó válaszolni a Magyarok kérésére. Kicsit gondolkozz mielőtt jössz az egyéb posztkommunista, álliberális gondolataiddal. Olvass többet és tájékozódj!


Vendég

#53

2014-01-03 19:18

"Ha minket elfú az idők zivatarja
Nem lesz az istennek soha több magyarja." (A.J.)

Vendég

#54

2014-01-08 11:12

Hiszek abban, hogy Stur osztrák ügynök volt, a pánszlávizmust hazugságokra "alapozták", mert a Felvidéken semmiféle szláv állam az Árpád -féle fehér magyarok megjelenése előtt. Nagymorávia sosem létezett, mert a morva állam frank uralom alatt állt és délen a Száva folyónál terült el a mai Belgrádig. Pozsony mellett semmiféle csata nem volt, mert Brezalausburg a mai Klagenfurt külvárosa, egykori frank központja volt Karinthiának, tehát Stúr tévedett, amikor elhitte, hogy Brezalauspurc Pozsonnyal azonos és ennek alapján a csehektől vett ötletekkel morva birodalmat képzelt a Dunától északra, ami teljesen megfelelt a Habsburg uszításnak. A mai szlovákok egy keverék nép, a nyelvük nagyjából a szkíta /szarmata uralom alatt álló lengyel síkságról érkezett, ami a magyar lengyel testvériség alapja a mai napig, és sohasem "Moráviából". Az osztrák uszítással le kell számolni és Stúr osztrák pénzen támogatott pánszláv propagandáját (nyereg alatt puhított hús, hogy az erdőlakó szlávok tanítottak minket mezőgazdaságra, hogy mert lóháton közlekedtünk, barbárok voltunk, stb.) a magyarokat illetően le kell járatni. Ez a békesség alapja éspedig megkerülhetetlenül. A jövőben a történelmi tényeknek mindig helyet kell adni és a magyarok gyökereit védeni és mélyíteni. Geönczeöl Gyula
Rakovszky István

#55 Re: Re: .

2014-01-08 11:14

#9: beteg - Re: .

Válaszül apám egy versét:
A gyûlöletrõl.

Sohsem tudtam megérteni õket,
A haraghintõket, a gyûlölködõket!
Mert az én lelkemet más fából faragták,
Nem oltották belé haragok viharját.
Engem a gyûlölet sohasem vitt szárnyán.
Nem ragadott soha fenekedés, ármány,
Nekem mindig könnyebb volt embert szeretni,
Mint embert lenézni, mint embert megvetni.

Látom milyen nehéz gyûlöletnek súlya,
Ólomként az ember vállát földig húzza.
Terhe alatt görnyedt megroskadva járnak,
Akik a gyûlölet szolgáivá válnak.
S milyen fájó, üres lehet annak szíve,
Akit a haragnak vak ereje bír le.
Harag és álnokság, átok és gyûlölet
A léleknek jaj de nehéz kereszt lehet.

Mennyivel könnyebb a szeretetet vinni,
Mennyivel egyszerûbb szívünket megnyitni
S barátság mezejét könnyû szívvel járni,
Lelkünket jóságban Isten elé tárni.
S gyûlöletben mégis ezer agy, kar fárad,
Bõsz gyûlölet izzik, forr vonaglik, támad,
Az egész nagy világ vérzõ tusakodás,
Ember ember ellen vermet és árkot ás.

Ember ember ellen gyûlöletben vérzik . . .
És ezt nem értem meg . . . talán mások értik?
Hiába keresem, sehol sincs felelet;
Mért ég annyi ember lelkében gyûlölet?
Szebbnek tûnik nékem, szelíden pihenni,
Csendes jó mosollyal vadvirágot szedni,
Segíteni szegényt, árvát, elárvultat,
Imádkozni, ha a harangok kondulnak.

Mért legyen a szívünk telve gyûlölettel,
Mikor a szeretet Istenhez emel fel,
Mennyivel emberibb megbocsátást adni,
Mint a bosszú izzó ösvényén haladni,
Magunkhoz emelni tépett szenvedõket,
Megnyugtatást vinni gyenge esendõknek.
Minden jótét embert magunkhoz ölelni,
Malasztot segítés szépségében lelni.

Az még soha senkit meg nem sebzett,
Hogyha felsegített egy földreesettet,
De abba már hányan, mennyien elvesztek,
Hogy gyûlölet láncán gaz gáncsot vetettek.
Nem értem, hogy lehet emberre tõrt fenni,
Hogyan lehet inkább ölni, mint ölelni.
Sohsem fogom tudni megérteni õket,
A gyûlölködõket, a haraghintõket.

