Szociális ágazat anyagi és erkölcsi elismerése érdekében

Szociális ágazat anyagi és erkölcsi elismerése érdekében / Közlemények / Soltész Miklós államtitkár úr válaszlevele! / Hozzászólások

Ági nővér

#26

2013-07-10 19:40

Sziasztok!
Ez a levél felháborító.Az asztal mellől könnyű dönteni.Semmi olyat nem mondott ami ne
lenne általános.Mért beszélnek mellé?Választási szavazó gyűjtés?Valaki kap a többi maradjon
csöndbe.Ehhez értenek.

Vendég

#27

2013-07-11 03:55

Az egykulcsos szja.miatt a jelenlegi minimálbér nettó vásárlóértéke messze elmarad a három évvel előttitől,az új adókról,illetékekről már nem is beszélve!A hamis "rezsicsökkentés"csak rizsa! A családban is dolgoznak diplomás szociális munkások,tehát látom a szomorú "eredményt".Soltész úrnak nem kellett volna mellébeszélni!

Vendég

#28

2013-07-12 13:26

Hajrá! Így tovább, minél több aláírást. Soltésznak, mint kiderült semmi köze a szociális szakmához.

Vendég

#29

2013-07-28 14:54

A szociális ágazatban dolgozók hozzá segítik rászorult embertársaikat,hogy mindennapjaikat,biztonságban nyugodt körülmények között éljék. Fizikai, eügyi, mentalis szükségleteik, állapotuknak megfelelően ki legyenek elégítve.Közben saját maguknak azon kell izgulniuk, hogy saját maguk és családjuk létbiztonságát hogyan teremtsék meg, a minimálbér körüli, havi jövedelemből. Ez nem csak egy szakma, egy munka,hanem hivatás és elkötelezettség embertársaink felé, segítségnyújtás abban a periódusban amikor segítő kezet kell nyújtani és segíteni.Beteg, kiszolgáltatott, fogyatékos és idős emberekkel bánni mindenféle szempontból embert próbáló feladat. Meg lehet próbálni, a betegágy mellett nap mint nap, nap 24 órájában! Üdvözlöm és maximálisan támogatom a kezdeményezést azért, hogy ne a szociális ágazatban dolgozók legyenek a "nemzet napszámosai".

Vendég

#30

2013-08-25 17:45

Sziasztok!
Elolvastam a hozzászólásokat az elsőtől az utolsóig. Igen, meg kellene mozdulni! No, nem csak a gép előtt, hanem tettekkel is. Szakszervezetekre most igen nagy felelősség hárul. Miért is van csendben a nagy múltú több tízezer főt számláló egészségügyi szakszervezet. Miért nincs egy demonstráció, ne adj isten egy sztrájk? A Független Egészségügyi Szakszervezet elindított valamit, de a segítségünk nélkül csak lufikat tud eregetni. De ha Mi felsorakozunk egy szervezet mögé, akkor Mi vagyunk a SZERVEZET. Tehát úgy gondolom, hogy a feladat adott. Ne csak a pc-én harcoljunk! Kezdjünk szervezkedni minél több intézetbe legyünk jelen, minél nagyobb létszámban. Ne várjuk, hogy majd más kikaparja nekünk a gesztenyét. Segítsünk egymáson, mert más nem segít rajtunk. Vagy ha valaki tud megoldást, akkor azt szívesen meghallgatnám. Az eü. és szoc. szféra 200.000 fő szakdolgozót foglalkoztat. Ha csak 20%-a belépne, mondjuk a FESZ.be akkor 40.000 főt lehetne mozgósítani. De ha nem ér rá csak az egynegyede, akkor is 10.000 állhatnánk elő a jogos követeléseinkkel. Nagyon rövid az idő! Ha márciusig nem lépünk valami ütőset akkor nekünk vége a dalnak és letojják a fejünket. Nézzük csak meg a pedagógusokat 1500-an ha volta tüntetni. És csak lett életpálya modell. Nincs kötelező kamarai tagdíj! A rendészeti kamarában sincs akkor minket miért is sarcolnak mit kapunk az évi 8000 forintunkért. Hoppá szorozzuk csak meg 200.000-el az egyenlő 16 és nyolc darab nulla! 1.600.000000!!! Valaki számolta már? Ez nekünk óriási összeg! És bizony hiányzik az éves büdzséből. Ha csak ennyivel több tanszert vehetnénk a gyereknek, ne adj isten ruhát. A kamarába beültettek valakiket, jól elvannak, nem rossz pénzekért! Tehát elvonják a szakszervezetektől a teret, mert sokan úgy vannak vele, hogy fizetem a kamarai tagdíjat akkor „nehogy mán a szakszervezetnek is fizessek”. De ez nem így van, a szakszervezetet választják az emberek, valami jobb reményében, ha nem tetszik nekik valami benne megmondhatják, vagy kiléphetnek. Akkor ismétlem önmagam „a feladat adott”. Belépek és elkezdem szervezni a kollégákat is, adok egy lehetőséget a FESZ-nek és nem utolsó sorban magamnak, családomnak és azoknak a kollégáknak akik nem lépnek értünk, magukért. Tegyünk minél többen így és így van remény. Mert már marhára elegem van!!!!!!!!!!!
Figyelemmel kísértem a munkájukat, a demonstráción is ott voltam. Gratulálni szeretnék a bértárgyalásokon folytatott állhatatos munkájukhoz. Remélem a szociális ágazatban is sikereket fognak elérni. Rám számíthatnak!
Kérnék egy elérhetőséget.

