Kedvenc könyvsorozataink folytatásáért!


Vendég

#1

2013-07-17 19:15

Engem kifejezetten J.R Ward sorozata érdekel(FTT). Bár még nem fenyeget a veszély ,hogy nem olvashatom a könyveit. Azt megosztanám a kiadóval nekem mit jelent olvasni. Egy kemény nap után, mikor elvonulok a mogorva emberek elől,egy másik világba repít ami tele van izgalommal, humorral és erotikával. Olyan férfiakat jelenít meg akik igen is, ismerik az etikettet és az érzéki fergeteges szexet és mindezek ellenére FÉRFI. A pasik a mi világunkban cikinek érzik, ha a randira hoz egy szál virágot és kinyitja az ajtót egy nő előtt. Remélem ezzel az őszinte véleményemmel segítek a döntés hozatalban. Üdv.: J. M.

Vendég

#2

2013-07-17 19:21

Teljesen egyetértek ezzel a megmozdulással. Annyira bosszantó, hogy a remegve várt könyvek helye üresen porosodik. Arról nem beszélve, hogy sokunkat nem érdeklő írók könyveit dobálják kifelé. Az éppen "divatos" (kár, hogy ezt a divatot csak a kiadók erőszakolják ránk) szürkesorozatokból pedig bőven elég volt egyet elolvasni, a többi már nem izgat. De legalább a kiadók már jó ideje megkímélnek a könyvek és az újabb polcok vásárlásától.

Vendég

#3 Re:

2013-07-17 19:27

#1: -

Na igen... Ward, Adrian, Showalter...

De már ott tartok, hogy mire megjelenik végre egy új rész valamiből, kezdhetem újraolvasni a teljes sorozatokat.

andie88

#4

2013-07-17 19:48

Frost, Kenyon, Showalter... világszerte a legjobbak közt vannak, itthon mi a fene folyik??

Vendég

#5 Re:

2013-07-17 20:32

#4: andie88 -

Ezt nem értem én sem... Tömeggyártják azokat a vacakokat, amikről azt hiszik, hogy majd jól meggazdagodnak belőle. Jól van... árulják... nem érdekel, de az eddig megszerzett olvasóikat miért felejtik el??? Hülyén néznek ki a polcon a félbehagyott sorozatok. És lassan kezd idegesíteni, hogy eddig feleslegesen adtam ki rá az amúgy is minimális fizetésemből.


Vendég

#6

2013-07-17 20:55

Az a baj, hogy mostanában a botránykönyvek és a számomra értékelhetetlen minőségű fordítások jelennek csak meg. Az "úszónő" által írt remekek szinte hetek alatt kerülnek piacra, ahelyett, hogy a régi sorozatok megjelenési határidejére koncentrálnának. régen az Ulpius a kedvenc kiadóm volt, de úgy látom a hozzáállásuk teljesen megváltozott az elmúlt két évben. Ők is "magyarok" lettek,abban az értelemben, hogy a minőséget háttérbe szorítják és ez engem elszomorít.

Vendég

#7

2013-07-18 13:40

Hát ez nem igaz a legjobb könyveket akarják megszüntetni!!!!!!!!!!!! Kérek mindenkit akik szeretik ezeket a könyveket írják alá a petíciót!!!!!

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-07-18 16:06


Roselyn

#9

2013-07-18 16:49

Szerintem bőven nagy félreértés van a kiadó és az olvasók közt. Valamiért - és nem tudom logikusan megmagyarázni miért - meg van róla győződve a kiadó, hogy az a sok értelmetlen, stílusilag erősen kikezdhető, tartalmatlan, csak és kizárólag reszelésről szóló könyvek, tényleg, és igazán érdekli a közönséget. Csak tudnám mire is építi ezt a véleményét a kiadó? Mert ha csak egy blogot, vagy közösségi oldalt (Pl: Moly) megnézünk, kicsit elmélyedve a mostanság kiadott remekek értékelésébe, akkor olyan mély zuhanást, és lehúzást tapasztalhatunk, ami helyenként már humorosnak mondható. Kínlódással párhuzamosan humorosnak. Én ugyan nem vagyok semelyik kiadó gazdasági vezetője, de nem az volna logikus, hogy azt érjük el, hogy a kiadott könyvek visszhangja pozitív legyen? Csak mert szerintem ezáltal válna a kiadó neve hitelessé. És ha a marketingalapokat követem, akkor ennek pedig az volna a hosszútávú következménye, hogy:"nézd már, ezt az a kiadó adta aki ezt meg ezt... akkor csak nem lehet rossz könyv ez a mostani sem!" De hát nem ez kell az Ulpiusnak ezek szerint... hanem inkább az, hogy "jaaa, ez az a kiadó, aki azt a förtelmes botránykönyvet piacra dobta, tudod arról az olimpikonról..." - mellesleg ehhez már nagyon hozzászólni sincs kedvem, annyira kritikán alulinak tartom. Szóval a helyzet bőven nem rózsás. És sajnos az sem lendít a lelkesedésen egy cseppet sem, hogy már jó ideje teljesen hülyének nézi a kiadó az olvasóközönségét. Nem fogja tudni senki bemesélni nekem, hogy az normális, hogy képtelen tartani magukat egy kiadási dátumhoz. A legnagyobb pofára esésem eddig az Ulpiusnál Rose legutóbbi könyve volt. 2010 májusai meghirdetés után, sikerült kiadniuk a könyvet 2012 novemberében vagy decemberében (már nem emlékszem pontosan). Közel másfél év. De ne érezzem magam bazári majomnak... és eközben olyan színvonalas művek is megjelentek, mint Lora Leigh Buja fiúkja... Remek. Szerintem ez bőven jelzésértékű. Sajnos.
zitt