Ezt ajánlom a "Magyar-kártyát" kijátsz és a félrevezetett szlovákoknak is.

Rakó

#56 Re:

2014-01-08 11:25

#54: - Kedves Gyula!

Pár dologban tévedsz. SZerintem a szlovákok a németek elől menekültek az Elba keleti partjáról a felvidékre, mi pedig befogadtuk őket. megtarthatták a nyelvüket - ellentétben az írekkel és a walesiekkel, sohasem volt nálunk olyan utasítás a nyilvános/hivatalos épületekben, mint: "Szlovákul beszélni és a földre köpni tilos" Ez Franciaországban a breton vidékeken volt: "Bretonul beszélni és..."

Már Vajay Szabolcs a Der Eintritt des ungarischen Stämmebundes in die europäische Geschichte (862-933) ( http://mek.oszk.hu/08900/08903/ ) című könyvében megírta, pontos korabeli forrásokra hivatkozva, hogy Szvatoplukot a magyarok helyezték a pozíciójába.
Zathureczky Miklós pedig analizálta a korabeli dokumentumokban szereplő túróczi dűlő-neveket. LEgnagyobb részük magyar, pár német és elvétve volt szláv. A dűlő-neveket nem fordították e latínra, így ezek alapján lehet megállapítani  a korabeli lakosság nyelvét.

 

Ibolya1

#57 Felvidéki magyarok

2014-01-08 15:57

Felmenőim emlékére írtam alá....

Vendég

#58 Re: Re:

2014-01-08 20:44

#56: Rakó - Re:

Sventoplokos ahogyan Biborbanszuletett Konstantin csaszar elmondja a Szava folyo partjan frank helytartokent tevekenykedett. Sirmiumon tul volt Sventoplokos kereszteletlen Moraviaja, irja a csaszar. Nagybatyja Rastiz elfogasaval megszerezte annak teruleteit is, a mai Belgradtol delre a Margens folyo menten. Ez a folyo ma Morava neven ismert, Belgradtol delre es a Dunaba omlik.  A mellette lako szlavokat "esclavi margenses" neven neveztek a latin iratokban es ebbol alakult ki a Margenses, Marahenses, Moravienses nev nagyjabol a 9. szazad vegeig. Ugyanis "Morva" szlav torzs nem letezett,  csak olyan szlavok, akiket a hunok, akiket avaroknak is mondtak az Elba menterol hoztak magukkal, amikor legyoztek aLangobard germanokat. Ez Vajay tevedese, ugyanis a Felvideknek semmi koze a Margens folyo menti szlavokhoz, gyujto nevukon "esclavi margensesekhez", a "morvakhoz". Sokan probaltak magyarazni a totsag kialakulasat, de csak otletekkel szolgaltak. Igy Vajay Szabolcs is. Zathureczky Miklos, illetve Rudnay Egyed es masok azonban helyesen lattak meg, hogy pl. Turoc megye, vagyis Turcia, vagyis Ungria Nigra a Fekete Magyarorszag, tehat a turkok Arpadokat megelozo orszaga eredeti nyelve a hun/magyar volt. Ennek a magyarsagnak jelentos tomegei eltek noha szamottevo kisebbsegben a Felvidek falvaiban 1918-ig. A kiegyezest kovetoen ismet lehetett magyarul beszelni, nem akasztottak, bortonoztek be magyarokat a csaszariak, mint azt tettek a veres kuruc haboruk idejen es utan. Ezert a magyarsag 1867 utan megerosodott. "Disszimilacionak" neveznem a folyamatot, visszateresnek a magyarsaghoz, amit a panszlavok gyulolkodve "magyaronsagnak" neveztek. Kulonosen a nemesseg igyekezett ujra jol megtanulni magyarul. A szlavsagnak semmilyen gyokerei es tortenelme a Felvideken nincs. Nem veletlen,hogy Stur irasaiban vak gyulolettel beszel a kuruc korrol, mert a kuruc kor az elmeletenek ellentezise es a terseg igazi hagyomanya. 1919-ben a csehek a panszlav Sturi elkepzelesek megvalositasa erdekeben mintegy 200 felvideki nyilvantartott panszlavot a hivatalok elere helyetek es a magyar nyelvet betiltottak. Ezt kell lebontani es ehhez kell a tortenelmi adatokat helyre tenni.  Geonczeol Gyula

Protest

#59

2014-01-09 08:01

„Gond embernek lenni,
igaz embernek lenni pedig kettőzött gond.
Igaz magyar embernek lenni pedig akkora teher, hogy ha aki sokat viseli, megerősödik.”