Vendég

#31

2013-08-25 17:47

El kellene az összeset zavarni közmunkásnak!!!!!

Vendég

#32 Re:

2013-08-25 17:48

#30: -

Így van!!!!


Vendég

#33 Re: Re:

2013-08-27 19:42

#32: - Re:

Mainapon döntött a kormány az államtitkárok (helyettes államtitkárok) fizetését (minimum 1 milla/hó) 30%-al emelik!


Vendég

#34

2013-08-27 19:59

Tudjátok, hogy mi a szomorú? Szerintem az, hogy az oldalt nézegetve rákellet jönnöm, hogy nem is gondolnak bele, hogy ezt nem csak az eü dolgozókat érinti. Hanem mindenkit! Ne adja isten mindenki kerülhet kórházba, szociális otthonba. És több mint négyezer ember aláírta a Vesszen a Napiszar-t! 11.000 védik Fletót. 45.000 meg mentik a klub rádiót. Nem az elvekkel van a bajom. Hanem a közönnyel.

Vendég

#35

2013-09-30 06:44

Ez felháborító!Gyermekvédelemben dolgozom.Nem tudok arról,hogy az Erzsébet Program keretében melyik gyermekvédelmi kolléga nyaralt ebben a megyében.Gyermekeket vittek nyaralni ,kísérőként...A gyermekvédelemben nemrég a pedagógus munkakörben dolgozók béremelést kaptak.Csak 7 ember(örökbefogadási tanácsadó,hivatásos gyámok és gyámi tanácsadók )nem kapott,amit nagyon igazságtalannak tartunk,mivel ez véleményünk szerint diszkrimináció,hiszen az általuk végzett munka is ugyanolyan fontos,felelősségteljes és más hasonló munkát végző csak azért volt jogosult a béremelésre,mert pedagógus munkakörben szerepel,a fent említettek pedig nem.Ez óriási bérfeszültséget okozott.Mindezek mellett sajnálatos,hogy amióta központosítottak azóta a mindennapos szakmai munka van hátráltatva ,akadályozva.Pl:munkavégzésünk miatt gyakran kell gondozási helyeken megjelenni,az útiköltségek kifizetése -melyet mi előlegezünk meg-1-2 hónapot késik,aztán mivel közbeszerzési eljárás keretében kell mindent intézni,ha valami elromlik(fénymásoló,fax ,telefon stb.)javítása hónapokat késik ,addig senki nem érdekel,hogy a dolgozó hogyan végzi el a munkáját.Sokan otthonról dolgoznak,saját telefonjukat használják saját költségre ...stb azért ez is nonszensz,Te fizetsz azért,hogy végezhesd a munkádat. Másfél évtizede dolgozom ezen a területen,de ennyire rossz,és igazságtalan még soha nem volt a helyzet..és most már teljesen el vagyok keseredve.
Kata

#36 Pedagógus hivatásos nevelőszülők

2013-10-21 12:18

A 6-8-10 gyereket nevelő pedagógus végzettségű hivatásos nevelőszülők, akik az év 365 napján, éjjel-nappal dolgoznak, a szakszerű oktató-nevelő munkán túl teljeskörű ellátást biztosítanak, szintén igénylik az őket is megillető, jogos pedagógus béremelést!

