Kedvenc könyvsorozataink folytatásáért!

Ainsel

#26

2013-07-27 09:57

Emlékszik még valaki a Bloody Good Books könyvekre? Lilith Saintcrow - Az Ördög szolgálatában (Dante Valentine sorozat), és Jennifer Rardin - Harapnivaló c. könyve (Jaz Parks vámpírvadász sorozat) volt benne. Lilith Saintcrow le is zárta a sorozatát (ami manapság ritka, tele van a piac örökké folytatódó sorozatokkal, amiknek senki sem látja a végét, tisztára mint a Barátok közt), ha jól tudom csak 5 részes az egész. Mindkettő nagy kedvencem lett már az 1. rész után, de az Ulpius természetesen egyiket sem folytatta. Akkoriban, mikor ezeket piacra dobták, még lehet, hogy nem volt akkora igény vámpíros-démonos fantasy könyvekre, de most a csapból is ezek folynak, és veszik az emberek rendesen. Mégsincs róluk egy hang sem, inkább belevágnak újabb sorozatokba, amiket szintén abbahagynak. Már eljutottam addig, hogy egyáltalán nem veszek meg semmiféle könyvet, amíg nem tudom, hogy végig ki lett adva minden része. Ez pedig baromi ritka, az Ulpiusnál pedig szinte nem is létezik ilyen. Ezzel pedig a saját hírüket rontják, ha még van hová. Ulpius, a Soha Be Nem Fejezett Kiadványok Királyai.
Rianna

#27 Re: Bloody Good Books

2013-07-27 19:49

#26: Ainsel -

Perszehogy emlékszem... Na igen, nagy szívfájdalmam nekem is ez a két sorozat... :( Angolul levadásztam, de háát...

Az élet sok területére érvényes gondolat jutott eszembe: "Ne kezdj bele olyasmibe, amit nem tudsz befejezni!" Ajánlom a kiadók figyelmébe...  Egyébként Feehan is elakadt valahol.

Gatto Negro

#28

2013-07-29 15:43

Lécci vegyük hozzá a listához Chloe Neill Chicagoland vámpírjai sorozatát is, amit az Alexandra kiadó kegyeskedett félbehagyni! Köszönöm! :)
Eszter Rab
A petíció szerzője

#29 Re:

2013-07-29 19:34

#28: Gatto Negro -

Sajnálom, de szerintem ebbe nem tudjuk belevenni. :( Ezt az Ulpius-nak címezve gyűjtjük, abba nem szeretném "belekeverni" az Alexandra kiadót. :( De ha többen is úgy gondolják, hogy vele kellene venni, akkor szóljatok/szóljanak!

Gatto Negro

#30

2013-07-29 21:36

Bocsi! Igazad van. De nem csak az Ulpius ilyen................(ide mindenki olyan jelzőt gondol, amilyet akar). Az Alexandrán kívül a Fumax és az Agave is követi a trendet. A Fumax a mangáit hagyta félbe, az Agave Richelle Mead könyveit. A válság egy dolog...De nekem akkor is van egy olyan határozott érzésem, hogy mindent a válsággal sem lehet indokolni, viszont az olvasókat masszívan hülyének nézik. A másik furcsaság a reklámok körül van. Én úgy vettem észre (de javíts ki, ha tévedek), hogy az utóbbi időben a paranormális-romantikus könyvek valahogy kevesebb reklámot kapnak, mint más műfajok. Ugyanakkor más könyvek (most éppen ez a Szepesi Niki), komoly reklámhadjárattal vannak az emberek arcába tolva. Fura dolgok ezek...

Vendég

#31

2013-07-30 06:34

Teljesen felháborító, hogy minden jó könyvsorozatot félbehagynak és helyettük olyan könyveket adnak ki ami csak a szexről szól, de nincs semmi története!!!

Eszter Rab
A petíció szerzője

#32 Re:

2013-07-30 08:06

#30: Gatto Negro -

Tudom sajnos, hogy nem csak az Ulpius ilyen. :( Az Agave pont a napokban adott ki ezzel kapcsolatban egy "közleményt", hogy mért nem folytatnak sorozatokat. És jól látod, ezek teljesen háttérbe szorultak, mert kell az újdonság, meg a sok Szepesi Niki féle könyv, pont ezért kezdtük el az aláírás gyűjtést, hogy lássák sokan vagyunk még akik várják a régebbi könyveket, nem csak az újakat. Én nem is tudom ki veszi azokat. :/

Gatto Negro

#33 Re: Re:

2013-07-30 15:27

#32: Eszter Rab - Re:

Azok, akiknek a Sztorimagazin meg a Best elolvasása a napi kultúra. Akik csak elvétve tévednek be egy könyvesboltba...Az Agave közleményét meg inkább hagyjuk. Volt szerencsém hozzá... :( Nyilván senki se akarja, hogy a kiadó bármely munkatársát elbocsássák...vagy megszűnjön a munkahelyük. Sőt, inkább azt kívánnám nekik, hogy vegyenek fel egy reklámszakembert főállásba. Vagy vegyenek példát a Fumaxról, akik mostanában kevés könyvet adnak ki, de azokat a bestseller listákról válogatják + igencsak masszív reklámkampánnyal támogatják meg. Úgy tűnik, bejön nekik.

