Tiltakozunk az előzetes regisztráció ellen!!!

Imre49

#1

2012-09-23 15:29

Ha mégis megszavazzák, remélem a fagyi vissza nyal !
CM Székesfehérvár

#2 Re:

2012-09-23 17:53


Vendég

#3 Laci

2012-09-23 20:56

Nem kérünk a regisztrációdból Viktor ! Már regisztrálva van minden választópolgár! DEMOKRÁCIA VAN! VAGY NEM ???
Szemán István

#4

2012-09-23 23:40

Sándor Béla:Az 1943-44-es napló végén írja Márai:

"Ha vége ennek a háborúnak, a feladatok mérhetetlen sora vár reánk, el kell temetni a halottakat, el kell takarítani a romokat, kenyeret kell adni az éhezőknek, valamilyen államfélét kell építeni a cserepekből, amit a rablógyilkos horda, melynek nagy része megszökött már, ránk hagyott. De ez a kisebbik feladat. Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban; ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből, a "jobboldaliság" címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint "keresztény magyar ember" előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert "keresztény, magyar úri ember", joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem "keresztény magyar", vagy "úriember", tartani a markát s a keresztény-magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a "jobboldaliság" igaz értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves és ebben a szellemben, légkörben nevelkedik, reménytelen: talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rend előtt: de szíve mélyén örökké visszasírja a "jobboldali, keresztény, nemzeti" világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. S lehetett "előkelő közhivatalnok"-nak lenni és sérthetetlen, páncélinggel védett katonatisztnek; s mindezért nem adni semmit, csak becses létezés tényét. Ez a fajta sohasem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van, vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."

Vendég

#5 Re: Laci

2012-09-24 00:20

#3: - Laci

Igen, demokrácia van. Ezért aztán nyugodtan regisztrálj te is, ha szavazni szeretnél,  mint ahogy Nagy-Britanniában vagy az Egyesült Államokban is ezt teszik a választópolgárok.


Vendég

#6 Re: Re: Laci

2012-09-24 14:27

#5: - Re: Laci 

 Kedves vendég, érted, amit írsz? Ez a regisztráció az emberek kényszerítése valamire, ami alanyi jogon egyébként jár nekik. Nem így szól az alkotmány, hát majd átírják, mint már olyan sok mindent. Végighazudták az elmúlt 6-7 évet és az emberek jelentős része még mindig hisz nekik. Tönkretették az országot, a lelkünket, a békénket. A romániai magyarokat is megvezették, azok mégis hisznek nekik. Összeugrasztottak örményt és azerit, lehetne sorolni, még ki mindenkit. Nem kérünk belőlük, elég volt.


Vendég

#7 Re: Re: Re: Laci

2012-09-24 15:53

#6: - Re: Re: Laci

Én tökéletesen értem, amit írok.

Az embereket senki nem kényszeríti semmire ez a törvényjavaslat. Még a szavazásra sem. Mondjuk az MSZP egyik legutóbbi ötlete pont ez volt, vagyis a szavazás kötelezővé tétele. Na, az aztán tényleg kényszerítés lenne.

Igen, jól tudod: nem csak a romániai magyarok hisznek nekik, hanem a magyarországi magyarok is.  Neked  lehet, hogy eleged volt belőlük, de ez mégis kit érdekel? Engem nem, az biztos.  Hasonlóan nem érdekelhetett téged sem, hogy az  emberek óriási többségének, köztük nekem is, mennyire elege volt az MSZP-SZDSZ-ből 2006 és 2010 között.

Hajadon

#8 Re: Re: Re: Re: Laci

2012-09-24 19:03

#7: - Re: Re: Re: Laci 

 Nem is vagy vitapartner, kedves Laci! A stílusod tipikusan bunkó fideszes, de kit érdekel, engem nem, így be is fejezem veled, mert értelmesen nem tudsz társalogni.


Vendég

#9

2012-10-03 17:44

egyetértek, aláírtam

Vendég

#10 Re: Re: Re: Re: Re: Laci

2012-10-03 21:43

#8: Hajadon - Re: Re: Re: Re: Laci

Tipikusan földbuta vagy, mint az MSZP-sek vagy gyurcsányisták többsége.  Még azt sem vetted észre, hogy  a "Laci" nevű büdöskomcsi társadnak válaszoltam és nem vagyok vele azonos.

Hajadon
Vendég

#11 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Laci

2012-10-03 22:50

#10: - Re: Re: Re: Re: Re: Laci 

 Ráugrottál egy fogalmazási hibára és egyből görény fideszes módra támadsz. Nem vagy méltó partner, nem vagy kultúrember. Kultúrember nem büdöskomcsizik, nem büdösnácizik, nem büdöszsidózik, nem büdöscigányozik, nem büdösjobbikosozik. Keress baloldalon bárkit, aki ezt megteszi. Ezt meghagyom neked, aki nem tudsz kultúrember módra viselkedni, te büdösöző antikultúrember. Tiéd a teljes éjszaka, lesz rá időd.