#10 Gondolják át

2013-07-18 17:00

Az Ulpius saját magának árt azzal, ha kiveszi ezeket a könyveket. A mai világban az emberek nagy része egyszerűen letölti a könyveket és ráteszi egy e-book olvasóra. De a ward sorozat 11 részes, aki eddig megvette (nem vagyok egyedül) annak a 12. (és majd a többi rész) sem hiányozhat a polcáról.
Bojána

#11

2013-07-18 18:25

Ez mekkora baromság már? Már egy ideje gyanakodtam, hogy valami gond van, mikor a Libriben már nem láttam se J. R. Ward műveit, se Lara Adrian műveit. Komolyan mondom kiakasztó, hogyha az ember végre megszeret valamit, és gyűjti valamint lássuk be nem kevés pénzt áldoz rá, egyszer csak meg akarják vonni tőle. Kérdem én, az úszónőcske pocsék könyve mivel jobb a Fekete Tőr Testvériségnél? Sok böszmeséggel teli undormányt kiadnak, a jó dolgokat meg eltörölnék? Most gondolkodtam azon, hogy ezek után az Ulpiustól rendelem meg a könyveket, de most majd úgy tűnikmeg se tudom őket rendelni. Tényleg gondolkodjanak el azon, hogy lehet ezek nem annyira felkapott könyvek mint az Alkonyat, de komoly rajongó tábora van. Sőt ha rendesen lenne reklámozva, akkor még felkapottabbak lennének.
schakby

#12 Nem fogom fel.

2013-07-18 18:32

Talán Ward az amit nem mernek abbahagyni bár a Bukott angyalos már elfelejtették. Egyébként én nem fogom fel, hogy nagyobb kereslet van Nikike könyvére mint pl. Showaltet vagy Adrian éra. És azon háborodtam fel nagyon, hogy Nikike következő könyve már jövőhónapban megjelenik a várt vámpírosok meg amit tologatnak évek óta az nem. Ne mondja nekem senki attól, hogy azokat le kell még fordítani annyival tovább tart mint egy-két magyar műremek.
Roselyn

#13 Re: Nem fogom fel.

2013-07-18 19:46

#12: schakby - Nem fogom fel.

Egyszer írtam az Ulpiusnak, mert hát... nos elgurult a gyógyszer. Szó szerint ezt kaptam válaszul. Hogy egy könyv kiadása mekkora munka, és hogy mennyi összetett lépése van, és ha csak az egyik rész csúszik, akkor csúszik az egész könyv, stb. stb. Kedvem lett volna visszaírni, hogy : "na ne mondja!" De hagytam a fenébe. Úgyis csak ugyanazt az áltatást kaptam volna vissza, harmadik-negyedik körben is.

izababa

#14 van alternatíva?

2013-07-18 20:14

Tényleg kiakasztó, ahogyan az ulpius az olvasókkal szemben viszonyul. Néhány hónapja az EGMONT DARK felvette velük a kapcsolatot és át akarta venni ezeket a sorozatokat olvasói megkeresésre, de nem adták a jogokat. Most pedig teljesen leállnak az eddig is kínkeservvel megjelentetett regényekkel. Remélem ha már nem hajlandók ők kiadni azt megengedik, hogy más tegye, talán még jobban is járnánk, hiszen az egmont sokkal olvasóbarátabb, válaszolnak a kérdésekre és nem veszik semmibe a kéréseket.
X
Vendég

#15 Re:

2013-07-18 20:52

#9: Roselyn -

Jaja és Showalter Atlantisz 2-jének a meghirdetetthez képest 2 év csúszásáról ne is beszéljünk.  Egy évig folyamatosan - egyre nagyobb agresszióval - nyomkorásztam az oldalon a várható megjelenésekre, majd feladtam, előjöttek a depresszív tünetek, aztán mire kiadták, eljutottam odáig, hogy majd megveszem, ha nagyon nem lesz más olvasnivaló. Azóta pedig elkezdtem más kiadótól is gyűjteni egy sorozatot, így már megbomlott a rendszer és nem csak Ulpiusos könyvek sorakoznak azokon a polcokon. És örülök neki, hogy nekiálltam megszabadulni az egyik kb 30 részes sori eddig megszerzett darabjaitól, mert sose fogom tudni összegyűjteni.

Jaaaaaaaaa és amivel sikerült teljesen felháborítaniuk a kiadóknak..... A sorozatok részeinek össze-vissza kiadása.

Mágis hogy jönnek ahhoz, hogy egy író által megírt sorozat részeit (pláne, hogy általában az események nagy részénél fontos az időrendiség) önhatalmúlag olyan sorrendben vágják hozzánk, ahogy ők gondolják?????

X

#16

2013-07-18 21:18

Sajnos kezdem egyre inkább úgy érezni, hogy a kiadók rá akarnak kényszeríteni, hogy tanuljak meg angolul és olvassam az angol nyelvű könyveket. Hihetetlenül sokat tudnék spórolni, mert fillérekért hozzá lehet jutni hivatalosan ebook-ban.
Gyakorlásnak nem is rossz....
de...
Magyar vagyok és a saját anyanyelvemen szeretném élvezni a kedvenc sorozataimat.
Kb. 10 éven keresztül csak krimiket olvastam (ezek a mai napig sem mentek ki a divatból)
Most csak paranormálisat, mert végre volt egy olyan műfaj, ahol az akció, a romantika, erotika és a jó kis nyomozások, rejtély felderítések pont a megfelelő arányban (együtt és nem elnyomva egymást) jelentek meg.
Az évekkel és évtizedekkel ezelőtt megjelent könyvekből szinte bármihez hozzá lehet jutni régi és új kiadásban egyaránt, de újakat miért nem kaphatunk?
Engem ugyan nem tudnak tömegmanipulációval olyan könyvek olvasására kényszeríteni, amiket nem akarok elolvasni, de miért kell emiatt deviánsnak éreznem magam?
Miért büntetnek azért, mert szeretek olvasni?

Vendég

#17

2013-07-19 08:18

Jo lenne,ha tobb konyvuk is megjelenne Magyarorszagon. Nagyon sajnalom,h sok ironak a konyveit itthonra nem forditjak le. :( Remelem,hogy ez minel hamarabb valtozni fog itthon.. (-:

Vendég

#18

2013-07-19 23:09

Nem hiszem hogy átadnák bárkinek is a nehezen megszerzett jogokat, vagy ha mégis: lehetetlen ajánlatot adnak rá.

Anonymous

#19

2013-07-20 06:04

De hát ha kiadni se akarják, akkor mért jó ülni a könyveken? :(
vamPee

#20

2013-07-20 10:04

Na hát most már nagyon elegem van tényleg mi értelme űlni a könyveken ha nem adják ki elég egyszerű csak el kéne adni a jogokat másik kiadónak, abból jönne pénz aztán folyathatná nyugodtan azokat a szenyeket amiket mostanában úgy szeret. Siralmas, komolyan fontolgatom már az angol tanulást ezek után.
Bojána

#21

2013-07-21 10:26

Miért nem adják át akkor a jogokat? Ne beszéljenek anyagi veszteségekről, hiszen saját maguknak csinálnak veszteséget, ha nem adják ki a többi könyvet. Komolyan mondom ez annyira jellemző drága országunkra. Remélem észbe kapnak, és a petíció eléri a célját, vagy legalább akkor lemondanak a jogukról valami értelmes kiadónak, aki tudja, hogy ezeknek a könyveknek a kiadásával mennyi pénzt szerezhetnek.

Vendég

#22

2013-07-24 16:16

:D

Vendég

#23

2013-07-25 16:34

;)
Rozsibrigi

#24

2013-07-26 10:27

Charlie Huston Vértartalék nevű könyvét várom már évek óta, de úgy tűnik, hogy a Félholtak folytatása nem érkezik meg. Pedig sokáig fent volt az Ulpius oldalán,a hamarosan megjelenő könyvek között.

Vendég

#25

2013-07-26 17:48

Mindent a konyvekert!