Andi32

#34 Jeanie Frost, Gena Showalter és Kresley Cole

2013-07-31 19:24

A fenti szerzők könyvei messze a legjobbak a kategóriájukban. Hazánkban 0 azaz nulla hírverés mellett is népszerűek lettek. Megértem, hogy Szepesi Niki, Klapka és a többiek hazai celebek, valamint a szürke 50 árnyalata és hasonló könyvek nagyon menők... Bár hozzáteszem ez utóbbiak egytől egyig komoly marketinget kaptak... Lehet nézni pusztán az eladást, de úgy vélem nem korrekt. A kiadási oldal a 0-Ft és a több millió mellett így is szépen fogytak az általam említett szerzők művei.
Capyke20

#35

2013-08-01 17:37

Sajnos a magyar könyvkiadók mélyrepülésbe kezdtek... élen az Ulpival....

Vendég

#36

2013-08-01 17:41

Innen üzenem, hogy azon meg ne csodálkozzon egyik kiadó sem hogy letöltik a netről a könyveiket... ilyen könyvárak mellett... félek elkezdeni megvenni egy sorozatot mert a második rész után nem adnak ki többet akkor van egy elkezdett sorozatom a polcon... és bosszankodok rajta hogy nincs folytatása....

Vendég

#37

2013-08-05 08:22

Én Cole könyveit várom, ne maradjon le ö is isteni :)

Vendég

#38

2013-08-05 21:52

Én is sorozatimádó vagyok; abból a fajtából, aki hogyha ha egy sorozatot elkezd a könyvespolcán, azt ott be is fejezi. Egyik legnagyobb csalódás számomra Jeaniene Frost Cat és Bones Vámpírvadász sorozata. Könyvtárból kölcsönöztem ki az első részét, amit nem is akartam először: a borítója nem tetszett, semmit nem hallottam még róla, de mondta a könyvtáros, hogy ajánlja nekem, mert megegyezik az általam kedvelt könyvekkel világával, és nagyon ritka, hogy bent van a könyvtárban is, mert imádják. Ő meg tudott győzni, rengeteg könyvélményt neki köszönhetek, így hát kivettem. És megszerettem, olyannyira, hogy még aznap kiolvastam, másnap visszavittem a könyvtárba, megvettem a könyvesboltban, mégegyszer kiolvastam.. és azóta is többször visszolvasom, csak mostanra a többi megjelent résszel (Ilyen még sosem volt, egyetlen könyvet sem olvastam el többször, még ha imádtam is). Majd időhiány miatt az Első vércseppet megjelenése után csak több hónappal később tudtam megvenni és elolvasni. De már nagyon mérges voltam érte, hogy tudtam; több könyvet ki is hagytak, megkérdeztem őket, hogy azokat tervezik-e kiadni. És itt jön a pofon: "a kérdezett írások egyelőre nem szerepelnek kiadási terveinkben". NEM?? És Szepesi? Ha utánam dobnák, se akarnám elolvasni azt a könyvet, mert messze lesz*rom, hogy kivel, hogyan dug.. És láttátok a könyvet? 2 km-es margókkal tolják az oldalszámot..
Véndögh

#39 Kresley Cole és társai

2013-08-13 21:13

Nagyon szeretném elolvasni az összes könyvét, a teljes sorozatot. Nekikezdtem, de amikor elfogytak a hivatalos fordítások, majd szembesültem azzal, hogy legalább további 20 kötetet kiadtak már, melyekre, ha kivárom, gyak. évi 1 kötettel 20 évet kellene várnom - besokalltam.
Most ha egy könyv szimpatikus, és eszembe jut, előbb rákeresek, megnézem, nem egy sorozat-e, és csak akkor olvasom el, ha önálló. Kivártam a Szürke 3. kötetét is pl.
Szerintem a kiadóknak a sorozatokkal ilyen esetben van most egy nagyon komoly problémája: a rajongói fordítások., Ezek közül bizony nem egy egészen jó minőségű, de néha az ember már annyira vágyik elolvasni a történetet, hogy beéri a lektorálatlan fordítással is.
A középfokú angolommal nem akarok nekiállni angolul olvasni, mert nem haladnék elég gyorsan vele, de fontolgatom, hogy megpróbálom magam felfejleszteni. Amit biztosan megteszek, az az, hogy a gyermekeim angoltudása 18 éves korukra olyan erős legyen, hogy olvashassanak. Én ennyit tudok tenni a magyar kiadók ellen. A Szepesi könyvet elkezdtem. 20 oldal. Untam. Visszavittem.
Bojána

#40 Re:

2013-08-17 15:03

#30: Gatto Negro -

Én is észrevettem, hogy a paranormális-romantikus könyveket nem is reklámozzák. Ha az ember nem bukkan rá magától, vagy valaki nem ismerteti vele, akkor nem is tudja, hogy van. Ha egy kicsit is költenének reklámokra,, komolyan mondom Ward könyveit vinnék mint a cukrot. Most is viszik,ez nem kétség, vagyis inkább vinnék, mert én lassan se az Alexandrába, se a Libribe nem kapok. Szerencsémre eddig hiánytalan a sorozatom, de mondjuk a Lara Adrien könyveimről ez nem mondható el. Kicsivel többet fektetnének bele, és megérné nekik. DE úgy látszik az úszónő könyve fontosabb. És ez asszem elmondható, hogy szégyen.