Lukrécia

#12 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Laci

2012-10-03 23:16

#11: Hajadon - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Laci 

 Te még új vagy itt, nem tudod, hogy van itt egy kamerád, bajtárs, fórumtárs, nevezheted bárkinek, mi csak egyszerűen büdöskomcsizónak hívjuk, mert belőle nem egészen kultúrember módjára csak ennyi tud kiböffenni, meg esetleg ha bepiál, akkor más is. Ez legyen az ő baja, ne bonyolódj vele semmiféle komoly beszélgetésbe, mert te fogod magad rosszul érezni, pedig neki kéne. Én az utóbbi időben kétlem, hogy ő jól érzi magát, akinek a lelke a helyén van, nem így viselkedik.

Egyébként üdvözöllek a fórumon.

 


Vendég

#13 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Laci

2012-10-04 05:37

#11: Hajadon - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Laci

Görény az a magadfajta  MSZP-s vagy gyurcsányista, kérlek szépen.  Te nem csak kultúrember nem vagy, hanem egyáltalán semmilyen ember sem,  csak egy ocsmány büdöskomcsi görény.


Vendég

#14

2012-10-05 11:18

Aláírásommal tiltakozom az előzetes regisztráció ellen!!!


Vendég

#15 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Laci

2012-10-05 12:08

#13: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Laci 

 Megjöttél, Görény Géza?


Vendég

#16 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Laci

2012-10-05 14:36

#15: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Laci 

 Kimászott a vakondlyukból, mert már azok sem fogadták maguk közé. Nem csoda, hiszen a vakond védett állat vele ellentétben.

Sz. Ildikó

#17 Re: Re: Laci

2012-10-09 18:42

#5: - Re: Laci

A választásnak mindig szabdon választhatónak kell, hogy legyen, mert minden szabad Magyarországon (hivatalosan jelenleg még demokrácia van!) született és itt élő állampolgárnak joga kell, hogy legyen a szabadon választáshoz. Ha ezt korlátozzák (kötelező regisztráció) azzal csorbulnak az emberi jogok, ami minden megszületendő állampolgár alapjoga. Szabadnak születtünk egy demokratikus országban, ha ezt korlátozzák az többé nem demokrácia már.

Andrea

#18 Re:

2012-10-21 12:19

#4: Szemán István -

És most te ezt tényleg elhiszed?

István

#19 Nem írom alá...

2012-10-27 23:52

...mert regisztrálni fogok.Eddig minden választáson részt vettem,volt mikor kénytelen voltam egy távoli városban leszavazni,azt is meg tudtam oldani.Még akkor is szavaztam,mikor annyira le akartak erről beszélni. Regisztrálni fogok és ez az apró kellemetlenség nem fog eltántorítani attól a párttól akire szavazok majd,hisz' már most tudom ki lesz az. Ez a véleményem,senkit sem szólok le aki nem így gondolja,pláne nem anyázok senkit.
Regisztrálok, mert nekem úgy is jó!Nem érzem,hogy ettől csorbulna bármiféle jogom.Manapság minden regisztrálással kezdődik pl. az informatika,közüzemi szolgáltatások,még az "oly fontosnak" tartott on-line póker is.Meg aztán az regisztrál, aki valahogy tisztában van a választás felelősségével,mármint,hogy az négy évre szól.Az írástudatlanok, alkalmi választók (sörért,konzervért sorakozók) úgy ikszelnek,mintha lottózóban lennének.Nem is baj,ha otthon maradnak akik ezt tehernek érzik.Belőlük lesz majd a következő négy év mocskolódó ostobái.
Vendég2.

#20 Re: Aláírom...

2012-10-28 02:28

#19: István -

Ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz! Aki ennyire kötekedő egyén, mint te, az menjen a csába! Nem tudom, ha eltörne a lábad, mit tennél, te okostojás? Meg is érdemelnéd, mindegyik hasonló gondolkodású társaddal együtt. Ha meg csak kötekedésből írod, akkor még aljább vagy.

István

#21 Re: Re: Aláírom...

2012-11-01 18:32

#20: Vendég2. - Re: Aláírom...

Én lennék kötekedő? Éppen azt írom, hogy nekem mindegy. Ha úgy kell, akkor regisztrálok, de regisztráció nélkül is szavaztam, választottam eddig is. Jó, mondjuk nem rajongok az ötletért, de ha ez kell, hát legyen. Nem érzem, hogy korlátozna bármiben is. A lábtörésre vonatkozó jókívánságát köszönöm, örülök, hogy a gerincesek közé sorolt. Szeretném megnyugtatni, én sem kívánok rosszabbat Önnek!  Pár évtized már mögöttem van, eddig még nem szenvedtem csonttörést, de ami késik nem múlik, pláne, ha ilyen jószándékú honfitársak segítenek.  Nem értem mi köze van a lábtörésnek a regisztrációhoz, pláne a 2014-es választásokhoz, sajnos elvesztettem a gondolatmenetét. Talán a lábtörést kizáró okként jelölte volna meg a törvényjavaslat? Megszűnne a mozgó urna?

Tisztelettel várom az urna szóra beugró újabb szójátékát. Kis időt kérek, mert az "aljább" szó nem szerepel az értelmező  szótárban(régi kiadás). A " menjen a csába" felszólításnak részemről semmi akadálya, amennyiben az Ön személyében egy ápolt, kultúrált Hölgyet van szerencsém tisztelni(bár az írása nem ezt sugallta)ez már csak helyszín kérdése.

Nálad vagy nálam?

 

Marika

#22 Re:

2012-11-01 21:32

#1: Imre49 -  

 Megszavazzák, nem kérdéses, a fagyi pedig nyaljon vissza, de nagyon!