Wass Albert
Nemecsek Ernô

#60 a Geréb félékhez

2014-01-09 15:35

A napnál is világosabb! Sajnos az agymosottak ezt nem értik! Csak sajnálni tudom ôket, bízva abban, hogy egyszer csak megértik mi is ez, mert így eltávozni - ha eljô az ideje - ebbôl a világból, nagyon fájdalmas lesz az utolsó órákban!

Vendég

#61 Re: .

2014-01-09 19:25

#3: igazság - .

Kimaradt Bugar. Marpedig o a szlovak titkosszolgalat embereire tamaszkodva gorilla modon megbontotta az MKP-t. Csaky ovatos duhaj es tulelo. Duray megel abbol, hogy a Csehszlovakiai Magyarok Jogvedo Bizottsaga vezetoje, jollehet a jogvedok iratait mas irta es neki csak meg kellett volna talalni a valodi irodeakot. Nem sikerult, sebaj. Antall Csoori tanacsara kinevezte legitim kepviselonek. Antall felesege es Aczel felesege igen jo baratnok voltak, igy Csoorinak Aczel eladta Antallt. Ezzel aztan sikeresen at is mentettek a kadarista rendszer szerkezetet a nyugati kapitalizmusba. Megkottettek a paktumok, es sikeresen megkuzdottek Gorbacsov es Reagan elnok megallapodasaival, a szovjetizalt kisantant megmaradt. De a szovjet megsem tudott visszajonni, igy csak a balkani haborukat lehetett kirobbantani. Azt pedig lezartak Clinton cruise raketai es a szerb militarizmust kirobbantottak. Az Entente megehette a forradalma kolykeit, a kisantantot. Maradt a posztszovjet kriptokommunista kisantant mentegetese az alapszerzodesekkel, ami a szovjetizalt kisantant megmentese volt az antalli, jeszenszky paktumok segitsegevel csak a St. Germain-i szerzodesben es az ENSZ Alapokmanyaban is elismert kollektiv jogokat es a magyar tomegek onrendelkezeset kellett letaposni minden egyeb es nyilvanvalo korulmeny ellenere. Sebaj, dalolva megindultak Csooriek es aztan Horn Gyula befejezte a muvet. Es meg igy is valahogyan reszketett a nagy mu. De az orbani negy evet ateltek, mert Orban nem mert a Magyar Nemzeti Bankhoz nyulni, meghagyta a kadarista szovjet kisantant rasszista elemeinek, merthat a Jegybank a gazdasagi folyamatokkal rendbe hozhatott volna sok mindent, amit az antalli paktumokkal leszabotaltak. Jott sodoma es gomorra nyolc even at, devizahiteles csalasok, a rablasok non plusz ultrai. Most a langyos kibontakozas eveit lathatjuk magunk mogott es a tiszta felvideki fejjel latni nemi fenyt az alagut vegen. Es ez most nem a szovjet alapszerzodesekkel villogo mozdony fenye, ami szembe jon velunk ebben a fene nagy demokratikus alagutban. Berenyi nem igazan tartozik a korabbi rendszervaltokhoz, igy hibakat kovet el, amibol a magyarsag megelhet. Horthyek masfel evtized alatt minden adossagot kifizettek, megszunt a munkanelkuliseg, epultek az oncsa telepek, szanatoriumok, iskolak es egyetemek. A rendszervaltok meg buszkelkedhetnek az antalli paktumokkal, alapszerzodeses hazaarulassal es annak utoeletevel. Mikor ertjuk meg vegre, hogy hinni kell a tortenelmi kuldetesunkben, gyokereinkben es hogy csak rajtunk mulik? Az orszag es nemzetrombolo az, aki keptelen az ertelem utjara terni, a valodi vilagban elni es mindenfele idegen divatokat majvolva kifordul emberi mivoltabol ha veletlenul talan meg embernek, nemhogy magyarnak szuletett volna. Geonczeol Gyula, Leva, Felvidek.


Vendég

#62

2014-01-12 08:06

Kedesv honfitàrsak, mindig is magyarok maradunk, ha nem is papiron, de a szivünkben! E, belga àllampolgàr vagyok, de... Szoval, ti is érzitek, nem igaz?

Vendég

#63

2014-01-13 10:32

Tejesztem

Vendég

#64

2014-04-17 19:06

A petícióval teljes terjedelmében egyet értek. Takács András

Vendég

#65

2014-04-17 19:21

Természetesen támogatom!

Vendég

#66

2014-04-18 11:55

Reménykedek!
rekettyés

#67

2014-04-18 11:56

Reménykedek!