Gatto Negro

#41 Re: Re:

2013-08-17 19:16

#40: Bojána - Re:

Van egy szörnyű érzésem ezzel kapcsolatban. A kiadóknak valahogy ciki ez a műfaj (pedig nem ezekkel a vámpíros-romantikus könyvekkel kezdődött az urban fantasy térhódítása). Nem igazán tudnak mit kezdeni vele. A nagyobb kiadók nem is nagyon foglalkoznak ilyesmivel, a kisebbek meg szerintem félnek, hogy egy bizonyos vásárlóréteg komolytalannak tartja őket, ha ilyen könyveket is meglátnak a kínálatban. De kéne a bevétel is. Hát belevágnak, aztán reménykednek, hogy a könyvnek lesz annyi esze, és majd eladja magát...ha meg mégse, akkor természetesen mi vagyunk a hibásak, mert nem vásároltunk belőle annyit, hogy érdemes legyen kiadni a folytatást...Véleményem szerint valami ilyesmi jár a fejükben: hogy a francba van képe ennek a sok nőcinek olyan könyvet megkedvelni, amit ugyan mi adtunk ki, de igazán jó szívvel nem tudunk reklámozni, mert egy hangyányit cikisnek érezzük a műfajt, amiben íródott...Ahelyett, hogy befognák a  szájukat és azokat a könyveket vásárolnák, amik jobban mutatnak a bestseller listákon meg a kultblogokban.

Ráadásul van egy-két agyonhájpolt szerző, akit mostanában - úgy tűnik - kötelező szeretni. Ilyen az Agavénál Iain M. Banks és Neil Gaiman, az Ulpiusnál meg Fábián Janka (Ribizlinikit inkább hagyjuk, remélhetőleg nem ír több könyvet!). Csak remélni tudom, hogy ha kilábalunk a válságból, akkor a kiadók is merészebben adják ki a kedvenceinket!

X

#42 Re:

2013-09-01 08:20

#26: Ainsel -

Igen, ezeket én is vártam nagyon :S

X

#43 Re:

2013-09-01 08:24

#30: Gatto Negro -

Bánom is én... Adják ki azokat a vackokat, ha azon nyernek, de akkor ha ennyit keresnek rajta akkor simán beleférne, h a minimális darabszámmal kiadják a kevesebb nyereséget hozó könyveket. Már lassan kezdem unni, hogy ugyanazokat a sorozatokat (a meglévő részeket) olvasom mindig elölről tizedszer mert nincs más.

Gatto Negro

#44 Re: Re:

2013-09-01 10:57

#43: X - Re:

Reménykedjünk! Ha lassan is, de közeledik a Karácsony! A legtöbb kiadó erre vár. Ilyenkor sokkal több könyv jelenik meg. Talán a kedvenceinkből is adnak ki új részeket...

Erika74

#45 Olvasó

2013-10-11 05:52

Tisztelt Kiadó! A lelkes olvasótábor egyik tagjaként én is támogatom ezt a kezdeményezést. Bár nem ezen könyvek a fő profilom, de látva a többi olvasó barátom felháborodását, én is aláírtam a petíciójukat kedvenc sorozataikért. Üdvözlettel: Egy olvasó

Vendég

#46 Re: szofi

2014-01-23 19:24

#24: Rozsibrigi -

Magyarul nem fog megjelenni :/

Liita

#47

2014-02-18 19:59

Kedvenc könyvsorozataink folytatásáért!
zaza

#48

2014-02-18 20:33

Imádom Frost Cat és Bones vámpírvadász sorozatát,könyvet még nem szerettem ennyire,az egész teljesen magával ragadott,annyira jó lenne ha folytatnák annak is a fordítását..:)

Vendég

#49 ulpius kiadó Re:

2017-10-31 15:29

#26: Ainsel -  

 Nagyon dühös vagyok az Ulpius kiadóra. Rengeteg olyan könyv van aminek a folytatását nem adták ki! Minek kezdenek el valamit és nem fejezik be! Mostmár én is ott tartok, hogy egyszerüen nem veszem meg azokat a könyveket amit az Ulpius ad ki, mert nincs folytatás. Nagyon szivesen vettem volna meg "Az örödög szolgálatában" sorozat többi részét is.


#50

2020-01-22 14:40

Véleményem szerint a The Age of Cryprocurrency nevû könyv az egyik legjobb, amit valaha olvastam. Ez a cryptocurrency mezőről, a bányászatról, az indexelésről és a kereskedelemről szól. Különösen érdekes számomra, mivel nemrég kezdtem együtt dolgozni egy nagy kereskedő instaforex review társasággal