Vendég

#37 ÁPOLÁSI DIJ

2013-11-25 13:35

SOLTÉSZ. MIKLÓS ÁLLAMTITKÁR VAGY SEGÍT VAGY LE LEHET MONDANI DE AZONNAL ENNYI NEM VÁRUNK TOVÁBB ELÉG LEGYEN..

.A BIZONYTALAN SZAVAZOK NEM KÉRNEK MSZP ÉS A FIDESZ-KDNP PÁRTOKBÓL.. CSAK ISTENNEL AKARNAK BÉKÉBEN ÉLNI ÉS CSALÁDJAIKKAL. DE A POLITIKA URALKODIK 10 MILLIÓ VÁLASZTÓPOLGÁR ÉLETE FELET MEG ÉLTETÉSÜNK VESZÉLYBEN ŐK MONDJÁK MEG MI LESZ ÁPOLÁSI DÍJ ÜGYBE MINDEN KÖZPÉNZ KULCSA AZ ÁLLAM VAGYONA NÁLUK VAN ÁTNÉZNEK RAJTUNK A POLITIKUSOK EZÉRT NEM SZAVAZUNK RÁJUK 2014 -ÉVBEN EMBERI SZOCIÁLIS TÁRSADALMI EGYENLŐ JOGOK KELLENÉNEK ÁPOLÁSI DÍJ 8 ÓRA FŐMUNKA IDŐ LEGYEN.. MÉG 2013. ÉVBEN ! DE A SZEGÉLY EMBERNEK MINDIG SAJÁT MAGA IGAZÁT KELL MEG VÍVNI MEG VÉDENIE A MÉDIA HATALOM NINCSEN 10 MILLIÓ VÁLASZTÓPOLGÁR KEZÉBE BESZÉDEINKET GONDOLATAINKAT JAVASLATAINKAT KÉRDÉSEINKET NEM TUDJUK FEL TENNI A POLITIKA KÉPVISELŐINEK ÁLLAMTITKÁRAINAK SOLTÉSZ MIKLÓSNAK MEG NEM ÉRDEKLI LE SZÖRPLIK AZ ASZTALRÓL A CIVILEK VÁLASZTÓPOLGÁROK JOGAIT EZ KETTŐS MÉRCE AKÁR TETSZIK AKÁR SOLTÉSZ MIKLÓS ÁLLAMTITKÁR ÚR. NÉGY ÉVIG A FIZETÉSÉT NEM TEJESEN JOGSZERŰEN KAPTA MERT ÁPOLÁSI DÍJ ÜGYBE SEMMIT NEM CSINÁLT VIZESE VISSZA A FIZETÉSE FELÉT SŐT OSSZÁK SZÉT 50 EZER ÁPOLÁSI DÍJAS EMBER KÖZÖTT KARÁCSONYRA EZ ILY LENNE IGAZSÁGOS. DE AZ UTOLSÓ NAP JÉZUS KRISZTUS TŐLÜK IS SZÁMON KÉRI MIT NEM TETTEK MEG NEM EZÉRT KÜLDTÜK ŐKET A PARLAMENTBE A FIDESZ-KDNP VÁLASZTÓPOLGÁROK ÜGYE EBBEN EGYET ÉRTÜNK SOLTÉSZ MIKLÓS ÁLLAMTITKÁR ÚR HOGY CSAK A SOK MILLIÓS FIZETÉSEKET FEL VEGYÉK A VÁLASZTÓPOLGÁR MEG PUSZTULJON BELE A SZEGÉLYISÉGBE. AZÉRT NEM KELL A BÁRSONY SZÉKET MÁSOK ELŐL EL FOGLALNI PÉLDÁUL ELŐLEM AKINEK 10 MILLIÓ VÁLASZTÓPOLGÁR SOKKAL FONTOSABB MIT SOLTÉSZ MIKLÓS ÁLLAMTITKÁRNAK ÁPOLÁSI DÍJAS EMBER 50 EZREN VAGYUNK 22.800 FORINT ÉS 29.500 FORINTOKBÓL ÉLÜNK ÉS SENKI NEM SEGÍT RAJTUNK.